Mehmet Ali Öğretmen'den 6 Aydır Haber Yok - Son Dakika
Güncel

Mehmet Ali Öğretmen'den 6 Aydır Haber Yok

Mehmet Ali Öğretmen\'den 6 Aydır Haber Yok

KESK Genel Başkanı Sami Evren, öldürülmüş olabileceğini öne sürdü Hakan TÜRKTAN/ESKİŞEHİR, (DHA) KAMU Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Genel Başkanı Sami Evren, Eskişehir'in Mihalgazi İlçesi'nde 15 Mart 2010 tarihinden bu yana kayıp olan fen bilgisi öğretmeni 30 yaşındaki Mehmet Ali Örkmez'in öldürülmüş olabileceğini öne sürdü.

24.09.2010 18:58

KESK Genel Başkanı Sami Evren, öldürülmüş olabileceğini öne sürdü

Hakan TÜRKTAN/ESKİŞEHİR, (DHA)

KAMU Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Genel Başkanı Sami Evren, Eskişehir'in Mihalgazi İlçesi'nde 15 Mart 2010 tarihinden bu yana kayıp olan fen bilgisi öğretmeni 30 yaşındaki Mehmet Ali Örkmez'in öldürülmüş olabileceğini öne sürdü. Evren, "Arkadaşımızın kayıp olarak değerlendirilmesi doğru değildir. Arkadaşımızın katledildiği üzerine ifade veren insanlar var. Bu olayın araştırıldıktan sonra farklı olayların çıkacağını ve şüpheli bir cinayetin aydınlığa çıkacağına inanıyoruz" dedi.

Eskişehir'e gelen KESK Genel Başkanı Sami Evren, Eğitim-Sen Genel Başkanı Zübeyde Kılıç Öztürk ile Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) Genel Başkanı Yunus Akıl, Eğitim- Sen Şube binasında basın toplantısı düzenledi.

ARAŞTIRILIRSA CİNAYETİN AYDINLIĞA ÇIKACAĞINA İNANIYORUZ

KESK Genel Başkanı Sami Evren, Eskişehir'in Mihalgazi İlçesi'nde ortadan kaybolan Mihalgazi İlköğretim Okulu Fen Bilgisi öğretmeni Mehmet Ali Örkmez'in hala bulunamadığını söyledi. Örkmez'in öldürülmüş olabileceğini öne süren Evren şunları kaydetti:

"Mehmet Ali öğretmen okulların açıldığı bu günlerde görevinin başında değilse, öğrencileriyle buluşamamış ise burada siyasi iktidarın, İçişleri Bakanlığı'nın duyarsızlığı ortaya çıkmaktadır. Biz usanmadan, bıkmadan buraya gelip gideceğiz. Olayı takip edeceğiz. Üyemizin, arkadaşımızın unutulmasını, kayıp olmasını asla kabullenmeyeceğiz. Aramalar şu anda durduruldu. Aramalar neden durduruldu? Dosyaya gizlilik kararı konuldu. Aramaların durdurulma nedeni ortaya çıkan şahit. Artık arkadaşımızın kayıp olarak değerlendirilmesi doğru değildir. Arkadaşımızın katledildiği üzerine ifade veren insanlar var. Bu bilgi bizlerde var. Hala dosya gizli tutuluyor. Hala konuyla ilgili gözaltı, tutuklama, soruşturma söz konusu değildir. En küçük olayda bile soruşturmalar, yapan, gözaltına alan bu siyasi iktidar ortada bir cinayet vakası olma ihtimali çok yüksek olan bir olayda nasıl böyle bir şey gerçekleştiriliyor bizim açımızdan düşündürücüdür. Konuyla ilgili hemşericilik ilişkilerinin de bizim şüphelerimizi artırdığını düşünüyoruz. Önceki Emniyet Müdürü ile olayda adı geçen şahsın hemşeri olması dikkat çekicidir. Bu bizim kaygılarımızı artırıyor. Soruşturmanın Eskişehir Emniyet Müdürlüğü tarafından sürdürülmesi bu saatten sonra yeterli değildir. İçişleri Bakanı'nın 6 aylık süreci doğrudan takibe alması, Ankara'dan müdahale etmesi gerekmektedir. Basın mensuplarının da böyle sıradan bir kaybolma olayı olmayan bir vakayı araştırması gerekmektedir. Araştırmacı gazeteciliğin böyle olayların aydınlatılmasında çok büyük bir rol oynadığını biliyoruz. Bu olayın araştırıldıktan sonra farklı olayların çıkacağını ve şüpheli bir cinayetin aydınlığa çıkacağına inanıyoruz. Biz bu işin peşini bırakmayacağız. Dosyadaki gizlilik kaldırılmalıdır."

ÜYEMİZ, HANEFİ AVCI DÖNEMİNDE KAYBOLDU

Eğitim- Sen Genel Başkanı Zübeyde Kılıç Öztürk de merkeze alınan Eskişehir eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'nın, kayıp öğretmenin bulunması için yeteri kadar çabayı göstermediği öne sürdü. Öztürk şöyle konuştu:

"Üyemiz Mehmet Ali Örkmez, son haftalarda 'Haliç'te Yaşayan Simonlar' adlı kitabıyla gündem yaratan Hanefi Avcı'nın Eskişehir Emniyet Müdürü olduğu dönemde öğretmenlik yaparken kaybolmuştur. Hanefi Avcı'nın kitabında belirttiği ve Türkiye'nin gündemini sarsan bilgilere sahip olabilmek için güçlü ilişkilere ve bağlantılara sahip olduğu anlaşılmasına rağmen, kendisinin Emniyet Müdürü olduğu dönemde bu ilişki ve bağlantılarını kayıp üyemizin bulunması için yeterince kullanmadığı anlaşılmıştır. Hanefi Avcı kitabında kendince başarılı meslek hayatından, karmaşık ilişkilerden ve çözdüğü olaylardan bahsetmesine karşın, üyemizin bulunması noktasında benzer ilişkilerin yeterince kullanılmadığı anlaşılmaktadır. Bütün bu yaşananlara rağmen aradan geçen zaman içerisinde üyemizin akıbetiyle ilgili hiçbir bilgiye ulaşmamızın mümkün olmaması ayrıca düşündürücü bir durumdur."

EVİNE 500 METRE KALA OTOMOBİLDEN İNDİ

Mihalgazi İlköğretim Okulu Fen Bilgisi öğretmeni Mehmet Ali Örkmez, aynı okulun öğretmenleri Ahmet Altay, Mustafa Derin, Abbas Kaplan ve Sinan Çektemir'le birlikte 15 Mart 2010 tarihinde akşam saatlerinde 26 SL 652 plakalı otomobille ilçeye bağlı Sakarılıca Beldesi yakınlarına gitmişti. 5 öğretmen otomobil içerisinde bira içtikten sonra ilçe merkezine dönerken araçlarının mıcıra kaptırmaları nedeniyle yolda kaza yapmış, şarampole düşen otomobilde yara almadan kurtulan öğretmenler yola çıkardıkları aynı araçla ilçeye dönmüşlerdi. Diğer öğretmenlerin ifadesine göre bekar olan öğretmen Mehmet Ali Örkmez, evine 500 metre kala otomobilden indi ve yürüyerek evine gideceğini söyledi. Öğretmen Mehmet Ali Örkmez ertesi gün sabah okula gelmeyince arkadaşları evine gitti.

Kapıyı kimsenin açmaması üzerine öğretmenler durumu polise bildirdi. Polislerin çilingirle açtırdıkları Örkmez'in evinde kimsenin olmadığı belirlendi. Arkadaşları, Mehmet Ali Örkmen'in evine yakın sulama kanalının olduğunu daha ileride ise Sakarya Nehri'nin bulunduğunu belirterek, Örkmen'in kaza sonucunda suya düşmüş olabileceğini söyledi. Sulama kanalında ve Sakarya Nehri'nde dalgıçların yaptığı aramada ise kimse bulunamadı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mehmet Ali Öğretmen'den 6 Aydır Haber Yok - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement