Moldova Eski Başbakanı Tarlev Gaziantep'te - Son Dakika
Güncel

Moldova Eski Başbakanı Tarlev Gaziantep'te

Moldova Eski Başbakanı Tarlev Gaziantep\'te

Gaziantepli iş adamlarından Mustafa Güvenç'in, sanayi ve ticaret konusunda görüşmek üzere davet ettiği Moldova eski Başbakanı Vasile Tarlev, Gaziantep'e geldi.

28.02.2013 17:09

Gaziantepli iş adamlarından Mustafa Güvenç'in, sanayi ve ticaret konusunda görüşmek üzere davet ettiği Moldova eski Başbakanı Vasile Tarlev, Gaziantep'e geldi.

Moldova eski Başbakanı Vasile Tarlev ve kızı Corina Tarlev, Gaziantep ve Gazianteplilere hayran kaldı. Vasile Tarlev, Gaziantep'e gelmekten büyük mutluluk duyduğunu belirterek, iş adamı Mustafa Güvenç'le Moldova'da tanıştığını, sanayi ve ticaret konusunda konuşacaklarını ve çok şeyler yapacaklarına inandığını söyledi. Tarlev, "Ben Türkiye'ye birkaç kez geldim. Ama ilk kez Gaziantep'e, iş adamı Mustafa Güvenç'in sayesinde geliyorum. Gaziantep çok güzel ve büyük bir şehir. Burada olmaktan çok mutluyum" dedi.

Mustafa Güvenç ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Moldova'da 1998 yılından bu yana ticaretle uğraşıyorum. Moldova eski Başbakanı Vasile Tarlev, 2001 yılında Moldova başbakanıydı. O dönemde tanıştık. O günden bugüne de dostluğumuz devam ediyor. Her gelip gidişimde kendisini ziyaret ediyordum, bizleri ağırlıyordu. Her ziyaretimde kendisinin Gaziantep'e gelmesini ve Gaziantep'i görmesini istiyordum. Bir ay önce kararlaştırdık ve Gaziantep'e getirdik. Kendisini iki gün Gaziantep'te ağırlayacağız. Türkiye'ye çok gelen, çok seven birisi ve tek kelimeyle bir Türk dostu. Kendisinin cumhurbaşkanlığı adaylığını duyunca çok sevindim" diye konuştu. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Moldova Eski Başbakanı Tarlev Gaziantep'te - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement