MİT Müsteşarına İsrail Tepkisi - Son Dakika
Güncel

MİT Müsteşarına İsrail Tepkisi

MİT Müsteşarına İsrail Tepkisi

Eski İçişleri Bakanı Sadeettin Tantan, MİT Müstaşarı'nın İsrail'i suçlamasıyla ilgili, "Madem İsrail kendisine karşı MOSSAD Başkanı ile niye görüştü."

01.07.2013 18:23  Güncelleme: 18:33

MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın Türkiye'de yabancı istihbarat servislerinin faaliyetleri konusunda İsrail'i suçlamasına Yurt Partisi Genel Başkanı Sadettin Tantan'dan tepki geldi.

Tantan, "Talihsiz bir açıklama. Türkiye'de yabancı istihbarat servislerinin faaliyetlerinin engellenmesi MİT'in görevidir. Ancak, İsrail'le ilgili yakalanıp adli makamlara teslim edilen bir ajanlık faaliyeti göremiyoruz. Bu yönde diplomatik bir tavır ya da sınırdışı edilme olayı da yok. Gazze'den dolayı Mısır'da, Gezi olayları sırasında da İstanbul'da MOSSAD Başkanı ile kendisi görüşmedi mi. Madem İsrail kendisine karşı MOSSAD Başkanı ile niye görüştü" dedi.

Emniyet İstihbarat Dairesi Başkanlığı'nda yaşanan büyük deprem ve istihbarat birimleri arasındaki çekişmeye ilgili bakanlar sessiz kalırken, MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın sürpriz konuşmasına Yurt Partisi lideri Tantan'dan tepki geldi: Dert yanma, İsrail'in faaliyeti varsa önlemek görevin

YAKALANAN İSRAİL AJANI VAR MI?

Yeniçağ Gazetesi'nin haberine göre; Tantan, gelişmeleri şöyle değerlendirdi: Yabancı istihbaratçıların Türkiye'deki faaliyetlerinin engellenmesi MİT'in görevi. Ancak suçlanan İsrail'le ilgili yakalanıp adli makamlara teslim edilen bir ajanlık faaliyeti göremiyoruz. Diplomatik bir tavır ya da sınır dışı olayı da yok ama MOSSAD Başkanı'yla 2 görüşmesi var.

Son zamanlardaki olaylarla Türkiye'de güvenlik ve iktidar zafiyeti had safhaya çıktı. Güvenlik politikaları bütünlükten çıkmış siyasi menfaat için kullanılmaya başlandı. Güçlü devlet algısının yerine cemaatler devleti, AKP yandaşları devleti, KCK devleti gibi parçalanmaların yansıması ülkenin geleceğini tehdit ediyor.

MÜT MÜSTEŞARI İSRAİL'LE SICAK İLİŞKİLERİNİ SÜRDÜRÜYOR

MİT Müsteşarlığı'na Hakan Fidan'ın atanmasına İsrail'in karşı çıkması nasıl takdim edildiyse bugün de aynı müsteşar, İsrail ile sıcak ilişkilerini sürdürüyor. Hükümet süratli bir şekilde güvenlik politikalarını bütünlük içinde, yasal ve kurumsal anlamda düzenleme yapmadığı sürece Türkiye kan kaybetmeye devam eder.

YAKINMA, ÇÖZÜM BUL

İktidar sahipleri ve onların yöneticileri şikayet etme makamında değildir. Onlar sorunları çözmek üzere görevliler. Başbakan'ın ofisine böcek konulması zafiyetin ne kadar had safhada olduğunu göstermiştir. Türkiye yasal altyapıları bakımından Batı ülkeleri ile mukayese edilemeyecek şekilde yasal zeminden uzaktır.

"İSRAİL'İN FAALİYET VARSA ÖNLEMEK SENİN GÖREVİN"

MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın Türkiye'de yabancı istihbarat servislerinin faaliyetleri konusunda İsrail'i suçlamasına Yurt Partisi Genel Başkanı Sadettin Tantan'dan tepki geldi. Tantan, "Talihsiz bir açıklama. Türkiye'de yabancı istihbarat servislerinin faaliyetlerinin engellenmesi MİT'in görevidir. Ancak, İsrail'le ilgili yakalanıp adli makamlara teslim edilen bir ajanlık faaliyeti göremiyoruz. Bu yönde diplomatik bir tavır ya da sınırdışı edilme olayı da yok. Gazze'den dolayı Mısır'da, Gezi olayları sırasında da İstanbul'da MOSSAD Başkanı ile kendisi görüşmedi mi. Madem İsrail kendisine karşı MOSSAD Başkanı ile niye görüştü" dedi.

CEMAATLER DEVLETİ

Son zamanlardaki olaylarla Türkiye'de güvenlik ve iktidar zafiyetinin had safhaya çıktığını vurgulayan Tantan, "Güvenlik politikaları bütünlükten çıkmış siyasi menfaat için kullanılmaya başlanmıştır. Güçlü devlet algısının yerine cemaatler devleti, AKP yandaşları devleti, KCK devleti gibi parçalanmaların yansıması ülkenin geleceğini tehdit ediyor" diye konuştu. Tantan, şöyle devam etti: "MİT Müsteşarlığı'na Hakan Fidan'ın atanmasına İsrail'in karşı çıkması nasıl takdim edildiyse bugün de aynı müsteşar, İsrail ile sıcak ilişkilerini sürdürüyor. Hükümet süratli bir şekilde güvenlik politikalarını bütünlük içinde yasal ve kurumsal anlamda düzenleme yapmadığı sürece Türkiye kan kaybetmeye devam eder. İktidar sahipleri ve onların yöneticileri şikayet etme makamı değildir Onlar sorunları çözmek üzere görevliler. Başbakan'ın ofisine böcek konulması zafiyetin ne kadar had safhada olduğunu göstermiştir. Türkiye yasal altyapıları bakımından Batı ülkeleri ile mukayese edilemeyecek şekilde yasal zeminden uzaktır."

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel MİT Müsteşarına İsrail Tepkisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement