Mersin - Nure Sofi ve Eşinin Mezarları Meclis Gündeminde - Son Dakika
Güncel

Mersin - Nure Sofi ve Eşinin Mezarları Meclis Gündeminde

Mersin - Nure Sofi ve Eşinin Mezarları Meclis Gündeminde

Nure Sofi ve eşinin mezarları meclis gündeminde MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Oktay Öztürk, Mut İlçesi'nde bulunan ve yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya olan Karamanoğlu Beyliği kurucusu Nure Sofi ve eşinin mezarını TBMM gündemine taşıdı.

07.01.2016 16:55

Nure Sofi ve eşinin mezarları meclis gündeminde

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Oktay Öztürk, Mut İlçesi'nde bulunan ve yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya olan Karamanoğlu Beyliği kurucusu Nure Sofi ve eşinin mezarını TBMM gündemine taşıdı.

Oktay Öztürk, medyada sıkça yer alan Anadolu Türk tarihinin en önemli isimlerinden biri kabul edilen Nure Sofi ve eşinin mezarlarının bakımsız haliyle ilgili TBMM'ye, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. Önergesinde Nure Sofi'ye ait türbe görünümündeki mezarlığın adeta viraneye döndüğünü belirten Öztürk, mezarların bakımsızlık nedeniyle yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu kaydetti. Öztürk, önergesinde Davutoğlu'ndan şu sorulara yanıt istedi:

"Nure Sofi ve eşinin mezarları ile alakalı bu güne kadar herhangi bir çalışma yapılmış mıdır? Anadolu Türk Tarihi açısından son derece önemli olan bu mezarların Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından bugüne kadar değerlendirme kapsamına alınmamasının nedenleri nelerdir? Bu mezarların bulunduğu bölgenin sorumluları açısından bakıldığında bu durumu nasıl değerlendiriyorsunuz? Herhangi bir yaptırımı düşünür müsünüz?"

'ALAN, HAZİNEYE AİT'

Öte yandanVakıflar Bölge Müdürlüğü yetkilileri, söz konusu türbenin kendi sorumluluk alanında olmadığını, hazineye ait bir alan olduğu için herhangi bir çalışma yapamadıklarını ifade etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mersin - Nure Sofi ve Eşinin Mezarları Meclis Gündeminde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement