Manavgatlı Hayırseverlerden Eğitim Seferberliği - Son Dakika
Güncel

Manavgatlı Hayırseverlerden Eğitim Seferberliği

Manavgatlı Hayırseverlerden Eğitim Seferberliği

Antalya Manavgat'ta inşaat sektöründe faaliyet gösteren Kayserili iş adamı Muzaffer Büyük tarafından kendisi ve eşi adına yaptırılan 17 derslikli Şule-Muzaffer Büyük Kız Teknik ve Meslek Lisesi ek binası törenle hizmete açıldı.

12.03.2013 20:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Manavgat'ta inşaat sektöründe faaliyet gösteren Kayserili iş adamı Muzaffer Büyük tarafından kendisi ve eşi adına yaptırılan 17 derslikli Şule-Muzaffer Büyük Kız Teknik ve Meslek Lisesi ek binası törenle hizmete açıldı.

Halk Eğitim Merkezi Mehter Takımının gösterisi eşliğinde gerçekleşen açılışa Antalya Vali Yardımcısı Turan Eren, Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Adem Uslu, Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, Belediye Başkanı Şükrü Sözen, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, belde belediye başkanları, Sivil Toplum Örgütü başkanları, daire amirleri, Okul Müdürleri ve davetliler katıldı. Halk oyunları ekibinin gösterisiyle başlayan açılış töreninde Manavgat Halk Eğitim Merkezi Merter Takımı'nın gösteri beğeniyle izlendi. Hayırsever Şule-Muzaffer Büyük'ün kızları Merve "Atatürk Gülümsedi" isimli şiiri okudu.

İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, Antalya ve Manavgat'ta yaptırılan okul ve derslikler hakkında bilgi vererek, "Antalya İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay;" bu yıl 24 bin öğrenci artışı olmuştur. Ayrıca göçle gelen bu öğrenci artışına okul veya derslik yaptığımızda Antalya genelinde 800 derslik ilave etmeniz gerekiyor. Elbette fiziki yapılaşmayla çok uğraşmıyoruz. Bizim için öğrencinin merhamet duygularının gelişimi çok daha önemli. Elbette bu çerçevede bu binalara ihtiyaç var diye düşünüyoruz.

Acaba 6-7 yılda Manavgat'a, Antalya'ya neler yapıldı. Bazen unutuluyor. Ben kısaca bunu rakamlarla ifade edeyim. İlimizde 6-7 yıl evvel 8 bin 354 derslik vardı. Bunun üzerine devlet tarafından 206 okul, 3029 derslik, hayırseverler tarafından 222 okul, 3366 derslik olmak üzere toplam 428 okulda 6395 derslik ilave ettik. Yani şuanda kullandığımız dersliğin % 76'sı Antalya'ya son 7 yılda yapılmıştır. Burada Hayırseverlerimizin katkısı oldukça çok fazla. Onlara çok teşekkür ediyorum. Minnetle saygı ile bir kere daha selamlamak istiyorum. Acaba Manavgat'a bu süreçte ne yapıldı. Manavgat'a bu süreçte 48 okul,

735 derslik, 14 tane lojman, 3 Spor Salonu, özellikle kızların okuyabilmesi için 500 öğrenci

kapasiteli 2 pansiyon yapıldı. Bu okulların içerisinde 32 okul 75 derslikte hayırseverler tarafından yapılmıştır. Özellikle ilimizde göç alan bir kent olduğumuz için nüfusun yüzde 40'ı Toros dağlarının arkasında yaşadığı için kız çocuklarımızın

bir üst öğrenimde okullaşma sorunları vardı. 6-7 evvel kız çocuklarımızın okullaşma oranları yüzde 60'larda iken 12 yıllık zorunlu eğitim çıkmadan evvel

yüzde 88'lere dönmüştür. Nasıl yaptık işte hayırseverlerimizin desteği ile. Burada özellikle Kayserili hemşehrim Muzaffer Büyük ve eşine teşekkür etmek istiyorum" dedi.

Şule Büyük de, "Çok duyguluyum, çok mutluyum. Sizlere çok teşekkür ediyorum. İnşallah hayırlı olacak. Türk halkı hayırseverdir. İnşallah daha büyük hayırseverlere, daha büyük hayırlara vesile olur inşallah. Buna canı gönülden inanıyorum. Öğretmenlerime, öğrencilerime teşekkür ediyorum. Bizi yalnız bırakmayan, mutluluğumuzu paylaşan hepinize çok teşekkür ediyorum. Sağ olun, iyi ki varsınız" dedi.

Hayırsever Muzaffer Büyük de,

Şule-Muzaffer Büyük Kız Teknik ve Meslek Lisesi'nin açılış tarihi Olan 12 Martın, aynı zamanda İstiklal Marşı'nın kabulünün yıldönümü olmasının günün önemini daha da arttırdığını belirterek, "Geçmişimizle ne kadar övünsek azdır. Konuşmama başlamadan önce başta Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u, bütün Şehit ve Gazilerimizi saygı ve minnetle anıyorum. 'En Büyük Savaş Cahilliğe Karşı Yapılan Savaştır' demiş Mustafa Kemal Atatürk. Gençler ve öğretmenlerim, bu savaşın neferlerisiniz. Her şeyin en iyisini yapacağınıza inanıyorum. Hepimiz, burada nasıl hak sahibi isek, aynı şekilde sorumlulukların da sahibiyiz. Bu Eğitim - Öğretim Yılına 17 derslikli yeni ek binamızla başladık. 600'den fazla öğrenci arkadaşımız oldu. İnanın bu bina yapımında eşim ve ben, gücümüz ölçüsünde büyük bir emek harcadık. Bu arada, eşim Şule Büyük hanıma huzurlarınızda bir kez daha teşekkür ediyorum. Bu konuda bana çok destek olmuştur. Geçmiş yıllardaki öğretmen ve öğrencilerimiz, buradaki baraka sınıfların halini bilirler. Yeni binamız size yakışır şekilde hizmete açıldı. Lütfen okulumuzun, öğretmenlerimizin ve gençliğinizin kıymetini bilin. En güzel öğüt, örnek bir İnsan olmaktır. Türk Kültürüne yakışır davranışlarınızla, Örnek bir Türk insanı olmanız, en büyük dileğimdir. Son Antalya İli ve ilçeleri olarak, Hayırseverlik konusunda, Valimiz Sayın Ahmet Altıparmak öncülüğünde Birim Amirlerimizin, Müdürlerimizin gayretleriyle Türkiye'de birinci sıradayız. Bu anlamda sizlerin huzurunda Valimiz başta olmak üzere birim amirlerimize, gayretlerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Bu bizi çok mutlu ediyor. El birliği ile daha büyük başarılara ulaşacağımıza inanıyorum. Yolunuz ve zihniniz açık, Allah yardımcınız olsun" dedi.

Konuşmaların ardından hayırseverlere onur ödülü verildi ve açılış kurdelesi kesildi.

ANAOKULLARINI ALTIPARMAK AÇTI

Antalya'da bir başka programı nedeniyle Şule-Muzaffer Büyük Kız Teknik ve Meslek Lisesi'nin açılışında bulunamayan Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, Toplumsal Gelişim Merkezi Eğitim ve Sosyal Yardımlaşma Derneği (TOGEM-DER) tarafından Atatürk İlköğretim Okulu bahçesinde yaptırılan 3 derslikli anasınıfı binası ve Milli Egemenlik İlköğretim Okulu Bahçesinde Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası ile MATSO Başkanı Dr. Şükrü Vural'ın annesi hayırsever Hafize Ayten Vural tarafından yaptırılan 4'er derslikli anaokullarının açılışı dolayısıyla düzenlenen törenlere katıldı. Törenlere hayırseverlerin yanı sıra İl Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam da katıldı.

Antalya Valisi Ahmet Altıparmak açılışlarda yaptığı konuşmalarda Antalya'da eğitimin geldiği yer ve hayırseverlerin eğitim öğretime yaptıkları katkıları anlattı. ve hayırseverlere katkılarından dolayı teşekkür etti.

Vali Altıparmak açılışını yaptığı anaokullarını gezerek çocuklara hediyeler dağıttı. Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası ile hayırsever Hafize Ayten Vural tarafından yaptırılan anaokullarını gezdiği sırada Dr. Şükrü Vural'ın eşi Hayriye Vural ve Dr. Yusuf Aydın Antalya Valisi Altıparmak'a 4'er derslikli anaokulu yaptırma sözü verdiler. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Manavgatlı Hayırseverlerden Eğitim Seferberliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement