Mersin 'Abd'den İthal Ettiğimiz Çeltikte Gdo Olma İhtimali Yok' "Gdo'lu Pirinç İddiasında Firmalar... - Son Dakika
Güncel

Mersin 'Abd'den İthal Ettiğimiz Çeltikte Gdo Olma İhtimali Yok' "Gdo'lu Pirinç İddiasında Firmalar...

Mersin \'Abd\'den İthal Ettiğimiz Çeltikte Gdo Olma İhtimali Yok\' "Gdo\'lu Pirinç İddiasında Firmalar...

Gdo'lu pirinç ithalatında adı geçen Tat Bakliyat Memişoğlu Tarım Ürünleri Ticaret Ltd.

04.04.2013 19:47

Gdo'lu pirinç ithalatında adı geçen Tat Bakliyat Memişoğlu Tarım Ürünleri Ticaret Ltd.Şti Yöretim Kurulu Başkanı Şerafettin Memiş konu ile ilgili basın toplantısı düzenledi.

Mersin-Adana Karayolu üzerinde yer alan tesislerinde gazetecilerin karşısına çıkan Şerafettin Memişoğlu, şu görüşlere yer verdi:

"Bahse konu haberlerde belirtildiği gibi ABD'den ithal ettiğimiz çeltikte GDO olma ihtimali yoktur. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın da yaptığı açıklamada 'Dünyada GDO'lu çeltik üretimi ve ticareti yoktur. Bugüne kadar dünyada ticarete konu olmuş hiçbir şekilde GDO'lu çeltik ürtimi yapılmamıştır' denilmektedir. Dünyada olmayan bir ürünü bizim ithal etme imkanımız söz konusu olamaz. Firmamız da basında yer aldığı gibi Çin ve Afrika'dan değil ABD'den Jüpiter tipi çeltik ithal etmiştir. İthal etmeden önce de yükleyici firmadan GDO analiz raporu alınmıştır. Bu raporda da GDO olmadığı belirtilmektedir. Çeltik Türkiye'ye geldiğinde ithalat süreci T.C kanunların göre ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı kontrolünde tüm yasal süreçler takip edilerek ve gereken tüm ithalat analizleri, GDO analizi dahil olmak üzere yapılmıştır. Bu analiz sonucunda da ithale uygun olduğu belirlenmiş ve ithalat izni verilmiştir. Bu da GDO saptanmadığının kanıtıdır.

Basında geçen söz konusu iddialar GDO'nun soya fasülyesinin tozundan çeltik kabuğuna bulaştığına dair iddialardır. Bu iddiaları da savcılık incelemektedir. Bu bulaşma da yüzde 0.04 oranında kalmaktadır. Bu çok düşük bir orandır. AB ülkeleri bu buluşmaların engellenemeyeceğine karşı yüzde 0,9 kadar orandakilerin ithaline izin vermektedir. Ayrıca kadmiyum (kanserojen ağır metal) miktarının standatlardan 35 kat fazla olduğu' iddiası da kesinlikle firmamızla ve ürünümüzle ilgili değildir. Tüketicimizin içi rahat olsun hiçbir tane pirincimizde GDO yoktur. Pirinçlerimizden de Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nca numuneler alınmış ve GDO tespit edilmemiştir."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mersin 'Abd'den İthal Ettiğimiz Çeltikte Gdo Olma İhtimali Yok' 'Gdo'lu Pirinç İddiasında Firmalar... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement