Lübnan'daki Bombalı Saldırıya Tepkiler - Son Dakika
Güncel

Lübnan'daki Bombalı Saldırıya Tepkiler

Lübnan\'daki Bombalı Saldırıya Tepkiler

Arap Birliği, Katar, Kuveyt, Mısır, Tunus, Fas ve İİT saldırıyı kınadı.

27.12.2013 23:17

Arap Birliği, Katar, Kuveyt, Mısır, Tunus, Fas ve İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT), Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta düzenlenen bombalı saldırıyı kınadı.

Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil el-Arabi, yaptığı yazılı açıklamada, Beyrut'ta meydana gelen ve eski Maliye Bakanı Muhammed Şatah'ın ölmesine neden olan "Terörist" saldırıyı şiddetle kınayarak, "14 Mart ittifakının en önemli üyelerinden Muhammed Şatah'ın böyle çalkantılı bir dönemde öldürülmesi, birleştirici ve mutedil siyasi açılımların hedef alındığını gösterir" ifadesini kullandı.

Arabi, Lübnan'daki bütün siyasi grupların liderlerine, fitne ateşini yakmayı amaçlayanların tehditlerinden ülkeyi korumak için sağduyulu, bir o kadar da dikkatli olmaları çağrısında bulundu.

Katar resmi haber ajansı QNA'da yer alan habere göre, Katar Dışişleri Bakanlığı, saldırıyı şiddetle kınadı. Kaynağı ne olursa olsun Katar devletinin her türlü şiddeti reddettiğini belirten Bakanlık, kurbanların aileleri, Lübnan hükümeti ve halkına başsağlığı diledi.

Kuveyt resmi haber ajansı KUNA'nın haberinde de Kuveyt Dışişleri Bakanlığının, eski Maliye Bakanı Muhammed Şatha'nın konvoyunu hedef alan ve hayatını kaybetmesine neden olan terörist eylemi şiddetle kınadığı ifade edildi.

Mısır Dışişleri Bakanı Nebil Fehmi ise benzer patlama ve terör eylemlerin hiçbir neticeye varamayacağını ifade etti. Fehmi, Lübnan'ın geçmekte olduğu bu hassas dönemde tarafların sağduyulu davranmaları gerektiğini hatırlatarak, meydana gelen suikastın faillerinin bulunması için ilgili birimlere destek verilmesinin önemine değindi.

Tunus'ta koalisyon hükümetinin büyük ortağı Nahda Hareketi Partisi'nden yapılan yazılı açıklamada da, patlamanın, suçsuz insanlar ile hükümeti  hedef aldığı belirtilerek, ülkedeki siyasi gruplar, kazananı olamayacak ve ülkeyi haraba çevirecek iç savaştan kaçınmaya davet edildi.

Fas Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada da "Terörist" saldırının üzüntüyle karşılandığı, Fas'ın, olası tehditlere karşı Lübnan'ın yanında yer alacağı vurgulandı. Açıklamada saldırının, güvenlik ve istikrarı zedeleyerek ülkeyi fitne ve kaosa sürüklemeyi amaçladığı görüşü savunuldu.

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu ise yazılı açıklamasında, eski Maliye Bakanı Muhammed Şatah'ın da öldüğü "Terörist" eylemi şiddetle kınayarak, Lübnan'daki siyasi taraflara ülkeyi koruma ve fitneden kaçınma sorumluluklarını hatırlattı.

Eski Lübnan Başbakanı Saad el-Hariri'nin siyasi danışmanlığını yapan eski Maliye Bakanı Muhammed Şatah'a yönelik bu sabah başkent Beyrut'ta düzenlenen bombalı saldırıda, Şatah'ın da aralarında bulunduğu 6 kişi hayatını kaybetmiş, yaklaşık 70 kişi yaralanmıştı. - Kahire

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Lübnan'daki Bombalı Saldırıya Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement