Lübnan'daki Patlamalarla İlgili Hamas'tan Açıklama - Son Dakika
Güncel

Lübnan'daki Patlamalarla İlgili Hamas'tan Açıklama

Lübnan\'daki Patlamalarla İlgili Hamas\'tan Açıklama

Lübnan'daki Hamas Hareketi, geçen hafta Beyrut'taki çifte saldırının ardından ülkedeki bazı Filistinli mültecileri hedef alan olayların yaşanması üzerine fitne ve kışkırtmalara dikkat çekerek sağduyu çağrısında bulundu.

24.02.2014 14:35

Lübnan'daki Hamas Hareketi, geçen hafta başkent Beyrut'taki çifte saldırının ardından ülkedeki bazı Filistinli mültecileri hedef alan olayların yaşanması üzerine fitne ve kışkırtmalara dikkat çekerek sağduyu çağrısında bulundu.

Hamas'tan yapılan yazılı açıklamada, Beyrut'ta İran Büyükelçiliği ve İran Kültür Merkezi'ni hedef alan bombalama eylemleriyle ilgili yapılan adli tahkikatın sonucunda bazı Filistinlilerin olayın failleri olarak açıklanmasıyla ortaya çıkan Lübnanlı ve Filistinlilerin arasındaki "fitneye" engel olmak için "acil adımlar" atılması gerektiği ifade edildi.

Filistinlilerin bombalı saldırılarda yer almasını kınayan Hamas, "sabotaj ve bombalamalar" sonucunda bazı Lübnanlıların, Filistinlilere gösterdiği "olumsuz tavrın" daha fazla tansiyona, fitne ve ayrışmaya sebep olduğunu duyurdu.

İnsanlar ve mülkiyetlerinin dokunulmaz olduğunun hatırlatıldığı açıklamada, patlamalarının faillerinin ailelerine ait ev ve arabalarının ateşe verilmesi olayı da kınandı.

İki halk arasındaki "ayrışmayı tetikleyen, fitneye sebep olan" olayların engellenmesi için "acil adımlar" atılması çağrısında bulunan Hamas, siyasi partileri ve medya organlarını, birlik ve beraberliği önceleyerek hareket etmeye çağırdı. Hamas ayrıca, Lübnan hükümetini, Lübnan'daki Filistinli mültecilerin sosyal, siyasi ve hukuki durumlarına yönelik, Filistinliler ve Lübnanlılar arasındaki milli diyaloğu arttıracak çalışmalarda bulunmaya davet etti.

Yapılan DNA testi sonuçlarına göre, İran Kültür Merkezi'ne yönelik, geçen hafta gerçekleştirilen, 10 kişinin ölümü ve 129 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan patlamaların faillerinden birinin, Lübnan'ın güneyindeki Tyre şehrininde yaşayan Filistin asıllı Nidal el-Mugayyir olduğu açıklanmıştı. Resmi açıklamanın ardından, bazı semt sakinleri, Mugayyir'a ve ailesine ait mülkleri ateşe vermişti.

İran Büyükelçiliğini hedef alan ve 24 kişinin ölümü, 146'sının da yaralanmasıyla sonuçlanan bombalı "intihar saldırısının" faili ise yine Filistin asıllı Adnan el-Muhammed Musa olarak tespit edilmişti.

Birleşmiş Milletler'in (BM) verilerine göre 460 bin Filistinli, Lübnan'da mülteci statüsünde yaşıyor. - Lübnan

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Lübnan'daki Patlamalarla İlgili Hamas'tan Açıklama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement