Mikrodalga Teknolojisi 50'nci Yılını Kutluyor - Son Dakika
Güncel

Mikrodalga Teknolojisi 50'nci Yılını Kutluyor

Mikrodalga Teknolojisi 50\'nci Yılını Kutluyor

Ev kadınlarına mutfakta teknolojinin rahatlığını en çok hissettiren buluşların başında şüphesiz mikrodalga fırın gelir.

17.11.2017 16:23

İlk kez 1967 yılında Whirlpool Corporation tarafından geliştirilerek ev hanımlarına tanıtımı yapılan ilk mikrodalga fırın, bugün 50'inci yılını kutluyor.

Whirlpool Corporation, tarafından bundan 50 yıl önce ev hanımlarının hizmetine sunulan ev tipi ilk mikrodalga fırınlar, günümüzde mutfakların vazgeçilmezi haline geldi. Ev tipi mikrodalga fırın, bugünkü gelişmişliği ve üretim teknolojisi sayesinde mutfaklarda pratik çözümler getiriyor. Ev tipi mikrodalga fırınlar, geleneksel bir fırının yapabileceği her şeyi yapabiliyor. Bunun yanı sıra uygun fiyata alınabiliyor. 1967 yılında ise ev tipi ilk mikrodalga fırın, üretim bandından indiğinde ise hiç kimse bu aletin yüksek teknolojisiyle dünyaya yayılıp mutfakların önemli bir parçası olacağını hayal edememişti.

3 bin 670 dolara satılıyordu

Whirlpool Corporation'ın geliştirdiği 150 voltluk ilk mikrodalganın fiyatı 500 dolardı. Günümüz parasıyla 3 bin 670 dolara denk geliyordu.

İlk tanıtım tramvayda ev hanımlarına yapıldı

Şirket, bu ilk mikrodalganın tanıtımı için Chicago'da bir tramvay ayarlayarak basını ve ev hanımlarını gezdirdi. Tur boyunca mikrodalgada kahve, çay, yemek ısıtarak ve mısır patlatarak ev kadınlarına ikram edildi. İndirim kuponları dağıtıldı. Her satın alan kişinin evine ürünü kurması ve ilk mikrodalga yemeğini hazırlaması için bir uzman kadın gönderildi.

İlk endüstriyel kullanım otellerde ve gemilerde oldu

Endüstriyel olarak ise ilk mikrodalga fırın otellerde ve gemilerde kullanılmak üzere 1947 yılında üretildi. 340 kilo ağırlığındaki bu cihazların fiyatı o zamanki dolar değeriyle 2 - 3 bin dolar arasındaydı. Günümüz parasıyla 22 bin 500 dolar yapıyor. Bu endüstriyel mikrodalga fırına çalışanlar aralarında anket yaparak "Radarange" ismini vermişlerdi. Daha sonra ise Whirlpool Corporation'ın ilk ev tipi mikrodalga fırını üretmesiyle mutfaklarda yeni dönem başlamış oldu.

Tek tuşla enfes lezzetler

Bugün, rostodan keke pek çok farklı lezzet Hotpoint'in yeni nesil Chef Plus mikrodalga fırınıyla dakikalar içinde sofralardaki yerini alıyor. "Dinamik çıtır pişirme" özelliğine sahip Hotpoint Chef Plus mikrodalga fırın "multidalga teknolojisi" ve özel tepsisiyle 3 boyutlu pişirme alanı oluşturarak yemeklerin altını da üstünü de eşit ve çıtır çıtır pişiriyor. Üstelik patatesleri kızartırken yağa ihtiyaç bile duymuyor. Hotpoint'in yeni nesil Chef Plus mikrodalga fırınıyla birbirinden lezzetli otomatik tariflere ulaşmak ise sadece tek tuşla çok kolay.

Whirlpool Corporation Hakkında: Whirlpool Corporation, 2016 yılında elde ettiği yaklaşık 21 milyar dolarlık cirosu, 93.000 çalışanı ve toplam 70 üretim ve Ar-Ge merkeziyle bugün dünyanın önde gelen beyaz eşya üreticisidir. Hotpoint, Indesit, KitchenAid, Whirlpool, Maytag, Consul, Brastemp, Amana, Bauknecht ve Jenn-Air markaları başta olmak üzere nerdeyse her ülkede tüketicilerle buluşan WhirlpoolCorporation'ın Avrupa Operasyon Merkezi olan Whirlpool EMEA İtalya, Pero (MI)'da yer alıyor. Türkiye'nin de dahil olduğu Whirlpool EMEA; yaklaşık 24,000 çalışanı, Avrupa, Orta Doğu ve Afrika'yı kapsayan 30'dan fazla ülkedeki satış ağı ve 8 ülkede faaliyet gösteren üretim tesisleriyle WhirlpoolCorporation'ın bir parçasıdır.

Türkiye'de ana markası Hotpoint ve Indesit markalarıyla beyaz eşya, küçük ev aletleri ve klima sektöründe faaliyet gösteren şirket, yeni konseptHotpoint mağazası yatırımlarıyla büyümeye devam ediyor. WhirlpoolCorporation'ın, Manisa'da 1995'ten beri faaliyette olan soğutucu fabrikası ve 2014'te üretime başlayan çamaşır makinesi fabrikası ise son 7 yıldır Ege Bölgesi'nin elektrik-elektronik kategorisinde ihracat rekortmeni.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Mikrodalga Teknolojisi 50'nci Yılını Kutluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement