Mısır'da Yeni Hükümeti Kurma Çalışmaları - Son Dakika
Güncel

Mısır'da Yeni Hükümeti Kurma Çalışmaları

Mısır\'da Yeni Hükümeti Kurma Çalışmaları

Hükümeti kurmakla görevlendirilen Mihlib: "Savunma Bakanlığı gibi kilit bakanlıklar, cumhurbaşkanlığı tarafından belirlenecek" "Önceliğimiz, ülkenin dört bir yanında güvenliğin sağlanması ve terörle mücadele olacaktır"

25.02.2014 18:48

Mısır'da geçici Cumhurbaşkanı Adli Mansur tarafından hükümeti kurmakla görevlendirilen İskan Bakanı İbrahim Mihlib, Savunma Bakanlığı gibi kilit bakanlıkların cumhurbaşkanlığı tarafından belirleneceğini söyledi.

Yeni hükümette birtakım bakanlıkların birleştirileceğini belirten Mihlib, İçişleri Bakanı Muhammed İbrahim gibi bazı bakanlarla görevlerine devam etmeleri çerçevesinde görüşmeler yaptığı iddialarını ise yalanladı.

-"Cumhurbaşkanı adaylarına eşit mesafede olacağız"

Mihlib, Savunma Bakani Abdulfettah es-Sisi'nin görevinde kalıp kalmayacağı yönündeki soruyu, "Savunma Bakanlığı gibi kilit bakanlıklar, cumhurbaşkanlığı tarafından belirlenecek" şeklinde cevapladı.

Yeni hükümetin üç dört gün içinde kurulacağını ifade eden Mihlib, cumhurbaşkanlığı seçimlerinin şeffaf ve istikrara uygun bir ortamda yapılacağını kaydederek, "Yol haritasının tamamlanması kapsamında cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra meclis seçimleri ile halk, milletvekillerini belirleyecek. Yeni hükümet, tüm cumhurbaşkanlığı adaylara eşit mesafede olacak" dedi.

-"Önceliğimiz güvenlik"

"Allah'a yemin ederim ki, bu halk için güvenilir bir hizmetçi olacağım" diyen Mihlib, halkın isteklerini yerine getirebilmek için tüm gücüyle çalışacağını belirterek, halktan bu konuda kendisine destek vermesini istedi.

Mihlib, Cumhurbaşkanı Mansur'un ülkedeki hayat şartlarının ve sunulan hizmetlerin iyileştirilmesi gerektiğinin altını çizdiğini kaydederek, "Önceliğimiz, ülkenin dört bir yanında güvenliğin sağlanması ve terörle mücadele olacaktır. Ülkedeki terör eylemlerinin son bulması, yol haritasını destekleyecek ve yatırımların önünü açacaktır" diye konuştu.

-İbrahim Mihlib kimdir?-

Mısır'da Hazım el-Biblavi hükümetinin dün istifasını sunmasının ardından bugün yeni hükümeti kurmakla görevlendirilen İskan Bakanı İbrahim Mihlib (65), Kahire Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü'nden mezun oldu. Ortadoğu'nun önde gelen inşaat şirketlerinden birinde çeşitli pozisyonlarda görev yapan Mihlib, söz konusu şirketteki yönetim kurulu başkanlığından istifa ederek Suudi Arabistan'a gitti. Mihlib, burada müteahhitlik alanında çalıştı. Bunun yanı sıra önde gelen firmalarda iskan alanında görev yapan Mihlib, Mısır'daki ABD Ticaret Odası ve Süveyş Kanalı Bankası'nda da görev aldı.

Mihlib, devrik Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek döneminde iktidar partisi "Ulusal Demokratik Parti"de siyasi komite üyeliği görevine atandı. ?Ayrıca 2010'dan 25 Ocak 2011'deki halk devrimine kadar Şura Meclisi'nde üyelik görevini yerine getirdi. Mihlib, 3 Temmuz 2013'de gerçekleşen askeri darbeden sonra kurulan Biblavi hükümetinde İskan Bakanı olarak atandı. - Kahire

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mısır'da Yeni Hükümeti Kurma Çalışmaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement