Mersin Çocuk Üniversitesi Çalışmaları Hız Kazandı - Son Dakika
Güncel

Mersin Çocuk Üniversitesi Çalışmaları Hız Kazandı

Mersin Çocuk Üniversitesi Çalışmaları Hız Kazandı

Yürütme Kurulu Başkanı Milli Eğitim Müdürü Adem Koca ve Yürütme Kurulu Üyeleri, ODTÜ Deniz Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Ahmet Kıdeyş, Büyükşehir Belediyesi'nden Tuba Kaya, Mersin Üniversitesi'nden Mehmet Ali Mazmancı, Soner Yurttaş, MTSO'dan Kadir Dölek'ten oluşan yürütme kurulu üyeleri protokolün paydaşlarını ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi veriyor.

23.05.2016 17:40

Yürütme Kurulu Başkanı Milli Eğitim Müdürü Adem Koca ve Yürütme Kurulu Üyeleri, ODTÜ Deniz Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Ahmet Kıdeyş, Büyükşehir Belediyesi'nden Tuba Kaya, Mersin Üniversitesi'nden Mehmet Ali Mazmancı, Soner Yurttaş, MTSO'dan Kadir Dölek'ten oluşan yürütme kurulu üyeleri protokolün paydaşlarını ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi veriyor.

Bu kapsamda MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut'u ziyaret eden üyeler çocuk üniversitelerinin Türkiye'deki durumu hakkında bilgi vererek Mersin'de neler yapıldığını anlattı. Yürütme Kurulu Üyesi Soner Yurttaş, Türkiye'de çocuk üniversitesi çalışmalarının 2009'da, Avrupa'da ise 2002'de başladığını bildirdi. Şu anda Türkiye'de 30 çocuk üniversitesi bulunduğunu belirten Yurttaş, Mersin'deki çocuk üniversitesinin ise diğerlerinden farklı bir yapılanmaya sahip olduğunu dile getirdi. Diğer üniversitelerin belediyeler, ya da üniversiteler gibi tek bir kurumun çatısı altında kurulduğunu belirten Yurttaş, "Mersin Çocuk Üniversitesi ise kent paydaşlarının çatı kurumlarının bir araya gelerek oluşturduğu bir yapı. Bu nedenle dernekleşme ya da vakıflaşma gibi tüzel kişilik olabilme durumu var" dedi.

Mersin Üniversitesi olarak 2010'dan bu yana aldıkları çeşitli desteklerle 16 bin çocuğa eğitimler verdiklerini bildiren Yurttaş, ancak bunu sistematik hale getirmek istediklerini, hedef odaklı çalışmaya özen gösterileceğini bildirdi.

Diğer illerde gelir düzeyi yüksek çocukların çocuk üniversitesine gidebildiğini ancak kendi hedeflerinde sosyal dezavantajlı çocuklar bulunduğunu söyleyen Soner Yurttaş, önümüzdeki süreçteki hedeflerini şöyle özetledi:

"Mersin Çocuk Üniversitesi olarak Türkiye Çocuk Üniversiteleri Platformu Başkanlığını yapıyoruz. Ulusal Ajans'a da proje sunduk ve kabul edilirse önümüzdeki süreçte Çocuk Üniversiteleri Mevzuatını oluşturup MEB mevzuatı ile analiz edip yeni modeller oluşturacağız. Ayrıca Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin Bilim Merkezi yapılanması var. Bu yapılanmayı Çocuk Üniversitesi ile entegre ederek yeni bir model oluşturmak istiyoruz. Hedeflerimiz çok yüksek ve destek bekliyoruz."

Çocukların eğitiminde bilimsel altyapı olan, topluma faydalı her çalışmanın içinde olmak istediklerini vurgulayan MTSO Başkanı Aşut ise eğitimde, bilimde farkındalık oluşturmak, Mersin'de farklı bir yapı ortaya koymak istediklerini anlattı. İmkanlar ölçüsünde her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyleyen Aşut, "Benim beklentim mümkün olduğunca temel bilimlerde çocuk yetiştirmek. Bu çocukların araştırma görevlisi olabilmelerini sağlamak. Bilimi sevdirebilmek. Çocuk üniversitesi yapılanması da bunun için biçilmiş kaftan" diye konuştu.

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Güncel Mersin Çocuk Üniversitesi Çalışmaları Hız Kazandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement