Marmarisek2libya'dan Gelen Oruç Reis Fırkateyni Marmaris'te... - Son Dakika
Güncel

Marmarisek2libya'dan Gelen Oruç Reis Fırkateyni Marmaris'te...

Marmarisek2libya\'dan Gelen Oruç Reis Fırkateyni Marmaris\'te...

'libya Her Gün Kötüleşiyor'

27.02.2011 21:11

'LİBYA HER GÜN KÖTÜLEŞİYOR'

TÜRKİYE'nin hava ve deniz yoluyla Libya'dan gerçekleştirdiği tahliyeler kapsamında 'TCG Oruç Reis' fırkateyni 90'ı yabancı, 122'si Türk, toplam 212 kişiyle Marmaris'e geldi.

Türkiye Cumhuriyeti Deniz Kuvvetleri'ne ait 'TCG Oruç Reis' fırkateyni, bugün saat 17.30 sıralarında Libya'dan aldığı 90'ı yabancı 212 kişiyi, Marmaris Limanı'na getirdi. Marmaris Körfezi'ne girişi sırasında fırkateyne Sahil Güvenlik botları eşlik etti.

Yaklaşık 33 saat süren yolculuğun ardından Türkiye'ye ayak basan gemideki yolcular, Muğla Valisi Fatih Şahin, Aksaz Deniz Üssü Komutanı Tuğamiral Şafak Yürekli, gelen yabancı yolcuların vatandaşı olduğu ülkelerin temsilcileri, Kızılay ve AKUT görevlileri karanfillerle karşıladı.

Kendilerine birer de 'TCG Oruç Reis' fırkateyni şapkası hediye edilen, güverteden ellerindeki Türk bayraklarını sallayan yolcular, denizci askerlerin eşliğinde gemiden indi. Kızılay Libya'dan gelenlerin hepsine kumanya dağıttı. 66'sı Bosna Hersek, 11'i Polonya, 6'sı Sırbistan, 4'ü Makedonya, 1'i Romanya, 2'si ABD vatandaşı olan 90'ı yabancı, 122'si Türk olan yolcular için istedikleri yere götürülmek üzere 5 de otobüs hazırlandı.

Bugün saat 23.30 sıralarında da 'TCG İskenderun' gemisinin, 1518 yolcusuyla Marmaris limanına gelmesi bekleniyor. Bu gemide de 208'si Vietnamlı olmak üzere 427 yabancı bulunuyor.

Bu arada önümüzdeki salı günü, 'Osmangazi-1', 'Orhangazi-1', 'Samsun' ve 'Ankara' feribotlarının, yaklaşık 7 bin kişiyi Marmaris Limanı'na getireceği öğrenildi.

'LİBYA HER GÜN KÖTÜLEŞİYOR'

Limanda bir açıklama yapan Muğla Valisi Fatih Şahin, "Hiçbir problem olmadan tahliyeler devam ediyor. Gelen vatandaşlarımızı ve yabancı uyrukluları isterlerse otellerde ağırlayacağız. İsteyenleri de otobüslerle memleketlerine göndereceğiz" diye konuştu.

Gemiden inenlerden Libya'da bir inşaat şirketinde çalışan Mehmet Yıldız (38), "Libya'da bize çok iyi baktılar. Şu anda arkada kalanlara Allah sağlık versin diyoruz. Bir an önce hepsinin tahliye edilmesi gerekiyor. Libya her geçen gün kötüleşiyor. Bizlerin tahliyesinde rol alan Hükümete ve Türk Silahlı Kuvvetleri'ne teşekkürlerimizi sunuyoruz" dedi.

Libya'da bir restoranın ortağı Osman Galyon (43), "Dünyaya örnek tahliye işlemi oldu. Tüm yabancılar bize gıptayla baktı. Geride kalanlara Allah sabır ve sağlık versin" diye konuştu.

İnşaat işçisi 27 yaşındaki Ali Gürben ise Libya'ya 8 ay önce gittiğini anlatırken, "Bir an önce tüm tahliyeler bitirilmeli. Kaddafi paralı askerlerinin maaşlarını artırdı. İsyan çıkaranları öldürün emri verdi. Geç kalınırsa paralı askerler ayrım yapmadan vatandaşlarımızı da öldürecek. Yağmacılar ortalığı talan ediyor. Yabancı ve Türk demeden yağma yaptıkları yerlerdeki insanları öldürüyorlar" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Marmarisek2libya'dan Gelen Oruç Reis Fırkateyni Marmaris'te... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement