Mevlana Bölgesi Şehrin Prestij Alanı - Son Dakika
Güncel

Mevlana Bölgesi Şehrin Prestij Alanı

Mevlana Bölgesi Şehrin Prestij Alanı

Tahir Akyürek, Mahalle Meclisi programları ile Konyalılarla buluşmaya devam ediyor.

03.09.2012 10:02

Bu haftaki programda 3 mahalle halkıyla buluşan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, bugüne kadar 100 Milyon TL harcanan Mevlana Müzesi ile Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezi arasındaki bölgeye 100 milyon TL daha harcanacağını söyledi. Başkan Akyürek, bölgenin, Akçeşme Mahallesi'nde olduğu gibi belli bir süreçte değişerek prestijli bir bölge haline geleceğini ifade etti.

Konya Büyükşehir Belediyesi Basın – Yayın Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı'nca düzenlenen Mahalle Meclisi programları devam ediyor.

Mahalle Meclisi bu hafta Akçeşme, Kerim Dede ve Aziziye mahalle sakinlerinin katılımıyla devam etti. Programa AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Haşmet Okur, Genel Sekreter Yardımcıları, daire başkanları, mahallelerin muhtarları ile sakinleri katıldı.

Programda ilk sözü alan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Mahalle Meclisi programlarında mahallelerde yapılan çalışmaları yerinde gözlemlediklerini, gelen ve varsa problemi olan hemşerilerini de bu vesileyle dinleme imkânı bulduklarını kaydetti.

Doğulusu-batılısı, kuzeylisi-güneylisi ile bir bütün olduklarının altını çizerek "İnsana hizmet için varız" diyen Başkan Akyürek, Konya'nın metropol bir şehir olduğunu, renk-din-dil ayrımı gözetmeksizin tüm mağdur insanlara el uzatacaklarını söyledi.

ŞEHRİN PRETİJ ALANI

Mevlana Müzesi ile Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezi arasında kalan bölgede yapılan çalışmaları anlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya'nın en eski ve kıymetli bölgesi sayılan bu alanın Akçeşme Mahallesi'nde olduğu gibi belli bir süreç içerisinde değişeceğini ifade etti. Söz konusu bölgenin bugünkü şekline bürünmesi için 100 Milyon TL harcadıklarını anımsatan Başkan Akyürek, bölgeye 100 Milyon TL daha harcayarak şehrin prestij alanı haline getireceklerini vurguladı.

AİLE İÇİ ŞİDDET İSTEMİYORUZ

Sosyal Belediyecilik çalışmaları ile halka doğrudan hizmet edilebildiğini söyleyen Başkan Tahir Akyürek, Konya Büyükşehir Belediyesi Aile Destek Merkezi (KADEM) aracılığıyla aile içi şiddet, karı-koca geçimsizliği ve çocuklarla ilgili yaşanan sorunlarda ücretsiz danışmanlık hizmeti verildiğini hatırlattı. Başkan Akyürek "Konya'da boşanma oranlarının, aile içi şiddet, kadına yönelik şiddet ve çocuklara yönelik şiddet olaylarının en aza inmesini; mümkünse hiç olmamasını , Türkiye'de en az yaşanan kent olmasını istiyoruz. Çünkü burası Mevlana kenti" şeklinde konuştu.

İSTİKRARLI GELİŞİM SÜRÜYOR

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin şehircilik adına sosyal-kültürel ve fiziki gelişmesiyle kent yönetimi ve kentsel yaşam kalitesinin yükseltilmesi için yaptığı çalışmaların Avrupa İş Konseyi tarafından ödüllendirildiğini kaydeden Başkan Akyürek, Konya'nın istikrarlı gelişimini sürdürdüğünü, son yıllarda Avrupa ve dünyada alınan ödüllerin de bunu gösterdiğini söyledi.

Programa katılan AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu da, bir Büyükşehir Belediye Başkanı'nın tüm birimleriyle birlikte mahallelerin sorunlarını dinlemek üzere Mahalle Meclisi gibi bir program düzenlemesinin gurur verici bir gelişme olduğunu söyledi. Baloğlu, Konya'da belediyecilik ve şehircilik adına sadece Türkiye'ye değil; dünyaya örnek olabilecek hizmetlerin görüldüğünü ifade etti.

Programa katılan mahalle muhtarları ve sakinleri de, taleplerini dile getirerek, Başkan Akyürek ve Büyükşehir Belediyesi yöneticilerine mahallelerine kadar geldikleri için teşekkür ettiler.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Mevlana Bölgesi Şehrin Prestij Alanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement