Mut - Adalet Bakanı Ergin: Yeni Bir Şey Söylemeye Gerek Duymuyorum - Son Dakika
Güncel

Mut - Adalet Bakanı Ergin: Yeni Bir Şey Söylemeye Gerek Duymuyorum

Mut - Adalet Bakanı Ergin: Yeni Bir Şey Söylemeye Gerek Duymuyorum

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Danıştay ve Yargıtay'a Yapılan Son Atamalarla İlgili Sorulara, "Yeni Bir Şey Söylemeye Gerek Duymuyorum" Yanıtı Verdi.

26.02.2011 14:51

ADALET Bakanı Sadullah Ergin, Danıştay ve Yargıtay'a yapılan son atamalarla ilgili sorulara, "Yeni bir şey söylemeye gerek duymuyorum" yanıtı verdi.

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Adalet Sarayı'nın açılışına katılmak üzere geldiği Mersin'in Mut İlçesi'nde partisinin ilçe teşkilatını ziyaret etti. Ak Parti Mersin Milletvekili TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Zafer Üskül, Mersin Milletvekilleri Kürşad Tüzmen, Ali Er ve Ömer İnan'ın eşlik ettiği Ergin, gazetecilerin Danıştay ve Yargıtay'a yapılan son atamalarla ilgili sorusunu şöyle cevaplandırdı:

"Hem Danıştay'ımız, hem Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) anayasal kuruluşlarımızdır. Bu anlamda gücünü Anayasa'dan alan yetkisini kullanmıştır. Ve yasadaki şartları taşıyan adaylar arasından yine bu demokratik bir yöntemle seçim yapmıştır. Artık bundan sonra seçimin yapılmasına yönelik değerlendirmelerin fazlaca bir anlamı olmadığını düşünüyorum. HSYK'dan yapılan açıklamalarda seçilen yeni üyelerin tüm yasal şartları taşıdığı, mümtazen terfi eden seçkin savcılar yargıçlar olduğu net bir şekilde ortaya konuldu. Danıştay başkanımızın yapmış olduğu değerlendirmede hangi kriterlere dayandırdığını açıklaması istenildi. Bunun ötesinde yapılan değerlendirmelerin soyut olacağı ve gerçeklikten uzak olacağı belirtildi. HSYK tarafından yapılmış olan açıklama bana göre durumu izah etmeye kafidir. Yeni bir şey söylemeye gerek duymadığımı ifade ediyorum."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mut - Adalet Bakanı Ergin: Yeni Bir Şey Söylemeye Gerek Duymuyorum - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement