Merkezi Ortak Sınavların İlk Oturumu Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Merkezi Ortak Sınavların İlk Oturumu Yapıldı

Merkezi Ortak Sınavların İlk Oturumu Yapıldı

Milli Eğitim Bakanlığı'nca (MEB), ortaokul 8.sınıflar için ilk kez düzenlenecek merkezi ortak sınavların ilk oturumu bugün yapıldı.

28.11.2013 11:34

Milli Eğitim Bakanlığı'nca (MEB), ortaokul 8. sınıflar için ilk kez düzenlenecek merkezi ortak sınavların ilk oturumu bugün yapıldı. Bazı öğrenciler ve veliler, yeni sistemin aceleyle getirildiğini savunarak, yeterince hazırlanamamaktan yakındı.

MEB'in, ortaokul 8. sınıflar için ilk kez düzenlediği merkezi ortak sınavların ilk oturumu bugün yapıldı. Birinci dönemin ortak sınavları, bugün ülke genelinde öğrencilerin öğrenim gördükleri okullarla, yurt dışında ise KKTC ve bakanlığa bağlı okulların bulunduğu, sınav yapılması uygun görülen merkezlerde Türkiye saatiyle 09.00, 10.10 ve 11.20'de gerçekleştirildi. 12.00'de tamamlanan sınavlar, yarın da devam edecek. Merkezi ortak sınavın ikinci oturumu ise 29 Kasım Cuma günü gerçekleştirilecek. Yoğun stres altında sınavlarına giren öğrenciler soruların zor olmadığını belirtirken, yeni uygulanan sistem nedeniyle geç haberdar edildiklerini ve yeterince hazırlanamadıklarını kaydetti. Öğrenciler ilk sınavın ardından verilen 30 dakikalık molayı aileleriyle geçirirken, veliler sınav sırasında çocukları için dua etti.

"HEDEF KOYACAK ZAMANIM YOKTU"

İki günde altı sınava girecek olan öğrenciler, bugün saat 09.00'da Türkçe, saat 10.30'da matematik, saat 12.00'de din kültürü ve ahlak bilgisi sınavlarına girdi, yarın yapılacak ikinci oturumda ise saat 09.00'da fen ve teknoloji, saat 10.30'da inkılap tarihi ve Atatürkçülük, 12.00'de de yabancı dil sınavlarında ter dökecek. Her sınav süresi 40 dakika, sınav araları ise 30 dakika olarak belirlenirken, bu durum öğrencilerin daha az stres yaşamasını sağladı. İlk sınavda streslerinin azaldığını belirten öğrenciler, "İlk sınav kolay geçti. Diğer sınav da inşaallah kolay geçer. Stres var. Yeni bir sistem olduğu için hazırlanabilmek için uzun bir süre olsaydı daha iyi olurdu. Okulların açılmasından bir hafta önce sınavın olacağını haber verdiler. Sınav kolay olmak zorundaydı çünkü geç haberimiz oldu. Ben iyi bir liseye gitmek istiyorum ama kendime hedef koyacak zamanım yoktu. Çok acele oldu. Bizim geleceğimizin sınavı çok çalışmamız ve emek vermemiz gerekiyor" diye konuştu.

"SINAVLAR 6. SINIFTA BAŞLAMALIYDI"

Sınav tarihlerinin okulların açılmasından bir hafta önce haber verilmesi nedeniyle veliler de stresliydi. Melahat Aslan isimli bir veli, "İki yıldır dershaneye gidiyor onun dışında evde de çalıştı. Testler aldık. Bugüne kadar hiç heyecan yoktu ama bu sabah oğlum heyecanlandı. Bu sınav ilk kez bu sene uygulandı. Bu sınavların yüzde 70'i alınacak. 6, 7 ve 8. sınıfların ortalamasının da yüzde 30'u alınacak. Bu sistem son sınıfta değil de bence 6. sınıftan itibaren verilmeliydi. O zaman çocuklar daha bilinçli olurdu" dedi. Sınav nedeniyle oldukça stresli olduklarını belirten Recep Dinçer isimli bir veli de, "Son bir haftadır çok stresliyiz. Çok emek verdik. İnşallah sınavlar iyi geçecek. Karmaşanın içine girdik. Denize düştük çırpınıyoruz" diyerek sınavların son sınıfta haber verilmesinden yakındı. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Merkezi Ortak Sınavların İlk Oturumu Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement