Marmaray'daki İş Kazası - Son Dakika
Güncel

Marmaray'daki İş Kazası

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "Marmaray projesinde dün gece, gece yarısı itibarıyla tünellerden birinde çalışma ihtiyacı hasıl olmuş. İşçi arkadaşlar çalışırken ne yazık ki arkadaşlarımızdan biri, elektrik kontağından çıkan elektrik akımına kapılmış, hastaneye kaldırılmış ve tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamış.

20.09.2016 17:17

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "Marmaray projesinde dün gece, gece yarısı itibarıyla tünellerden birinde çalışma ihtiyacı hasıl olmuş. İşçi arkadaşlar çalışırken ne yazık ki arkadaşlarımızdan biri, elektrik kontağından çıkan elektrik akımına kapılmış, hastaneye kaldırılmış ve tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamış. Kendisine rahmet diliyoruz." dedi.

Arslan, Bomonti Hilton Otel'de düzenlenen 26. Dünya Posta Birliği Kongresi'nin açılış töreninin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin Marmaray'daki iş kazasına ilişkin sorusu üzerine Arslan, "Marmaray projesinde dün gece, gece yarısı itibarıyla tünellerden birinde çalışma ihtiyacı hasıl olmuş. İşçi arkadaşlar çalışırken ne yazık ki arkadaşlarımızdan biri elektrik kontağında matkap çalıştırırken, elektrik kontağından çıkan elektrik akımına kapılmış, hastaneye kaldırılmış ve tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamış. Kendisine rahmet diliyoruz." diye konuştu.

Arslan, hayatını kaybeden işçinin ailesine ve demir yolu mensuplarına başsağlığı dileyerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Dolayısıyla bu kaza, bu olay nedeniyle de bugün yaklaşık 11.30'a kadar tek hat işletmeciliği yapıldı. Tek hat işletmeciliği yapılınca da malumunuz tren seferleri aralığı yaklaşık 15 dakikaya çıkmak zorunda kaldı. Ancak 11.30-12.00 itibarıyla da tekrar normal seferine döndü ve Marmaray her iki tünelde de tekrar çift yönlü olarak hizmet vermeye başladı. Dolayısıyla vefat eden arkadaşımıza rahmet, ailesine başsağlığı ve sabır diliyorum. Bu vesileyle de çalışma arkadaşlarına da özellikle başsağlığı diliyorum. Tabii bir gerçek var ki Marmaray gibi büyük bir projeyi yaparken gerçekten tüm bu süreçlerde iş güvenliğiyle ilgili bütün tedbirlerimizi aldık. Bu tip bir olay yaşamadık ama ne yazık ki dün gece yarısı itibarıyla böyle bir olay yaşandı. Dolayısıyla teknik uzmanlarımız gerekli çalışmayı yapıyor. Neden kaynaklandı, arkadaşımızın hatasından mı, başka bir şeyden mi kaynaklandı? Olayın sebepleri bugün itibarıyla araştırılıyor."

"Olay Marmaray'da yaşandı"

Bakan Arslan, Avrasya Tüneli'ndeki çalışmalara ilişkin soru üzerine de "Ne yazık ki dün yanlış algıdan dolayı dün geceki olayın Avrasya'da yaşandığı şeklinde de bir haber çıkmış olmakla birlikte Marmaray'da yaşandı. Avrasya Tüneli'nde bütün çalışmalarımız 20 Aralık'ta açılışı yapılacak şekilde devam ediyor. İnşallah 20 Aralık'ta Avrasya Tüneli'ni İstanbul'a ve İstanbulluların hizmetine sunmuş olacağız." ifadelerini kullandı.

Arslan, Azeri bir gazetecinin "Azerbaycanla ilgili hangi projeleriniz var?" sorusuna ise şu yanıtı verdi:

"Herkes bilsin ki gerek Marmaray projesi, gerek Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve onun üzerinde yapılacak demiryolu, ülkemizi Avrupa'dan Asya'ya kesintisiz demiryoluyla bağlayacak projelerdir. Dolayısıyla bunların en önemli halkalarından biri de Bakü-Tiflis- Kars Demiryolu Projesidir. Onu da 2017 başında hizmete sokmak adına yoğun bir gayretimiz var. Bütün bu projeler sadece Türkiye'nin değil, Azerbaycan'ın da projeleri. Biz, Azerbaycan, Gürcistan, Türkiye, Türkmenistan ve Kazakistan, o coğrafyada beraber ulaştırma koridorlarını birbirini tamamlayacak şekilde planlıyoruz. Dolayısıyla projenin Azerbaycan'ı ilgilendiren kısmı bu. Projeler hem bizim hem de Azerbaycan'ın projeleri."

"Bu kongreden çıkacak kararlar dünyada uygulanacak"

Kongreye ilişkin de bilgi veren Bakan Arslan, kongrenin 17 günlük bir program olduğunu belirterek, Başbakan Binali Yıldırım ile açılışını gerçekleştirdiklerini söyledi.

Arslan, kongreye dünyadan 192 ülkeden yaklaşık 2 bin 500 delegenin katıldığını ifade ederek, 4 Ekim'de de ayrıca yaklaşık 50 bakanın katılacağı Bakanlar Toplantısı yapılacağını kaydetti.

Posta kongrelerinin 4 yılda bir yapıldığını dile getiren Arslan, 2012'de Katar'da yapılan kongrede bir sonrakinin 2016'da Türkiye'de yapılmasının kararlaştırıldığını aktardı.

Kongrenin Türkiye'de gerçekleştirilmesinden duydukları memnuniyeti dile getiren Arslan, "İçinde bulunduğumuz süreç nedeniyle Türkiye'den başka yere kaydırılması çalışmaları olmakla birlikte, müteşekkiriz sayın Başbakanımıza, Dışişleri Bakanımıza, katkı koyan arkadaşlarımıza, bu kongreyi bugün itibarıyla Türkiye'de gerçekleştiriyoruz. Bu anlamda gerçekten memnunuz. Zira 4 yıl boyunca dünyada bu sektörde İstanbul Posta Kongresinden çıkan strateji konuşulacak. İstanbul Posta Stratejisi adıyla konuşulacak. Bu da çok önemli bir reklam olsa gerek hem İstanbulumuz için hem Türkiyemiz için. İnşallah bu süreç hayırlı olur. 17 gün boyunca teknik çalışmalar yapılacak. Buradan çıkacak kararlar da bu sektörde 2017 ile 2020 arasında tüm dünyada uygulanacak." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Marmaray'daki İş Kazası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement