
NATO Daimi Deniz Görev Grubu-2'de bulunan TCG ORUÇREİS fırkateyni ve İtalyan ITS CARABINIERE fırkateyni ile Akdeniz Kalkanı Harekatına iştirak eden TCG BURGAZADA Korveti ve TCG MIZRAK hücumbotu arasında Doğu Akdeniz'de "Geçiş Eğitimleri" icra edildi.
Milli Savunma Bakanlığı, NATO Daimi Deniz Görev Grubu-2'de (SNMG-2) bulunan TCG ORUÇREİS fırkateyni ve İtalyan ITS CARABINIERE fırkateyni ile Akdeniz Kalkanı Harekatına iştirak eden TCG BURGAZADA Korveti ve TCG MIZRAK hücumbotu arasında 26 Ocak 2020 tarihinde Doğu Akdeniz'de "Geçiş Eğitimleri" icra edildiğini bildirdi.
Ayrıca açıklamada, NATO Daimi Deniz Görev Grubu-2'nin (SNMG-2), 26 Ocak - 07 Şubat 2020 tarihleri arasında Doğu Akdeniz'de denizde durumsal farkındalık eğitimleri icra edeceği belirtildi.
Türkiye'nin, 29 NATO üyesi içerisinde NATO Daimi Deniz Görev Grubu-2 (SNMG-2) ve NATO Daimi Mayın Karşı Tedbirleri-2'ye (SNMCMG-2) en fazla katkı veren ikinci devlet konumunda olduğu aktarılan açıklamada, NATO'nun Akdeniz'de icra ettiği Deniz Muhafızı Harekatına en fazla katkı sağlayan devlet konumunda olan Türkiye'nin, aynı zamanda Doğu Akdeniz'de müttefik ülkelerin donanmalarına Aksaz ve Mersin Limanları başta olmak üzere liman kolaylığı desteği sağladığı kaydedildi. - ANKARA
Son Dakika › Güncel › NATO Daimi Deniz Görev Grubu Doğu Akdeniz'de 'Geçiş Eğitimi'ni tamamladı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.