Mühendis Gurbetçinin, Bulgaristan'da Rüşvet İddiası - Son Dakika
Güncel

Mühendis Gurbetçinin, Bulgaristan'da Rüşvet İddiası

Mühendis Gurbetçinin, Bulgaristan\'da Rüşvet İddiası

Bulgaristan'ın Sofya kenti ile Svilengrad ilçesi arasında iki kez polis tarafından durdurulduğunu, 50 Euro rüşvet alındığını, ikincisinde de ehliyetine sebebsiz yere el konulduğunu öne sürdü.

03.07.2011 13:10

Almanya'nın Hamburg kentinde çalışan makine mühendisi Karamanlı 33 yaşındaki Tamer Tikse, tatil için memleketine geliş yolunda Bulgaristan'ın Sofya kenti ile Svilengrad ilçesi arasında iki kez polis tarafından durdurulduğunu, birincisinde 50 Euro rüşvet alındığını, ikincisinde de ehliyetine sebebsiz yere el konulduğunu öne sürdü.

Tatil için yeğeni 20 yaşındaki Barış Koraç ile otomobiliyle Hamburg'tan Türkiye'ye gelmek için yola çıkan Tamer Tikse, 26 Haziran Pazar günü Bulgaristan'da zor anlar yaşadığını belirtti. İlk durdurulduğunda polisin zorla rüşvet aldığını iddia eden Tamer Tikse, şunları söyledi:

"Polis sebepsiz yere durdurup evrakımı istedi. Sonra da 50 Euro rüşvet istedi. Ben de mecburen vermek zorunda kaldım. Oradan ayrıldıktan yaklaşık 1 kilometre sonra bir polis noktasında tekrar durduruldum. Bu kez de hiçbir trafik ihlali ya da eksik evrağım olmamasına rağmen ehliyetime el konuldu.

Yaklaşık 2 saat polis noktasında bekletildim. Niçin el konulduğunu sorduğumda cevap vermediler. Daha sonra bana bir evrak imzalattılar. Evrakta Bulgarca yazıyordu. Anlamama rağmen mecburen imzaladım. Ardından benim gidebileceğimi söylediler. Direksiyon başına geçince, ehliyetim olmadığı için otomobili kullanamayacağımı söylediler. Yeğenim Barış otomobili kullandı ve onun sayesinde Türkiye'ye geldik. "

Memleketi Karaman'a geldikten sonra Bulgaristan'daki Türk Konsolosluğu'nu telefonla arayıp bilgi aldığını ifade eden Tamer Tikse, "Konsolosluktaki yetkililer, ehliyetim olmadığı için Bulgaristan'dan geçiş yapamayacağımı söylediler. Ehliyetin iki ay sonra Almanya'daki adresime ulaşacağını belirttiler.

Onlar da hangi suçtan ehliyetime el konulduğunu söylemedi. Almanya'ya dönerken Yunanistan üzerinden geçiş yapmak zorundayım. Bulgaristan'da bütün gurbetçiler bu gibi sorunlarla karşılaşıyor. Dışişleri Bakanlığımızın, Türk insanına yapılan bu zulümleri önlemesi gerekir" dedi. - Karaman

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mühendis Gurbetçinin, Bulgaristan'da Rüşvet İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement