O Bombalar Neden Hala İncirlik'te - Son Dakika
Güncel

O Bombalar Neden Hala İncirlik'te

O Bombalar Neden Hala İncirlik\'te

Bugünün gazete manşetlerine yansıyan gündemin önemli konuları.

06.02.2012 08:12  Güncelleme: 08:22

Bugün Gazetesi, " Şeyh Said'in Mezarı Açılsın'" başlığı ile isyan gerekçesiyle öldürülen Kürt liderin ailesi 87 yıl sonra mezar yerini istiyor haberine manşetinden yer verirken, Vatan Gazetesi ise "Zaman Değil Vicdan Aşımı" başlığı ile 41 kişinin can verdiği hızlandırılmış tren kazasıyla ilgili davanın 7.5 yıllık zaman aşımı gerekçesiyle düşecek olmasına manşetinden yer verdi.

Günün dikkat çeken manşetlerinden biri de "O Bombalar Neden Hala İncirlik'te" başlığı ile Milliyet Gazetesi'nden geldi.

Milliyet Gazetesinin haberine göre;

ABD'nin İncirlik Üssü'nde tuttuğu nükleer bombalara bir itiraz da kendi halkından geldi. Federal harcamaları inceleyen sivil toplum örgütü POGO, Savunma Bakanı Panetta'ya mektup yazarak "İncirlik'te kriz anında kullanılacak savaş uçağı olmadığı halde 70 kadar bomba tutuluyor" diye isyan etti.

NATO çerçevesinde Türkiye'de İncirlik üssünde tutulan nükleer bombalar, ABD'nin kamu bütçesini yakından denetleyen etkili sivil toplum örgütü 'Project on Government Oversight' (POGO- Hükümetin Gözetimi Projesi) tarafından mercek altına alındı. POGO Başkanı Danielle Brian, ABD Savunma Bakanı Leon Panetta'ya hitaben yazılan 1 Şubat tarihli mektupta Avrupa'daki NATO üslerinde tutulan 200 kadar B61 tipi nükleer bombanın Amerikan ulusal bütçesine getirdiği 2 milyar dolarlık yükü sorguladı. Brian "İncirlik'te bir saldırı anında bombaları doğrudan hedefe götürebilecek Amerikan savaş uçağı bile yok" diyerek burada bomba tutmanın gereksiz olduğunu savundu.

"İNCİRLİK ÜSSÜ SORUNLU"

Amerikan hükümetine yakın kaynaklarla çalışmasıyla tanınan POGO'nun mektubuyla, WikiLeaks'ın sızdırdığı ABD Dışişleri'ne ait gizli belgelerin doğruladığı İncirlik'teki nükleer bombaların durumu tekrar gündeme oturdu. Brian mektupta Panetta'ya hitaben "NATO savunma sisteminin parçası olarak 5 Avrupa ülkesindeki 6 üste toplam 200'e yakın B61 bombası tutuluyor. Bombaların ömrünü uzatma projesinin maliyetinin 2.1 milyar dolara yaklaştığını hükümete yakın kaynaklardan öğrendik. Bildiğiniz gibi bu nükleer silahların etkili kullanımı konusunda ciddi sorular var. Özellikle Türkiye'deki İncirlik üssü problemli" dedi.

İşte bugünün tüm gazete manşetleri:

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel O Bombalar Neden Hala İncirlik'te - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement