Macron Avrupa'yı uyardı: Putin ile görüşmezsek müzakereci Cumhurbaşkanı Erdoğan olur - Son Dakika
Güncel

Macron Avrupa'yı uyardı: Putin ile görüşmezsek müzakereci Cumhurbaşkanı Erdoğan olur

Ukrayna ve Rusya arasında süren savaşla ilgili açıklamalarda bulunan Fransa Cumhurbaşkanı Macron, "Bir noktada ateşkesi hazırlamak gerekecek. Avrupa masanın etrafında olmalı" ifadelerini kullandı.

22.04.2022 18:51  Güncelleme: 18:54

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, France Inter radyosunda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Bir süredir telefonda görüşmediği Putin ile görüşmeye devam edeceğini belirten Macron, Ukrayna'nın Mariupol kentine erişim sağlayabilmek için Putin ile görüşmek gerektiğini söyledi.

"PUTİN İLE KONUŞMAZSAK MÜZAKERECİ ERDOĞAN OLUR"

Macron, "Onunla görüşmeye devam etmek bizim görevimiz. Birkaç insanın hayatını kurtaracaksa onunla görüşmek gerekiyor. Başkan Putin ile her zaman şeffaf ve talepkar şekilde konuştum. Bir noktada ateşkesi hazırlamak gerekecek. Avrupa masanın etrafında olmalı. Putin ile konuşmamaya karar verirsek, müzakereciler Türkiye Cumhurbaşkanı veya Çin Devlet Başkanı olacak." dedi.

"ASKERİ YOL, 3. DÜNYA SAVAŞI DEMEK"

Rusya-Ukrayna Savaşı'nın askeri çözümü bulunmadığını ifade eden Macron, çözüm için askeri yol seçilirse, üçüncü dünya savaşının tercih edildiğini belirtti.

Macron, Ukrayna'nın, silah yardımı yapmamaları halinde Rusya'ya karşı direnemeyeceğini kaydetti.

Macron Avrupa\'yı uyardı: Putin ile görüşmezsek müzakereci Cumhurbaşkanı Erdoğan olur
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Macron Avrupa'yı uyardı: Putin ile görüşmezsek müzakereci Cumhurbaşkanı Erdoğan olur - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • Orhan55 16: Noldu macron cok konusuyodun ambargo felan filan hayirdir 0 0 Yanıtla
  • Koray Demir: macron sen daha cocuksun senı sıyasetın basına kım getırdı bebek gıbı sıyeset yapıyorsun 0 0 Yanıtla
  • Caner kayalı: Adam demek istiyor ki,Mealen anlatayım;Yaptırım sadece Rusya ya değil ucu bize de dokunmaya başladı. Ukrayna ya silah vermeye devam edersek bu savaş uzar dolayısı ile ekonomilerimiz ağır yaralar alır.Dahada uzatırsak da dünya savaşı çıkar yine ağır yaralar alırız.Barış olacak ise bile bunu başkalarına bırakmayalım yoksa masada hiç birimiz olmaz.Gelecek yıllarda masada olanlar kat kat karlı çıkar.Ortadaki kurbanı tek kurda bırakır isek biz aç kalırız diyor.Yani haçlı zihniyeti ile bakıyor. Kapiş. 0 0 Yanıtla
  • Erkan Çamur: nasil virus kapmis kisilere maske ve mesafe uygulaniyorsa bu savasa mesafe konulmasi lazim kurani kerim i yakanlari destekleyen her firsatta Turkiyeyi karalamaya calisanlar bu olayi Turkiyeyi savasa sokmak icin kullanacaklar avrupa kanallarinda türk sihasi bayraktari ogle bir ovuyorlarki sanarsinki ruslarla biz savasiyoruz zaten övmeleri bu algiyi saglamak 0 0 Yanıtla

Advertisement