Memleket Meselesi' Eğitim Kongresi'nin Odağı - Son Dakika
Güncel

Memleket Meselesi' Eğitim Kongresi'nin Odağı

Memleket Meselesi\' Eğitim Kongresi\'nin Odağı

Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Osman Nuri Gülay, 20'den fazla ilde, 7-8 ay süren bir çalışma yaptıklarını, mesleki eğitimin iyileştirilmesi için konunun tüm muhataplarıyla istişare edildiğini bildirdi.

21.10.2016 09:24

Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Osman Nuri Gülay, 20'den fazla ilde, 7-8 ay süren bir çalışma yaptıklarını, mesleki eğitimin iyileştirilmesi için konunun tüm muhataplarıyla istişare edildiğini bildirdi. İstişareler sonucunda sektörle mesleki eğitim arasındaki kopukluğu gördüklerini vurgulayan Gülay, Hürriyet'e özetle şunları söyledi:

SİGORTA, ÜCRET, MÜHENDİS OLMA İMKANI

"Mesleki eğitimi, eğitimin lokomotifi olarak görüyoruz. Türkiye genelinde yaptığımız toplantılarda küçük esnafın çalıştıracağı, mesleği öğreteceği; sektörün de nitelikli işgücü bulamadığını gördük. Sektörle mesleki eğitim arasındaki kopukluk ciddi boyutlara ulaşmıştı. Mesleki eğitime yönelik teşvik edici çalışmalar kapsamında alanların revize edilmesi, tematik meslek liselerinin açılması, çıraklığın zorunlu eğitim kapsamına alınması, meslek lisesi öğrencilerinin işletmelerde yaptığı staj karşılığında alacakları asgari ücretin yüzde 30'u kadar ödenecek ücretin 3'te 2'sini devlet tarafından karşılanması, sağlık sigortası yapılması, fark derslerinin verilmesiyle mühendis olması gibi yasal düzenlemeleri yaptık, Meclis'in kabulüne sunduk.

16 OTURUM 800'E YAKIN KATILIMCI

Eğitim Kongresi'nin odağına da mesleki eğitimi aldık. Kongre, mesleki ve teknik eğitimin temel sorun alanlarını tespit etmek, bu sorunlara çözüm bulmak amacıyla güncel sorunları ve geleceğiyle ilgili fikir alışverişinde bulunmak için 24-25 Ekim'de yapılacak. Akademisyen, işveren ve işçi temsilcileri, sektör temsilcileri, gazeteci-yazar, özel okul temsilcileri ve yöneticileri gibi 77 konuşmacı katılacak. 16 oturumun düzenleneceği ve 800'e yakın davetlinin katılacağı kongrede, Türkiye'nin 2023 vizyonu ve mesleki ve teknik eğitimi, mesleki eğitim-istihdam ilişkisi, rehberlik ve kariyer, eğiticilerin eğitimi, sendikalar gözüyle mesleki eğitim, yeterlilikler, kalite çalışmaları ve uygulamaları, ahilik ve değerler eğitimi, MYO'ların temel sorunları ve çözüm önerileri, tematik okullar, özel mesleki ve teknik okulları ve teşvikler, yeterliliklerin belgelendirilmesi, endüstri 4.0 ve uygulamaları ile basın gözüyle mesleki ve teknik eğitim gibi konular tartışılacak. Çalışmalar, fikirler, öneriler mesleki eğitimde çizeceğimiz yol haritasının önemli belirleyicisi olacak.

VELİLERİMİZE BÜYÜK GÖREV DÜŞÜYOR

28 Şubat süreci mesleki eğitime darbe vurdu. Her şey üniversiteyi bitirmek değildir. Sektör istihdam edeceği işgücünü bekliyor. Velilerimize sesleniyorum, onlara onlara büyük görev düşüyor. Çocuklarımızı meslek okullarına verelim. Arzuladığı, istediği, yeteneği olan mesleği öğrensin. 53 alanda 205 dalda eğitim veriyoruz. Sektörün talepleriyle alan ve dalları güncelliyor, yenilerini yazıyor, açıyoruz. Okullarımızda iyileştirme çalışmaları yapıyoruz, çocuklarımız işbaşı eğitimle kendi mesleklerini daha iyi yapacak. Öğretmenlerimiz, sektörle işbirliği içinde. Hem sektör hem de üniversiteler öğretmenlerimize hizmetiçi eğitimler veriyor."

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Güncel Memleket Meselesi' Eğitim Kongresi'nin Odağı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement