Manisa - Ak Partili Tanrıverdi,``Üniter Yapıyı Kimse Bozamaz'' - Son Dakika
Güncel

Manisa - Ak Partili Tanrıverdi,``Üniter Yapıyı Kimse Bozamaz''

Manisa - Ak Partili Tanrıverdi,``Üniter Yapıyı Kimse Bozamaz\'\'

Tanrıverdi'den Ahmet Türk' E Yanıt

06.08.2010 18:45

TANRIVERDİ'DEN AHMET TÜRK' E YANIT

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, kapatılan DTP'nin eski genel başkanı Ahmet Türk'ün özerklikle ilgili sözlerini değerlendirerek, ''Türkiye üniter yapıya sahip bir ülkedir. Üniter yapıyı bozacak her türlü talep, yerinde değildir' dedi. Tanrıverdi ayrıca, Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun korumalarının geri çekilmesiyle ilgili olarak sert açıklamada bulunan CHP Manisa Milletvekili Şahin Mengü'ye de, ''Bu konuda meseleyi siyasal bir noktaya çekmek, devletin böylesi önemli kurumlarına fatura etmek, onları zor duruma düşürmek bence yerinde değildir' cevabını verdi.

Tanrıverdi, Anayasa değişikliği için 12 Eylül'de yapılacak referandumda ''evet' denilmesi konusunda Manisa merkeze bağlı muhtarlarla Öğretmenevi'nde biraraya geldi. Toplantıya Manisa İl Başkanı Abdurrahim Arslan, Merkez İlçe Başkanı İsmail Önal ile merkeze bağlı köy muhtarları katıldı.

Toplantıdan sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Tanrıverdi, Anayasa değişikliğine Türkiye'nin neden ihtiyaç duyduğu konusunda açıklamalarda bulundu. Bir gazetecinin DTP eski Genel Başkanı Ahmet Türk'ün ''Bu ?[1]lkede K?[1]rtler ?"[1]zg?[1]rleşmeden, demokratik değişiklikler ger?[1]ekleştirilmeden, demokratik ?"[1]zerklik T?[1]rkiye'nin g?[1]ndemine gelmeden T?[1]rkiye demokratikleşemez, T?[1]rkiye demokratik bir anayasaya kavuşamaz' şeklindeki sözlerini hatırlatması üzerine Tanrıverdi, Türkiye'nin üniter yapısının kimsenin bozamayacağının altını çizdi. Tanrıverdi, ''Özerk yönetime ilişkin uluslararası normlar var. Bu siyasi özerklik anlamına gelmez, bu idare ve mali özerkliktir. Avrupa yerel ve bölgesel kongrenin kararları da ortadadır. Özerkliği siyasal anlamda yorumlarsanız, bu doğru anlamda değildir. Türkiye üniter yapıya sahip bir ülkedir. Üniter yapıyı bozacak her türlü talep, yerinde değildir. Bu özerlik istemekten ziyade bu başka bir düşünce zihniyeti ifade eder. Bu yalnıştır' dedi.

Ahmet Türk'ün, ''Türkiye'de Kürtlerin can güvenliği yoktur' şeklindeki açıklamasını da yorumlayan Tanrıverdi, ''Bu ülkede herkesin can güvenliği vardır. Can güvenliğini de devlet temin eder. Hiç kimse gölgesinden kaygılanarak, endişe duyarak, can güvenliği olmadığını dile getirmesin. Buna dayalı olrarak sorun üretmeye kalkmasın. Kendisini bu ülkede farklı vatandaş olarak görmesin. Herkes bu ülke sınırları içinde, bu ülkenin vatandaşıdır. Bu ülkenin kanunlarına uymak ve saygı göstermek zorundadır. İster Kürt olsun, Türk olsun, Arap, Acem olsun ayrım yapmaksızın, etnik kökenine ve inancına bakmasızın Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak değerlendirip eşit ve adil şartlarda hakkı ve menfaatleri sağlanır' diye konuştu.

''KİMSE BU OLAYI SİYASALLAŞTIRMASIN'

Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'na verilen korumaların geri çekilmesi olayı ile ilgili olarak CHP Manisa Milletvekili Şahin Mengü'nün ''Kılına zarar gelirse bunun hesabını emniyet müdürü ve validen sorarız' açıklamasını da değerlendiren Tanrıverdi, ''Ülkemizde vatandaşlarımızın can güvenliğini, mal güvenliğini korumak, kollamak devletin görevidir. Bu noktada devletin ilgili kurum ve birimleri korunması gereken insanları korumaktadır' dedi. Aydın belediye başkanı Çerçioğlu'nun korumalarının çekilmesini ''yetkililerin riskin ortadan kalkması olarak düşündüğünü' tahmin ettiğini kaydeden Tanrıverdi, ''Bu konuda meseleyi siyasal bir noktaya çekmek, devletin böylesi önemli kurumlarına fatura etmek, onları zor duruma düşürmek bence yerinde değildir' diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Manisa - Ak Partili Tanrıverdi,``Üniter Yapıyı Kimse Bozamaz'' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement