Nevşehir - Kapadokya´Da Şairlerin Balonda Pastalı Sanat Yılı Kutlaması - Son Dakika
Güncel

Nevşehir - Kapadokya´Da Şairlerin Balonda Pastalı Sanat Yılı Kutlaması

Nevşehir - Kapadokya´Da Şairlerin Balonda Pastalı Sanat Yılı Kutlaması

Nevşehir Şairler Kapadokya'da Sanat Yıllarını Kutladı. Şair Nedim Uçar 50. Sanat Yılını, Şair Sabit İnce de 40. Sanat Yılını Kapadokya'da Balonda Pasta Keserek Kutladı.

25.09.2010 19:10

NEVŞEHİR Şairler Kapadokya'da sanat yıllarını kutladı. Şair Nedim Uçar 50. sanat yılını, şair Sabit İnce de 40. sanat yılını Kapadokya'da balonda pasta keserek kutladı.

Şairler Nedim Uçar ve Sabit İnce için merkezi Almanya'da bulunan Kapadokya Kültür Derneği tarafından Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya'da sanat yılı kutlamaları düzenlendi.

Sanat yılı kutlamaları çerçevesinde şiir şölenleri, dinletiler gibi etkinlikler gerçekleştirilirken, 50. sanat yılını kutlayan Şair Emekli Emniyet Müdürü Nedim Uçar ve 40. sanat yılını kutlayan şair Sabit İnce, balonda pasta kesti. Günün erken saatlerinde yaklaşık 50 şair ile birlikte Kapadokya'da sıcak hava balonlarının uçtuğu Nevşehir'in merkeze bağlı Göreme beldesindeki balon kalkış merkezine giden şairler, burada balona binerek şiirler okudu, Kapadokya'nın eşsiz manzarasına methiyeler düzdü. Şairler daha sonra balon sepeti içinde sanat yıllarını pasta keserek kutladı. Dernek olarak şairleri Kapadokya'da buluşturmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Kapadokya Kültür Derneği Başkanı Mümin Uluç, Kapadokya'nın bir turizm merkezi olmasının yanı sıra ayrıca şairlere, sanatçılara ilham veren bir kültür ve sanat merkezi olma yolunda ilerlediğini söyledi.Yaklaşık 50 şair ve ozana dernek olarak yaptıkları organizasyon ile Kapadokya'yı tanıttıklarını belirten Uluç, Kapadokya'daki sanat yılı kutlamalarının ardından Aksaray ve İstanbul'da da şiir şölenleri gerçekleştireceklerini bildirdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Nevşehir - Kapadokya´Da Şairlerin Balonda Pastalı Sanat Yılı Kutlaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement