Mısır'daki iç karışıklık yüzünden çok sayıda turist ülkeyi terk etmeye başladı. Mısır'dan kaçan Türk vatandaşları THY'nin Kahire-İstanbul seferini yapan TK-693 sayılı tarifeli uçağıyla sabah saat 06:00'da Atatürk Havalimanı'na geldiler.
Tatil için Mısır'da bulunan Ömer Aktaş adlı Türk vatandaşı alış veriş merkezinde mahsur kaldıklarını ifade ederek şunları söyledi: 'Bazı alış veriş merkezlerinde fast foodlarda yağmalanma oldu. Geldiğimiz akşam müzeyi yağmalamışlar. Orayı son gezenlerden biri de biziz.Parti binaları filan yanmıştı. İlk gün her yerde polis vardı ikinci gün bir tane polis yoktu. Halk kendi evlerini korumak için barikatlar kurmuştu. Bu barikatların başında ellerinde sopalar satırlarla insanlar bekliyordu'' dedi. Aktaş ayrıca birçok kez telefonla Türk Büyükelçiliğini aramalarına rağmen kendilerine ne yardım edildiğini ne de bilgi verildiğini ifade etti.
Yolculardan Fehim Önal ise yaşadıklarını şöyle anlattı: ' Polis çekildi ve ordu girdi devreye ancak ordu hiç kimseye müdahale etmiyor. Halk mahallelerinde kurdukları barikatlarla kendi can güvenliğini, emniyetini kendileri sağlıyor. Sokaklarda satırlı baltalı adamlar geziyor. Ölü sayısının daha da artacağını tahmin ediyorum çünkü polis yok. Asker hiçbir şeye müdahalede bulunmuyor. Bu şekilde müthiş bir kaosun ateşin içinden çıkıp geldik. ve biz gelirken de hala Kahire'den dumanlar yükseliyordu'' dedi.
Son Dakika › Güncel › Mısır'dan Dönüşler Devam Ediyor - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.