Muğla - ``Çete Değil Yatırım Lideriyim'' Bodrum'da 73 Kişinin Yargılandığı Dava Spor Salonunda Görülüyor - Son Dakika
Güncel

Muğla - ``Çete Değil Yatırım Lideriyim'' Bodrum'da 73 Kişinin Yargılandığı Dava Spor Salonunda Görülüyor

Muğla - ``Çete Değil Yatırım Lideriyim\'\'
Bodrum\'da 73 Kişinin Yargılandığı Dava Spor Salonunda Görülüyor

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde, Aralarında Çete Lideri Olduğu Öne Sürülen Turgutreis Eski Belediye Başkanı Anavatanlı Server Ali Yazgan'ın da Bulunduğu 46'sı Tutuklu 73 Sanığın, İhaleye Fesat Karıştırma, Zimmet ve Rüşvet Gibi Suçlardan Yargılandığı Davaya Başlandı. Mahkeme Salonuna Dönüştürülen Muğla Spor Salonu'ndaki Duruşmada, Tüm İddiaları Reddeden ve Turgutreis Belediye Başkanı CHP'li Mehmet Dinçberk'i Suçlayan Yazgan, Mahkeme Heyetine, 'halime Bakın. 57 Yaşındayım ve İnşaat Mühendisiyim. Bende Çete Lideri Olacak Hal Var mı? Yedi Yıl Üst Üste Türkiye'nin En İyi Hizmet Veren Belediye Başkanı Seçildim. Çete Değil Yatırım Lideri Olduğum İçin Komplo Kurbanıyım' Diye Seslendi.

14.09.2010 17:02

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde, aralarında çete lideri olduğu öne sürülen Turgutreis eski Belediye Başkanı Anavatanlı Server Ali Yazgan'ın da bulunduğu 46'sı tutuklu 73 sanığın, ihaleye fesat karıştırma, zimmet ve rüşvet gibi suçlardan yargılandığı davaya başlandı. Mahkeme salonuna dönüştürülen Muğla Spor Salonu'ndaki duruşmada, tüm iddiaları reddeden ve Turgutreis Belediye Başkanı CHP'li Mehmet Dinçberk'i suçlayan Yazgan, mahkeme heyetine, ''Halime bakın. 57 yaşındayım ve inşaat mühendisiyim. Bende çete lideri olacak hal var mı? Yedi yıl üst üste Türkiye'nin en iyi hizmet veren belediye başkanı seçildim. Çete değil yatırım lideri olduğum için komplo kurbanıyım' diye seslendi.

İl Jandarma Komutanlığı'nca geçen haziran ayında Muğla, Bodrum, Milas ve İzmir'de 51 noktaya düzenlenen eşzamanlı operasyon kapsamında, aralarında Turgutreis eski Belediye Başkanı Anavatanlı Server Ali Yazgan'ın da bulunduğu 46'sı tutuklu 73 sanığın yargılanmasına başlandı. Mahkeme salonuna dönüştürülen Muğla Spor Salonu'nda yapılan duruşmaya sanıkların yakınları yoğun ilgi gösterdi. Bodrum'dan gelen yaklaşık 300 kişi duruşmayı izledi. 3 savcı, 1 hakim ve 6 katibin görev yaptığı duruşmada, polis ve jandarma ekipleri spor salonu etrafında geniş güvenlik önlemleri aldı. Turgutreis Belediyesi'ne ait, 2000- 2009 yıllarını kapsayan bir takım ihale ve imar dosyalarına el konularak yürütülen soruşturma kapsamında 'çete lideri' olduğu gerekçesiyle yargılanan Server Ali Yazgan, ihaleye fesat karıştırmak, imar kanununa muhalefet, zimmet, rüşvet, nitelikli dolandırıcılık, haksız mal edinmek ve kaçırmak, suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, kamu kurum ve kuruluşlarının zararına dolandırıcılık, icbar suretiyle irtikap ve resmi belgede sahtecilik suçlamalarının tümünü reddetti. Yazgan, iddianamenin okunmasının ardından suçlamalara tek tek yanıt verdi.

CHP'Lİ BAŞKANA 'KOMPLO' SUÇLAMASI

İmar ve ihale kanunlarına aykırı hiçbir davranış içine girmediğini, herşeyi usulüne uygun yaptığı belirten Yazgan, bilirkişi raporlarının tamamen yalan, taraflı ve kasıtlı hazırlandığını savundu. Turgutreis Belediye Başkanı CHP'li Mehmet Dinçberk'i kendisine karşı komplo hazırlamakla suçladı. 1999 seçimlerinde Turgutreis Belediye Başkanlığı görevini Dinçberk'in elinden aldığını, o günden bu yana aralarında husumet bulunduğunu aktaran Yazgan, ''10 yıl yaptığım belediye başkanlığı nedeniyle bana kıskançlık, kin ve nefret beslemişti. Her zaman intikam alacağını söylüyordu. 2009'da seçimi kazandıktan sonra bu intikam projesini hayata geçirmeyi başardı' diye konuştu.

''HİZMET İÇİN CEBİMDEN 2 MİLYON HARCADIM'

Yazgan, iki dönem belediye başkanlığı sırasında belediye hizmetlerinde ve yatırımlarda kullanılmak üzere babadan dededen kalma yaklaşık 2 milyon TL'lik malını satmak zorunda kaldığını, bugün de 500 bin TL kredi borcu olduğunu iddia etti, ''Son on yıl içerisinde belediyenin bütçesi 60 milyon TL iken biz beldeye yaklaşık 2 milyar dolarlık yatırım yaparak Turgutreis'in bir Avrupa kenti olmasını sağladık. Bugüne kadar belediye olanaklarını kullanarak benim ve yakınlarımın cebine para girmemiştir. Zaten mal varlığım yapılan incelemelerle ortaya çıkacaktır' dedi.

''ÇETE DEĞİL, YATIRIM LİDERİYİM'

Mahkeme heyetine seslenen Yazgan, ''Sayın başkanım halime bakın. 57 yaşındayım ve inşaat mühendisiyim. Bende çete lideri olacak hal var mı? Ayrıca bu tutuklular arasında dedeler, hacılar var. Biz bunların hiçbirini hak etmedik. Yedi yıl üst üste Türkiye'nin en iyi hizmet veren belediye başkanı seçildim. Çete değil yatırım lideri olduğum için arkadaşlarımla beraber Dinçberk'in komplosunun kurbanı oldum. Ancak, gerçek bilirkişilerin ve savcıların yapacağı ciddi araştırma ile bu haklılıklarımız ortaya çıkacaktır. Usulsüz mal edinmedim, rüşvet almadım, zimmetime para geçirmedim, üzerime atılan tüm iddiaları reddediyorum' diye konuştu.

Duruşmaya Server Ali Yazgan (57) ile birlikte getirilen tutuklu sanıklar N.A. (Neşet Aybey) (41), Ş.S. (Şahin Satı) (55), A.Ü. (Ayşegül Ülkü) (40), H.S. (Hüseyin Sanlı) (42), E.Ç. (Enver Çoban) (38), M.G. (Mustafa Gök) (38), Ü.D. (Üstün Diyarbakırlı) (35), A.K. (Ahmet Koyunbaba) (46), M.D. (Mustafa Dinçberk) (43), N.İ. (Necmi İlter) (39), İ.C. (İbrahim Ceylan) (38), D.Ö. (Duygu Özer) (31), H.Y. (Halit Yuvanç) (42), A.N.Ç. (Ali Nevzat Çakar) (36), M.Ü. (Mustafa Ünal) (43), E.U. (Ethem Uyar) (40), Ü.U. (Ülker Uğurlu) (29), T.S. (Turgut Sevim) (53), M.A. (Muslu Azman) (40), S.B. (Salim Bakkaloğlu) (54), B.T. (Bülent Top) (47), C.D. (Coşkun Doğu) (45), M.A. (Mustafa Aslan) (54), B.A. (Bahattin Alpaslan) (31), T.D. (Timur Doğu) (40), C.K. (Cevat Kalfa) (54), Y.K. (Yahya Kabalak) (40), M.K. (Mehmet Kaya) (56), R.K. (Rahmi Kutlu) (40), İ.A. (İlker Akalan) (40), H.S. (Halil Seven) (64), R.A. (Recep Aslan) (41), S.E. (Sulhi Elçin) (41), İ.B. (İlhan Baykal) (58), K.Ö. (Kemal Özşeker) (41), V.Y. (Veysel Yıldızhan) (43), H.Ö. (Hasan Özyurt) (54), Ş.B. (Şeref Bozkurt) (50), İ.Ö. (İsmail Özşeker) (56), H.M. (Hasan Mutlu) (32), A.D.Z. (Ali Devrim Zırhçıkan) (45), A.A. (Arif Aslan) (45), H.Y. (Halit Yuvanç) (39), M.Y. (Mustafa Yuvanç) (56) ve A.U.'nun (Ali Uyar) (45) da ifadeleri alınmaya başlandı.

Duruşmanın yaklaşık 3 gün süreceği ifade edildi.

YA,AY (AÖ)

GÖRÜNTÜLÜ HABER:

-Jandarmalar tarafından Salona getirilen başkan Yazgan ve tutuklular

-Salon dışından genel detay görüntü

-Yakınlarından görüntü

Haber: Yaşar ANTER -Kamera: Ahmet YEŞİLAĞAÇ/ MUĞLA , DHA)

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Muğla - ``Çete Değil Yatırım Lideriyim'' Bodrum'da 73 Kişinin Yargılandığı Dava Spor Salonunda Görülüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement