Mülteci Kampı'na Karşı Açlık Grevi - Son Dakika
Güncel

Mülteci Kampı'na Karşı Açlık Grevi

Mülteci Kampı\'na Karşı Açlık Grevi

Ankara'da kurulacak 'Mülteci Kampı'na karşı açlık grevi yapan Belediye Başkanı CHP'li Ali Başkaraağaç amacına ulaştı.

18.11.2011 12:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara'nın Ayaş İlçesi'nde kurulması düşünülen 'Mülteci Kampı'na karşı çıkan ve bunu engellemek için 1 haftalık açlık grevi yapan Belediye Başkanı CHP'li Ali Başkaraağaç amacına ulaştı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan çalışmanın durdurulduğu açıklandı.

Basın toplantısı düzenleyen Ayaş Belediye Başkanı Ali Başkaraağaç, konuya duyarlılık göstererek Mülteci Kampı'nı ve ilçeyi gündeme getiren medya kuruluşlarına teşekkür etti. Başkaraağaç, Ayaş'a Mülteci Kampı yapılmaması için 2004 yılından itibaren sivil toplum örgütleri, muhtarlar ve Belediye Meclis üyeleriyle birlikte uzun bir mücadele verdiklerini belirtti. 'Mülteci Kampı' projesinin Ayaş'a, dolayısıyla bölgeye sosyal ve ekonomik anlamda büyük zararı olacağını belirttiğini açıklayan Başkan Başkaraağaç, şunları söyledi:

"Tarihi bir geçmişe sahip olan İpek Yolu üzerinde bulunan ve Ankara'nın arka bahçesi olan Ayaş'ın ve Ayaş halkının bu projeyi onaylamadığı ile ilgili açıklamalarımız kamuoyunda yer aldı. Ayaş için mücadelemizi ve dik duruşumuzu her zaman sürdürdük. Açlık grevi ile Türkiye'de bir ilki gerçekleştirdik. Ayaş'ta 'Mülteci Kampı'na Hayır' dedik. Bir haftalık açlık grevini tamamlayarak, tüm ulusal ve yerel basında gündemde kalarak Ayaş'a neden Mülteci Kampı yapılmaması gerekiyor kamuoyu ile paylaştık. Haklı davamızda tüm Türkiye'den ve yurtdışından yoğun destekler aldık. Gücümüze güç kattık. Görmüş olduğumuz bu destekler ile kararlılığımız ve çalışmalarımız Ayaş'ın tarihine ışık tutacaktır."

Açlık grevi yaptığı sırada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da ziyare ettiği Başkan Başkaraağaç, daha sonra Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın konuyla ilgili yazısını okudu. Başkaraağaç'ın okuduğu bakanlık yazısı şöyle:

"İlçelerin kültürel değerlerinin ve doğal güzelliklerinin önüne geçecek bir etki yaratacağı ve İlçelerinin gelişimin kötü yönde etkileyeceği gerekçesiyle askı süresi içerisinde yapılan 222 adet itiraz dilekçesi Bakanlığımıza iletilmiştir. Bu çerçeve neticesinde 3194 sayılı İmar Kanunun 9. maddesi uyarınca Bakanlık Makamı'nın 1.11.2011 gün ve 104431 sayılı Olur'u ile iptal edilmiştir."

Başkaraağaç, "Başlattığımız mücadelenin ve yıllardır sergilediğimiz dik duruşumuzun bir neticesi olarak devam edeceğimiz süreç, Bakanlar Kurulu kararı ile projeyi tamamen iptal ettirmek olacaktır. Çalışmalarımız bu yönde devam edecektir" dedi. - Ankara/ Ayas

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mülteci Kampı'na Karşı Açlık Grevi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement