Morrissey İstanbul Caz Festivali'nde - Son Dakika
Güncel

Morrissey İstanbul Caz Festivali'nde

Morrissey İstanbul Caz Festivali\'nde

19. İstanbul Caz Festivali, Mavi'nin sponsorluğunda bir efsaneyi ağırlıyor.

17.07.2012 14:21

Alternatif Rock'ın Yaşayan Efsanesi Morrissey 19 Temmuz Perşembe Akşamı, İstanbul Caz Festivali'nde

İngiliz alternatif müziğinin ikonlarından, efsanevi topluluk The Smiths'in kurucusu, duyarlı ve protest şarkıların söz yazarı Morrissey, 19 Temmuz Perşembe akşamı saat 21.00'da Cemil Topuzlu Açık Hava Sahnesi'nde Mavi sponsorluğunda vereceği konserle festivalin finalini gerçekleştirecek.

Saat 21.00'de başlayacak gecenin açılışını, Morrissey'in turnesine eşlik eden, Amerikalı şarkıcı Kristeen Young yapacak. 4 oktavlık sesi, agresif vokal tarzıyla dikkat çeken ve daha önce birçok long play yayınlayan Young, 2011'de V the Volcanic isimli bir EP yayınladı. Morrissey'e 2012 turnesinde eşlik eden Young, şu sıralar yeni albümü üzerinde çalışıyor.

Rock dünyasının yaşayan efsanelerinden, modern indie rock müziğin temellerini atan Morrissey'in konserlerinde You Have Killed Me, Let Me Kiss You ve Everyday Is Like Sunday gibi şarkılarının yanı sıra The Smiths döneminden Meat Is Murder, How Soon Is Now, Shoplifters Of The World Unite, Last Night I Dreamt That Somebody Loved Me ve I Know It's Over gibi sevilen şarkılarını da söylediğini belirtelim.

Müzik kariyerine punk rock ile başlayan Morrissey 1978'de The Cult üyesi Billy Duffy'nin de o zamanlar üyesi olduğu The Nosebleeds'e katıldı. The Nosebleeds ayrıldıktan sonra, arkadaşı Lindsay Hutton ile beraber Slaughter & the Dogs adlı bir grup kurdu. Ardından 1980'lerde, kurucusu ve vokalisti olduğu ünlü İngiliz alternatif rock müzik grubu The Smiths ile adını duyuran Morrissey, o dönemde This Charming Man, Heaven Knows I'm Miserable Now, Bigmouth Strikes Again ve There Is A Light That Never Goes Out gibi unutulmaz şarkılara imza attı. Morrissey, 1988'de gruptan ayrılarak solo kariyerine başladı ve bu yıl Nisan ayında tekrar yayınlanan, ilk solo albümü Viva Hate ile İngiltere başta olmak üzere birçok ülkede liste başı oldu.

Vauxhall & I (1997), You Are The Quarry (2004), Ringleader Of The Tormentors (2006) ve Years Of Refusal (2009) albümleri ile büyük başarı kazanan Morrissey, 1992'de yayınlanan Your Arsenal albümü ile Grammy'ye aday gösterildi. Sanatçının ayrıca Beethoven Was Deaf (1994) ve At Earls Court (2005) isimli iki konser albümü bulunuyor.

Toplam 9 stüdyo albümü yayınlanan Morrissey, solo kariyerinde seslendirdiği Everyday Is Like Sunday, The More You Ignore Me, The Closer I Get, Let Me Kiss You, First Of The Gang, You Have Killed Me gibi hit şarkılar ile rock dünyasının en önemli isimleri arasına girmeyi başardı. Radiohead, Jeff Buckley gibi önemli isimlerin örnek aldıklarını söyledikleri, NME tarafından "dünyanın gelmiş geçmiş en etkili sanatçılarından biri" olarak gösterilen Morrissey için BBC ''İngiliz pop müzik tarihindeki en etkileyici müzisyenlerden biri" yorumunu yapıyor.

Etkileyici şarkı sözlerinin yanı sıra, yüksek sahne performansı ile İngiltere ve Amerika'da olduğu kadar Türkiye'de de geniş bir hayran kitlesine sahip olan Morrissey, aktivist kişiliğiyle de tanınıyor. Her zaman politik kimliğiyle de ön planda olan Morrissey, Oliver Cromwell'den İngiliz Kraliyet ailesine, Margaret Thatcher'dan George W. Bush'a kadar pek çok politik figüre karşı eleştirilerini açıkça ortaya koydu. Viva Hate albümünde yer alan "Margaret on the Guillotine" şarkısı İngiltere başbakanı Margaret Thatcher'a yönelik olduğu için o dönem İngiliz polisi sanatçı hakkında soruşturma açtı. 2006'da yaptığı bir açıklamada Amerikan ve İngiliz hükümetlerine yönelttiği eleştiriler sonucunda, hem FBI hem de İngiliz İstihbarat Teşkilatı tarafından sorgulandığını açıkladı. Ayrıca 11 yaşından beri vejeteryan olan ve hayvan hakları savunucusu PETA'nın destekçilerinden Morrissey, fok avları yüzünden 2006 yılındaki turnesine Kanada'yı dahil etmedi.

Yazarlık geçmişi de bulunan Morrissey, 80'li yıllarda müziğe kısa bir ara verip popüler kültür kitapları yazmaya koyuldu. En sevdiği grup hakkında The New York Dolls (1981), James Dean hakkında James Dean is Not Dead (1983), ve sinema filmi oyuncuları hakkında Exit Smiling (1998) adlı kitapları yayınlandı.

Morrissey konserinin biletleri 350 TL, 250 TL, 200 TL, 150 TL, 120 TL, 100 TL ve 60 TL (öğrenci) üzerinden, BİLETİX satış kanalları ve İKSV'den satılıyor.

Konser günü mekân girişinden de bilet satışı olacaktır.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Morrissey İstanbul Caz Festivali'nde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement