ABD Savunma Bakanı Mattis: Türkiye'nin Endişelerine Çözüm Üreteceğiz - Son Dakika
Son Dakika Logo
Son Dakika Uygulamayı yükle! YÜKLE

ABD Savunma Bakanı Mattis: Türkiye'nin Endişelerine Çözüm Üreteceğiz

Google algoritmasına bırakmayın, okuyacağınız haberi siz seçin! Tıkla ve ekle
 Güncelleme: 

YPG'ye ağır silah verme kararı alan ABD'den, Türkiye'nin tepkisi üzerine önemli bir açıklama geldi. ABD Savunma Bakanı Mattis, "Türkiye'nin endişelerine çözüm üreteceğiz" ifadesini kullandı.

ABD Savunma Bakanı Jim Mattis, Rakka'yı terör örgütü DEAŞ'tan kurtarılması için düzenlenen operasyonla ilgili konuştu. Danimarka'da bulunan Mattis, burada yaptığı açıklamada, ABD ve Türkiye'nin gidilecek yol konusunda aynı görüşte olmadıklarını ama bunu çözeceklerini söyledi.

"TÜRKİYE İLE BİRLİKTE ÇALIŞMAK İSTİYORUZ"

DEAŞ'e karşı mücadelede müttefik ülkelerin yetkilileriyle bir araya gelen Jim Mattis, Türkiye'nin Savunma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Basat Öztürk ile de bir araya geldi.

Mattis açıklamasında, ABD'nin IŞİD'e karşı mücadelede Türkiye'yle birlikte çalışmak istediğini belirtti.

15 ÜLKE BİRARAYA GELDİ

Terör örgütü IŞİD'e karşı Suriye ve Irak'ta savaşan koalisyona dahil 15 ülkenin savunma bakanları ile üst düzey yöneticileri bugün Danimarka'nın başkenti Kopenhag'ta bir araya geldi.

Kaynak: DHA