Lübnan Meclisi'nden Mikati hükümetinin geçici olarak görevde kalması tavsiyesi - Son Dakika
Güncel

Lübnan Meclisi'nden Mikati hükümetinin geçici olarak görevde kalması tavsiyesi

Lübnan Meclisi\'nden Mikati hükümetinin geçici olarak görevde kalması tavsiyesi

Lübnan Meclisi, görev süresi sona eren Cumhurbaşkanı Mişel Avn'ın istifa kararnamesini imzaladığı Necib Mikati hükümetinin geçici olarak görevde kalmasını tavsiye etti.

03.11.2022 18:27  Güncelleme: 19:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Lübnan Meclisi, görev süresi sona eren Cumhurbaşkanı Mişel Avn'ın istifa kararnamesini imzaladığı Necib Mikati hükümetinin geçici olarak görevde kalmasını tavsiye etti.

Meclis'ten yapılan açıklamaya göre, Avn'ın hükümet görevinin Mikati kabinesinden alınarak yeni bir hükümet kurulması yönündeki mektubunu görüşmek üzere Meclis Genel Kurulu'nda oturum düzenlendi.

Necib Mikati başbakanlığındaki geçici hükümetin anayasal usullere göre görevine devam etmesi önerisinde bulunuldu.

Meclis Başkanı Nebih Berri, oturum sonrası Meclis adına okuduğu yazılı açıklamada, oturuma katılan milletvekillerinin tamamının, Cumhurbaşkanı Avn'ın mektubuna karşı ortak bir tutum benimsediğini belirtti.

Berri, milletvekillerinin, görevdeki hükümetin anayasal ilkelere uygun olarak "geçici hükümet" görevini sürdürmesini zorunlu gördüğünü aktardı.

Meclis yeni cumhurbaşkanı seçimi için 10 Kasım'da 5. kez toplanacak

Lübnan Meclisi, görev süresi sona eren Cumhurbaşkanı Mişel Avn'ın yerine yeni cumhurbaşkanını seçmek için 10 Kasım Perşembe günü oturum düzenleyeceğini bildirdi.

Lübnan Meclisi'nin basın ofisinden yapılan yazılı açıklamada, Meclis Başkanı Nebih Berri'nin, cumhurbaşkanını seçmek için yeni oturum tarihini belirlediği ifade edildi.

Açıklamada, Meclis'in yeni cumhurbaşkanını seçmek üzere önümüzdeki hafta perşembe günü toplanacağı belirtildi.

Lübnan Meclisi, yeni cumhurbaşkanını seçmek için ilk oturumu 29 Eylül, 2'nci oturumu 13 Ekim, 3'üncü oturumu 20 Ekim ve 4'üncü oturumu da 24 Ekim'de düzenlemişti.

Mevcut Cumhurbaşkanı Avn, 31 Ekim 2016'da Meclis'te düzenlenen 46'ncı oturumun sonunda seçilebilmişti.

Avn, 2,5 yıl süren siyasi çekişmeler ve çalkantılı süreçten sonra Mayıs 2014'te görevi dolan Cumhurbaşkanı Mişel Süleyman'ın yerine göreve gelebilmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Lübnan Meclisi'nden Mikati hükümetinin geçici olarak görevde kalması tavsiyesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement