Mezarı Başında Kamer Genç'i Anan Özgür Özel: "Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Olarak Tunceli'ye Bir Kez Bile Gelmedi" - Son Dakika
Güncel

Mezarı Başında Kamer Genç'i Anan Özgür Özel: "Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Olarak Tunceli'ye Bir Kez Bile Gelmedi"

Mezarı Başında Kamer Genç\'i Anan Özgür Özel: "Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Olarak Tunceli\'ye Bir Kez Bile Gelmedi"

Eski CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, vefatının 6. yılında mezarı başında anıldı. Anmaya katılan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, "Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı seçileli neredeyse 9 yıl oldu, Cumhurbaşkanı olarak 409 yurt içi seyahat yapmış. Bazı illere 8, kimi illere 4-5, kimi illere 2-3 defa gitmiş, bir tek Tunceli’ye cumhurbaşkanı olarak hiç ziyarette bulunmamış" dedi.

22.01.2023 19:25  Güncelleme: 19:31

Eski CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, vefatının 6. yılında mezarı başında anıldı. Anmaya katılan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, "Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı seçileli neredeyse 9 yıl oldu, Cumhurbaşkanı olarak 409 yurt içi seyahat yapmış. Bazı illere 8, kimi illere 4-5, kimi illere 2-3 defa gitmiş, bir tek Tunceli'ye cumhurbaşkanı olarak hiç ziyarette bulunmamış" dedi.

Eski TBMM Başkanvekili ve CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, vefatının altıncı yılında, Tunceli'nin Nazımiye İlçesi Ramazan Köyü'ndeki mezarı başında bugün düzenlenen törenle anıldı. Anma törenine; CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP Tunceli Milletvekili Polat Şaroğlu, milletvekilleri, CHP Tunceli İl Başkanı Ali Mustafa Çelik ile Genç'in eşi Sevim Genç katıldı.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel şöyle konuştu:

"Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı seçileli neredeyse 9 yıl oldu, Cumhurbaşkanı olarak 409 yurt içi seyahat yapmış. Bazı illere 8, kimi illere 4-5, kimi illere 2-3 defa gitmiş, bir tek Tunceli'ye cumhurbaşkanı olarak hiç ziyarette bulunmamış. Alevi açılımı, Alevi çalıştayı yapmak, faturayı ödemekle olmaz. Gönülleri açmakla olur. Bu yalnızlaştırmanın altını burada bir daha kalın kalın çiziyoruz. Kimsenin yapılan bu ayrımcılığa sessiz kalmaması gerektiğini aldanmaması gerektiğini bir kez daha söylüyoruz. Gücümüz yettiği, sağlığımız el verdiği sürece Nazımiye'ye gelerek Kamer Genç ağabeyimizin mezarı başında anma törenlerine katılıyoruz. Bundan sonraki yıllarda nerede bulunursak bulunalım buraya gelmeye, bu anma törenlerine katılmaya devam edeceğiz."

"DEVLETİN EN ÜST DÜZEYDE BURADA TEMSİL EDİLMESİ GEREKİRKEN MAALESEF KİMSE YOK"

"Bugün bakıyoruz; anma törenine vali katılmamış, vali yardımcısı yok. Türkiye'de uzun yıllar milletvekilliği yapmış, TBMM Başkanvekilliği yapmış bir siyasetçidir Kamer Genç. Devletin en üst düzeyde burada temsil edilmesi gerekirken maalesef kimse yok. Cumhuriyetin ikinci yüzyılında halkımız milletimiz tekrar iktidar yaparsa, emin olun anma törenlerine Cumhurbaşkanları gelecek, Cumhurbaşkanı yardımcıları, bakanlar gelecek. Herkes burada olacak. O zaman burada devlet olacak."

"YAŞASAYDI, O DA BUNLARI SÖYLERDİ"

"Biz bugünkü bu yalnız bırakılmışlığı anlamlı buluyor ve bir tercih olarak görüyoruz. Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı seçileli neredeyse 9 yıl oldu. Cumhurbaşkanı olur olmaz ne demişti, 'Yerinde oturan değil gezen, koşan, dolaşan bir Cumhurbaşkanı olacağım'. Dünyayı da Türkiye'yi de gezdi. Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı olarak 409 yurt içi seyahat yapmış. Bazı illere 8, kimi illere 4-5, kimi illere 2-3 defa gitmiş, Tunceli'ye en yakın illerden Elazığ'a 5 kez, Erzincan'a 2 kez gitmiş, bir tek Tunceli'ye cumhurbaşkanı olarak hiç ziyarette bulunmamış. Bir dönem Cemevlerine 'cümbüş evi' diyen anlayış, bu sene 'elektriğinizi suyunuzu ödeyelim, Alevi açılımı yapalım' demeye başladı. Alevi açılımı, Alevi çalıştayı yapmak, faturayı ödemek, açılış yapmak ile olmaz. Bu, gönülleri açmakla olur. Alevilerin bu topraklara kattıkları parayla ölçülmez. Alevilere verilen değeri ve bu yalnızlaştırmanın altını burada bir daha kalın kalın çiziyoruz. Kimsenin yapılan bu ayrımcılığa sessiz kalmaması gerektiğini aldanmaması gerektiğini bir kez daha söylüyoruz. Bu sözleri Kamer Genç'in mezarı başında söylüyoruz. O yaşasaydı, o da bunları söylerdi. Onun özelliği bunları söylemesiydi."

"GENÇ'E YAPILAN SAYGISIZLIKLAR, HAKARETLER ARŞİVLERİNDE DURUYOR"

Özel, Kamer Genç'in mezarı başında her sene selfie yaptıklarını belirterek, "En son hastayken bir selfie çektik. Bize dedi ki 'Ben ölüp giderim beni yalnız bırakmayın, bundan sora selfie de yapamayacağız sizlerle'. Mezar başında bu selfieler onun için çekiliyor. Yandaş basın 'Kamer Genç'e saygısızlık' manşetleri atılıyor. Oysa yılarca Genç'e yapılan saygısızlıklar, hakaretler arşivlerinde duruyor. Kamer Genç'in vasiyetini yerine getiriyoruz" ifadesini kullandı.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Mezarı Başında Kamer Genç'i Anan Özgür Özel: 'Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Olarak Tunceli'ye Bir Kez Bile Gelmedi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement