Manisa MHP'li Belediyenin Kadın İşçisi Numan Kurtulmuş'u Konuk Ettiği İçin Kovuldu İddiası - Son Dakika
Güncel

Manisa MHP'li Belediyenin Kadın İşçisi Numan Kurtulmuş'u Konuk Ettiği İçin Kovuldu İddiası

Manisa MHP\'li Belediyenin Kadın İşçisi Numan Kurtulmuş\'u Konuk Ettiği İçin Kovuldu İddiası

MHP'li belediyenin kadın işçisi Numan Kurtulmuş'u konuk ettiği için kovuldu iddiasıMHP'li Manisa Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Su ve Kanalizasyon İdaresi'nde (MASKİ) iki yıldır çalışan Remziye Kavukçu'nun, 476'ıncı Mesir Macunu Festivaline katılan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'u evinde misafir ettiği için kovulduğu öne sürüldü.

14.05.2016 20:01

MHP'li belediyenin kadın işçisi Numan Kurtulmuş'u konuk ettiği için kovuldu iddiası

MHP'li Manisa Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Su ve Kanalizasyon İdaresi'nde (MASKİ) iki yıldır çalışan Remziye Kavukçu'nun, 476'ıncı Mesir Macunu Festivaline katılan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'u evinde misafir ettiği için kovulduğu öne sürüldü. AK Partililer, MASKİ binası önüne siyah çelenk bıraktı.

AK Parti Yunusemre İlçe Başkanlığı, MASKİ'de çalışan Remziye Kavukçu'nun 476'ıncı Mesir Macunu Festivali'ne katılan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'u evinde misafir ettiği için işinden kovulduğu iddiası sonrası siyah çelenkle tepki gösterdi. Partililer ve işten çıkarılan kadının eşi Ercan Kavukçu ile MASKİ binası önüne gelen AK Parti Yunusemre İlçe Başkanı Zafer İkinci, kapının önüne siyah çelengi bırakmak istedi. Ancak bina önünde güvenlik görevlileri ile belediye yetkililerini aşamadı. Bahçeye giremeyen İkinci, bunun üzerine bina önüne çelengi bıraktı.

BAŞKAN ERGÜN'E ELEŞTRİ

Ardından açıklama yapan İkinci, işten çıkarmanın MHP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ün talimatı olduğunu savundu. İkinci, "Sırf Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'u Türk misafirperverliğinin bir örneği olarak evinin kapısını açan çalışanın işine son vermek akla hayale sığmayan bir olaydır. Bir çalışanın siyasi düşüncesinden dolayı işine son verilmesini kabul edemiyoruz. Cengiz Ergün asgari ücret karşılığı çalışanların yaşam haklarını siyasi tercihlerinden dolayı ellerinden alıyor. Bütün kamuoyu Cengiz Ergün'ün talimatı ile işine son verildiğini biliyor. Son bir yıl içinde Büyükşehir Belediyesi'nde çalışan birçok AK Partili istifa etmeye zorlandı. Cengiz Ergün'ü özür dilemeye davet ediyorum" diye konuştu.

YUNUSEMRE'DE İŞE ALINACAK

Zafer İkinci, işten kovulan iki çocuk annesinin AK Partili Yunusemre Belediyesi'nde işe alınacağını açıkladı. Çerçi, "İki çocuk annesi kadına sahip çıkıyoruz. En kısa zamanda Yunusemre Belediyesi'nde işe başlayacak" dedi.

'NEDEN RESMİ PAYLAŞTIN' DEDİLER"

Olayı anlatan Remziye Kavukçu'nun eşi Ercan Kavukçu, eşinin iki yıldır MASKİ'de çalıştığını ve mesir macunu saçımı yapıldığı gün Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'u saçım sonrasında evlerine davet ettiklerini anlattı. Numan Kurtulmuş'la birlikte çekildikleri resmi sosyal medyada paylaştıktan sonra olayların patlak verdiğini kaydeden Kavukçu, iki hafta sonra eşinin işten çıkarıldığını ifade edip şunları söyledi: "Biz bu olaydan mağdur olduk. Eşim de çok kırıldı, ben de çok kırıldım. Yakışan bir olay değildi. İlk resim çekildikten sonra 'neden bu resmi çekildin', 'neden paylaştın' sözleriyle karşılaştık. Zaten bekliyorduk. Hiç hoş değiliz. İşten çıkarırken, istihdam fazlalığı maddesini öne sürdüler. Biz de insan kaynaklarıyla konuştuk. 'Tazminatınızı da vermeyeceğiz, gidin yasal yollara başvurun' dediler. Cengiz Ergün'e de kapımız açık. Ama bu şekilde yaşanmasaydı" diye konuştu.

Basın açıklamasının ardından AK Partililer, MASKİ binasının önünden ayrıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Manisa MHP'li Belediyenin Kadın İşçisi Numan Kurtulmuş'u Konuk Ettiği İçin Kovuldu İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement