Lefkoşa)- KKTC'de Ağır Tahrik!- KKTC'de Lefkoşa, Gönyeli ve Hamitköy'de Sokak İsimleri Değiştirildi - Son Dakika
Güncel

Lefkoşa)- KKTC'de Ağır Tahrik!- KKTC'de Lefkoşa, Gönyeli ve Hamitköy'de Sokak İsimleri Değiştirildi

- KKKTC'de ağır tahrik! KKTC'de Lefkoşa, Gönyeli ve Hamitköy'de sokak isimleri değiştirildiLEFKOŞA - Kendilerine 'Dayanışma Aktivisti' diyen, kimliği belli olmayan gruplar, "Mücadele sokakta başlar" sloganıyla yasa dışı bir hareket başlatarak, Lefkoşa'nın Türk kesiminde bazı sokak isimlerini,...

14.04.2017 15:32

- KKKTC'de ağır tahrik!

KKTC'de Lefkoşa, Gönyeli ve Hamitköy'de sokak isimleri değiştirildi

LEFKOŞA - Kendilerine 'Dayanışma Aktivisti' diyen, kimliği belli olmayan gruplar, "Mücadele sokakta başlar" sloganıyla yasa dışı bir hareket başlatarak, Lefkoşa'nın Türk kesiminde bazı sokak isimlerini, yeni isimlerle değiştirdi.

Dün akşam saatlerinde gerçekleşen olayda, İkinci Selim Sokağı'nın adı Kostis Ahniotis oldu. Atatürk Meydanındaki Ankara Sokak 'Ulus Baker' olarak değiştirildi. İnönü Meydanındaki İstanbul Sokak 'Federal Kıbrıs' oldu. Hamitköy'de Vatan Sokağının adı 'Mişaoulis ve Kavazoğlu' Sokak olurken, Gönyeli'de 12 Haziran Sokağı 'Rum kayıplar' ve 1 Ağustos Sokağı ise 8 Mart olarak değiştirildi.

Aktivistler, bu yasa dışı eylemi videoya kaydederek, Güney Kıbrıs'ta yayınlan Politis gazetesine ulaştırdı. Politis gazetesi dün gece internet sayfasında video görüntülerini "İşgal altındaki Lekoşa sokak tabelaları değiştirildi" başlığıyla duyurdu.

Lefkoşa)- KKTC\'de Ağır Tahrik!- KKTC\'de Lefkoşa, Gönyeli ve Hamitköy\'de Sokak İsimleri Değiştirildi
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Lefkoşa)- KKTC'de Ağır Tahrik!- KKTC'de Lefkoşa, Gönyeli ve Hamitköy'de Sokak İsimleri Değiştirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement