Mhp'li Paçacı: Güneydoğu'da Yeterli Önlem Alınmadı - Son Dakika
Güncel

Mhp'li Paçacı: Güneydoğu'da Yeterli Önlem Alınmadı

Mhp\'li Paçacı: Güneydoğu\'da Yeterli Önlem Alınmadı

MHP Genel Sekreteri Mustafa Cihan Paçacı, Hükümetin Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde Yeterli Güvenlik Tedbiri Alamadığını Söyledi.

25.03.2011 22:06

MHP Genel Sekreteri Mustafa Cihan Paçacı, hükümetin Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yeterli güvenlik tedbiri alamadığını öne sürerek, "Devleti bu derece teröristlerin tekmesine ve tokadına maruz bırakan hükümeti kınıyorum" dedi. Paçacı, Afyonkarahisar'daki bir otelde düzenlediği basın toplantısında, seçime 80 günden daha az bir süre kaldığını belirterek, "Bu seçimin diğer seçimlerden çok önemli, farklı özelliği bulunmaktadır. MHP olarak bu seçimlere verdiğimiz öneme binaen, en erken seçim faaliyetine başlayan ve seçim beyannamesini de en erken açıklayan siyasi partiyiz" diye konuştu. BDP ile DTK'nin 'sivil itaatsizlik' adı altında başlattığı eyleme ilişkin açıklamalarda da bulunan Paçacı şunları söyledi:

"Ana dilde eğitimin serbest olması, operasyonların durdurulması, İmralı canisi de dahil olmak üzere geniş kapsamlı af çıkartılması ve seçim barajının ortadan kaldırılması... Bu talepler gerçekleşmeden sivil itaatsizliği bitirmeyeceklerini ifade etmişlerdir ve her geçen gün gerginliği artıracak eylemlerin içerisine girmişlerdir. Maalesef hükümet Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yeterli güvenlik tedbiri alamamaktadır. Daha önce yine o bölgede bir polis kardeşimiz linç edilmek istenmiş, tekmelenmiş ve Van Devlet Hastanesi'ne kaldırılmıştır. Daha sonra adına milletvekili demek dahi güç olan bir bayan, güvenlik görevlimize el kaldırmıştır. Aslında tekmelenen, el kaldırılan güvenlik güçlerimizin nezdinde devlettir. Devleti bu derece teröristlerin tekmesine ve tokadına maruz bırakan hükümeti kınıyorum."

DIŞ POLİTİKA MİLLİ MESELEDİR

Dış politikanın milli mesele olduğu bilinciyle hareket ettiklerini kaydeden Paçacı, "Yakın coğrafyamızda bulunan ülkelere Türkiye'nin silah göndermesinin riskli bir konu olduğunu düşünüyoruz. Dün tezkere görüşülürken gemilerimiz yola çıkmıştı. Libya açıklarındaydı. Tezkere hükümetin bir prosedüründen öte anlam taşımamaktadır. Biz açıklıktan yanayız. MHP olarak kapalı kapılar ardında görüşülecek meselelerden ziyade, açık ve şeffaf olunmasını, ne söylenecekse kamuoyuyla milletle paylaşılmasından yanayız" şeklinde konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mhp'li Paçacı: Güneydoğu'da Yeterli Önlem Alınmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement