Metin Feyzioğlu: 17 Aralık'ın Amacı Yolsuzluk Değil - Son Dakika
Güncel

Metin Feyzioğlu: 17 Aralık'ın Amacı Yolsuzluk Değil

Metin Feyzioğlu: 17 Aralık\'ın Amacı Yolsuzluk Değil

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, 17 Aralık operasyonunun asıl amacının yolsuzlukla mücadele olmadığını söyledi.

10.03.2014 10:48

Almanya'da bulunan, Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, Almanya'da 8'i Türk 10 kişiyi öldüren ırkçı NSU Örgütü davasında gözlemci görevlendireceklerini söyledi. Feyzioğlu, Türkiye gündemine ilişkin ise, 17 Aralık operasyonunun asıl amacının yolsuzlukla mücadele olmadığını ifade etti.

AK PARTİ İLE CEMAAT İLİŞKİSİNDEKİ KIRILMA NOKTALARI

TBB Başkanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, Türkiye gündemine ilişkin değerlendirmelerde de bulundu. AK Parti ile cemaat arasındaki ilişkiyi, 'Demokrasilerde görülmeyecek bir koalisyon' olarak nitelendiren Feyzioğlu, bu koalisyonun Türkiye'yi 12 yıl yönettiğini söyledi. Feyzioğlu, AK Parti ile cemaat ilişkisindeki kırılma noktalarını, " İlker Başbuğ'un tutuklanması, MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın sorguya çağrılması, Başbakan'ın Ortadoğu'da mezhepçi bir politika izlemesi, dershanelerin kapatılması kararı ve 17 Aralık operasyonu" olarak sıraladı.

"AMAÇ YOLSUZLUKLA MÜCADELE DEĞİL, AKP KANADINI SİLKELEMEK"

Metin Feyzioğlu, 17 Aralık operasyonuna ilişkin olarak şunları söyledi:

"17 Aralık'ta düğmeye basılmasının nedeni yolsuzlukla mücadele filan değildir. Düğmeye basılmasının sebebi iktidarın AKP kanadını silkelemektir. Dolayısıyla amacı yolsuzlukla mücadele olmayan bir soruşturmanın, Türkiye'deki bütün yolsuzlukların üzerine samimiyetle gittiğini kabul etmiyorum.

"YOLSUZLUKLA MÜCADELE İÇİN BAĞIMSIZ YARGI GEREKİR"

Seçtiği yolsuzlukların üzerine gidiyor. Yolsuzlukla mücadele için bağımsız yargı gerekli. O düğmeye samimiyetle basılmasını ve sonucunun samimiyetle getirilmesini talep ediyorsak tarafsız, bağımsız, adil, etkin yargıya ihtiyacımız var.

"SAKIN ONLARI KAHRAMAN GİBİ GÖSTERMEYİN!"

Bana yolsuzluk soruşturmasını yürütenleri kahraman gibi göstermeye kalkmayın. Çünkü o kahramanlaştırdığınız kişiler sahte delillerle Engin Alan'ı şu anda zindanlarda tutanlar. İlker Başbuğ'u zindana atanlar. Kuddusi Okkır'ın ölümünden sorumlu olanlar. Yarbay Ali Tatar'ın intiharından sorumlu olanlar."

"HÜKÜMETİN SAFLIĞI BAŞKA YERDE"

AK Parti iktidarının kendi muhalefetini çıkarttığını ifade eden Feyzioğlu, şöyle konuştu:

"Hükümet diyor ki, 'Çok safmışız. Paralel devlet yargıyı ele geçirmiş, emniyeti ele geçirmiş. Mücadele etmemiz lazım.' Saflık orada değil. Evet bir saflık var. Fakat yarattıkları canavarın silahını kendilerine doğrultacağını düşünememe saflığı var. Saflık burada. Bu yolda beraber yüründü. Fakat iktidar kendi içinden muhalefetini çıkardı. Ne yapsın, bu da eşyanın tabiatı.

"İKTİDAR KENDİ MUHALEFETİNİ DOĞURDU"

Her iktidar doğası gereği bir muhalefete ihtiyaç duyar. Muhalefet dışarıda yoksa içinden bulur çıkartır. Dışarıda etkin muhalefet bulamadığı için kendi içinde güç paylaşımı kanlı bir hale dönüştü ve iktidar kendi muhalefetini doğurdu. Dışarıdaki muhalefetin etkin olmadığını ben söylemiyorum. Haziran ayında sokaklara inen 2,5 milyon kişi söylüyor. Haziran ayındaki olay, siyasi muhalefetin toplumsal muhalefeti tatmin etmemesi nedeniyle çıktı. İktidar koalisyonunun çatlaması ve kanlı iç savaşın ironik sebebi siyasi muhalefetin etkisizliğidir."

Metin Feyzioğlu konuşmasının sonunda, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Yasası'nı antidemokratik bulduğunu belirerek eleştirilerde bulundu.

Toplantıda Ankara Barosu Başkanı Av. Sema Aksoy ile TBB Başdanışmanı Prof. Dr. Necdet Basa da birer konuşma yaptılar.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Metin Feyzioğlu: 17 Aralık'ın Amacı Yolsuzluk Değil - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (18)

  • KARADENİZ: BİR AKP Lİ OLARAK METİ FEYZİOGLUNUN GÖRÜŞLERİNE YÜZDE YÜZ KATILIYORUM. BİZDE ZATEN BUNU YÖYLÜYORDUK. AMAÇ YOLSUZLUGU ÇIKARTMAK DEGİL. 36 17 Yanıtla
  • ESAT BABAA: BU ADAM İLK KEZ DOĞRULARI SÖYLEMİŞ..NE DİYELİM BU SEFERLİK HELAL OLSUN...TABİKİ AA KKK PPPP...BÜYÜK REİSSSSSSSS MİLYONLARIZ PEŞİNDEEEE 29 24 Yanıtla
  • cevher tetiksezer: kepçe kulak'la ilk defa aynı fikirdeyim 30 14 Yanıtla
  • Neslihan Bahçeci: İlk defa doğru bi laf edeni gördüm şaştım kaldım vallaa helal olsun .. 23 12 Yanıtla
  • Å?ike Å?ike: Ancakmı anladınız yolsuzluk operasyonu olmadığı 21 9 Yanıtla
  • Ali Veysel: Herkes düsüncesinda serbest ve herkes görmek istedigini savunur.Kötüyü görmek isteyen herkes her an heryerde her kötülügü görür hatta yapilan iyilikte bile.Isterseniz 10 yil 20 yil iyilik yapin ve mutlaka o iyiliklarin icinde kötülük görenler olacaktir.Yaptiginin yanlis oldugunu bilse bile kötüleyecek birini bulur.Bugün sadece hükümeti yikmak icin yapilan oyunlari savunanlar Türkiyeden kacan imamlari görmemezlikten geliyor.Paralel yapiymis diye alay ediyor.Iste tam o savunduklari siyasileri yillarca gördük.Benimde evimde ayakkabi kutulari var ve akil var mantik var kim evinde 4,5 milyon ayakkabi kutusunda saklar.Iste diyorum ya inanmak isteyen ,kötülügü görmek isteyen,camurcular herzaman olacak. 26 3 Yanıtla
  • mazot 1,50 tl: afferim sana bir kere olsun dogru soyledi merak etmeyin 31 mart'ta sonra bunu chp mhp de soyler 20 8 Yanıtla
  • AG: SAÇMALAMIŞSINIZ NE DEDİĞİNİZ BELLİ DEĞİL AK MI KARA MI? 14 10 Yanıtla
  • ugur: bu kım ya bunu kım secti herseye karısıyor git işini yap hangi koltugu onerdıler parti savunuyorsun 3 20 Yanıtla
  • kaan: king 12 8 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement