Meral Akşener, Nurdağı'nda Çadırkenti Ziyaret Etti… Akşener'in Dinlediği Depremzede: "Yiyecek Konusunda Bir Sıkıntı Yok. Bizim İstediğimiz Temizlik" - Son Dakika
Güncel

Meral Akşener, Nurdağı'nda Çadırkenti Ziyaret Etti… Akşener'in Dinlediği Depremzede: "Yiyecek Konusunda Bir Sıkıntı Yok. Bizim İstediğimiz Temizlik"

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Gaziantep’in Nurdağı ilçesinde kurulan çadırkenti ziyaret etti. Akşener’in dinlediği bir depremzede, “Yiyecek konusunda bir sıkıntı yok. Yığınak oldu. İyice israfa dönüştü. Geziyorsanız görürsünüz. Her tarafta elbiseler var. Bizim istediğimiz şu anda bunlar değil. Bizim istediğimiz temizlik. Böyle bir yere bir girdi mi çocuklarımıza herhangi bir salgın bulaşabilir. Yapacağımız hiçbir şey yok” dedi.

12.02.2023 18:45  Güncelleme: 18:54

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde kurulan çadırkenti ziyaret etti. Akşener'in dinlediği bir depremzede, "Yiyecek konusunda bir sıkıntı yok. Yığınak oldu. İyice israfa dönüştü. Geziyorsanız görürsünüz. Her tarafta elbiseler var. Bizim istediğimiz şu anda bunlar değil. Bizim istediğimiz temizlik. Böyle bir yere bir girdi mi çocuklarımıza herhangi bir salgın bulaşabilir. Yapacağımız hiçbir şey yok" dedi.

Meral Akşener, Nurdağı'nda kurulan çadırkentte bugün depremzedelerle bir araya geldi. Akşener, burada depremzedelerin sorunlarını dinledi.

Enkazdan kurtulan bir depremzede, Akşener'e, "Maddi kaybımız var. Ufak tefek yaralanmalarımız var. Ailemde de maddi kayıp var. Babam 85 yaşında, köyde. Çok yaşlı, felçli. Alzheimer hastası. Köyde yiyecek, içecekte sıkıntı yok. Ulaşılamayan köylere yönlendiriyoruz. Enkazdan çıktık, daha duş almadık. Saçlarımız kumlu" dedi.

Çadır kentte yemek hazırlayan bir şef ise Akşener ile sohbet ederken "Burada sabahleyin kahvaltıda ılık süt oluyor. Yaklaşık 250 kişilik kahvaltı hazırlıyoruz. Yumurtamız, patatesimiz; her gün düzenli bir şekilde yapıyoruz. Köylere gidip günlük 200-250 yemek dağıtıp geliyoruz. Muğla'dan kendi imkanlarımızla buraya geldik. Bir abla geldi, dedi ki 'Allah razı olsun'. 'Ne Allah razı olsunu abla' dedim. 'Ben, senden Allah razı olsun' diyorum" diye konuştu.

Erkek bir depremzede de en önemli ihtiyaçlarının lavabo olduğunu belirterek, "Çöpümüz alınmıyor. Salgın başlarsa depremin vurgunundan daha kötü olacağız" dedi.

Kadın bir depremzede, Akşener'e yardımlar konusunda yaşanan düzensizlikten yakınırken "Buralar çok kötü. Köyler çok kötü. Yardım da gitmiyor. Yani yardım çok fazla ama düzensiz olduğu için ulaştırma sıkıntısı var. Köylerin nerede olduğunu bilmiyorlar. Bilmedikleri için biz, olabildiğince köylere götürmeye geldik eşimle beraber" diye konuştu.

Muhasebeci olduğunu söyleyen depremzede Adem Kılıç ise Akşener'e şunları söyledi:

"Şu köşedeki bina bizim. Bunun içinden çıktık biz. Yiyecek konusunda bir sıkıntı yok. Yığınak oldu. İyice israfa dönüştü. Geziyorsanız görürsünüz. Her tarafta elbiseler var. Bizim istediğimiz şu anda bunlar değil. Bizim istediğimiz temizlik. Böyle bir yere bir girdi mi çocuklarımıza herhangi bir salgın bulaşabilir. Yapacağımız hiçbir şey yok."

Meral Akşener, Nurdağı\'nda Çadırkenti Ziyaret Etti… Akşener\'in Dinlediği Depremzede: "Yiyecek Konusunda Bir Sıkıntı Yok. Bizim İstediğimiz Temizlik"
Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Meral Akşener, Nurdağı'nda Çadırkenti Ziyaret Etti… Akşener'in Dinlediği Depremzede: 'Yiyecek Konusunda Bir Sıkıntı Yok. Bizim İstediğimiz Temizlik' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement