Lösemi Hastası Nesibe'ye, Almanya'dan Umutlu Haber - Son Dakika
Güncel

Lösemi Hastası Nesibe'ye, Almanya'dan Umutlu Haber

Lösemi Hastası Nesibe\'ye, Almanya\'dan Umutlu Haber

Konya'da 5 yıldan bu yana lösemi hastası olan ve kemik iliği nakli olması gereken 8 yaşındaki Nesibe Uğurlu'ya, umutlu haber Almanya'dan geldi.

08.01.2012 12:25

Konya'da 5 yıldan bu yana lösemi hastası olan ve kemik iliği nakli olması gereken 8 yaşındaki Nesibe Uğurlu'ya, umutlu haber Almanya'dan geldi. Nesibe, nakile olumlu sonuç çıkması için, yapılacak kan testinin sonucunu beklemeye başladı.

Konya'da 3 çocuk babası 45 yaşındaki Kerim Uğurlu, 5 yıl önce ailesiyle birlikte iş bulmak için İzmir'e gitti. O sırada kızı Nesibe Uğurlu, lösemi hastalığına yakalandı. Kerim Uğurlu, iş bulamayınca 6 ay sonra yeniden memleketi Konya'nın Seydişehir İlçesi'ndeki Kozlu Köyü'ne döndü. Uğurlu'nun eşi, iddiaya göre şiddetli geçimsizlik sonucu evi terk etti. Kerim Uğurlu lösemi hastası kızı Nesibe, 14 yaşındaki kızı Merve ve 11 yaşındaki oğlu Hasan Uğurlu ile yaşamaya başladı.

NESİBE'Yİ ARKADAŞINA VERDİ

Diğer kızı Merve'nin de Ailevi Akdeniz Ateşi Hastalığı'na (İrsi ateşli hastalık) yakalanması üzerine baba Kerim Uğurlu çocuklarına bakmakta güçlük çekince, Nesibe'yi yakın arkadaşı olan ve 26 yıldır bebek hasreti çeken şoför 47 yaşındaki Mümin Özdemir ile eşi 46 yaşındaki Hacer Özdemir'e teslim etti. Yaklaşık 1 yıldır Özdemir çiftiyle birlikte yaşayan ve uygun ilik bulunmadığı takdirde hayatta kalma şansı tehlikeye giren Nesibe'ye umutlu haber Almanya'dan geldi.

ALMANYA'DAN UMUTLU HABER

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Kemik İliği Merkezi'ne yaptığı müracaat sonucu kızına Almanya'dan ilik bulunduğunu belirten baba Kerim Uğurlu, "Yaklaşak bir ay önce Kemik İliği Merkezi'nden aradılar ve Almanya'da ilik bulunduğunu belirttiler. İliğin nakil yapılması için kan uyumu şart. Bunun içinde kan testi yapılacak. Testin yapılması için 500 Euro yatırdım. Şu an testin sonucu bekliyoruz. Eğer olumlu sonuç alınırsa, kızıma ilik nakli yapılacak ve eski sağlığına kavuşacak" dedi.

Nesibe'ye sahip çıkan Mümin Özdemir de, "Almanya'dan müjdeli haber geldi. İnşallah ilik uyumlu çıkar. Daha önce de bir arkadaşımın kızına yine Almanya'dan ilik bulundu ve nakledildi. Şimdi testin sonuçlanmasını bekliyoruz " diye konuştu.

UMUTLU BEKLEYİŞ

İyileşip arkadaşlarıyla oynamak isteğini söyleyen Nesibe Uğurlu, "Ben ilik nakli olmak istiyorum. Arkadaşlarım beni dışarda oynamak için çağırıyor. Ancak annem, hastalığımdan dolayı göndermiyor. Nakil olup iyileştikten sonra arkadaşlarımla oynamak isityorum" dedi. - Konya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Lösemi Hastası Nesibe'ye, Almanya'dan Umutlu Haber - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement