Miting Alanına Girmek İsteyen Protestocu Gruptan 3 Kişi Gözaltına Alındı - Son Dakika
Son Dakika Logo

Miting Alanına Girmek İsteyen Protestocu Gruptan 3 Kişi Gözaltına Alındı

18.03.2014 18:48

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Çanakkale'de miting yaptığı alana girip protesto etmek isteyen 30 kişilik gruptan 3 kişi gözaltına alınırken, 1 polis memuru yaralandı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Çanakkale'de miting yaptığı alana girip protesto etmek isteyen 30 kişilik gruptan 3 kişi gözaltına alınırken, 1 polis memuru yaralandı.

Başbakan Erdoğan, Çanakkale İskele Meydanı'nda halka hitap ettiği esnada miting alanına girerek protesto etmek isteyen 30 kişi güvenlik koridorundan içeri alınmadı. Israrla alana girmek isteyen kişiler ve polis ekipleri arasında yaşanan arbede sonucunda 3 kişi gözaltına alınırken, 1 polis memuru da yaralandı.

Gözaltı olayının ardından polis göstericileri ara sokaklarda kovalamaya devam etti. Göstericilerin bir kısmı Halk Evleri binasına sığınırken, bazıları da kalabalıktan faydalanarak kaçtı. Polisin Çarşı Caddesi'ndeki kovalamacasını gören Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ise polisleri uyardı. Gökhan, "Çanakkale böyle şeyleri kaldırmaz. Burası özgür bir kenttir. Lütfen gençlere bu şekilde müdahale etmeyin" dedi.

Gençlere de kızan Gökhan, "Çanakkale'de hırgür istemiyorum. Polis görevini yapıyor. Polise zorluk çıkarmak bize yakışmaz. Bu miting bittikten sonra, ortalık sakinleştikten sonra hep birlikte eylem yaparız, bu duruma tepki gösteririz" diye konuştu. - ÇANAKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Miting Alanına Girmek İsteyen Protestocu Gruptan 3 Kişi Gözaltına Alındı - Son Dakika


Advertisement