Öğrenciler, Yeşil Bursa'nın Yeşiline Katkı İçin Fidan Dikti - Son Dakika
Güncel

Öğrenciler, Yeşil Bursa'nın Yeşiline Katkı İçin Fidan Dikti

Öğrenciler, Yeşil Bursa\'nın Yeşiline Katkı İçin Fidan Dikti

Dünyanın en verimli ovasını bünyesinde barındıran Gürsu'da çocuklar, Orman Haftası sebebiyle düzenlenen fidan dikim töreninde bir araya geldi.

27.03.2013 09:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünyanın en verimli ovasını bünyesinde barındıran Gürsu'da çocuklar, Orman Haftası sebebiyle düzenlenen fidan dikim töreninde bir araya geldi. Belediye Başkanı Orhan Özcü, 9 yılda 9 bin fidanı toprakla buluşturduklarını belirterek, "Metrekareye düşen yeşil alan miktarının AB standartlarına ulaştırılmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Hedefimize çok yaklaştık" dedi.

Gürsu Belediyesi, kaymakamlık, milli eğitim müdürlüğü ve Özel Asiye Coşkun Okulları öğrencileri ile birlikte orman haftası etkinlikleri kapsamında 100 fidanı toprakla buluşturdu. Gürsu Belediyesi Şehir Parkı'nda, yeşil sevgisinin aşılanması amacıyla bir araya gelen öğrenciler, minik elleriyle kendileri gibi minik fidanları dikti. Dünyanın sayılı ovalarından birini bünyesinde barındıran yeşile bezenmiş Gürsu'da öğrenciler, kentin yeşiline, yeşil katmanın heyecanını yaşadı. Törene katılan Gürsu Kaymakamı Hamdi Bilge Aktaş, Belediye Başkanı Orhan Özcü ve Milli Eğitim Müdürü Remzi Öztürk ile birlikte temsili bir fidan dikerek, miniklere öncü oldu.

"9 YILDA 9 BİN FİDAN DİKTİK"

Belediye Başkanı Orhan Özcü, öğrenciler vasıtasıyla önemli bir mesaj vermek için bir araya geldiklerini ifade ederek, "Yeşilin ve ağacın önemini vurgulamak için bir araya geldik. Bu bizim asli görevimiz. Biz görev süremiz boyunca 9 yılda 9 bin fidan diktik. 60'dan fazla parkla, kent meydanını da yeşile bürüyerek, yeşili ön plana çıkarmaya çalışan bir belediyeyiz. Gürsu ilçesi, ovanın ortasında olmasına rağmen yeşillik açısından biraz eksikti. Bunu gidermek için yıllardır çalışıyoruz. Gürsu'ya kazandırdığımız yeşil alanlarla birlikte 10 metrekare olan kişi başına düşen yeşil alan miktarına, şuan yaklaşmış durumdayız. İlçemizde şuan kişi başına düşen yeşil alan miktarı 8.5- 9 metrekare ulaştı. Avrupa ortalaması 10 metrekaredir. Biz bunu yakalamaya çalışıyoruz. Farkındalık oluşturmak için buradayız. Çocuklarımızın gelecekte de bu konuları önemsemesi için buradayız. Yeşil, sağlıklı kentlerin oluşması açısından önemlidir. Sağlıklı bir toplumun oluşturulması için de bu çalışmaların desteklenmesi gerek" dedi.

"AMACIMIZ YEŞİL SEVGİSİNİN AŞILANMASIDIR"

Gürsu Kaymakamı Hamdi Bilge Aktaş ise, amaçlarının çocuklara fidan dikme, yeşili sevdirme ve ağaç sevgisini aşılamayı hedeflediklerini belirterek, "Bugün de bu yüzden buradayız. Çocuklarımız bugünü unutmayacaklar ve doğal yaşamı, ekolojiyi, çevreyi koruyacaklardır. Ben buna gönülden inanıyorum. Tabi bunun genele yayılması lazım. Bütün çocuklarımız, Türkiye'deki 75 milyon insanımız, her sene bir ağaç dikse, 75 milyon ağaç yapar" diye konuştu.

(OSM-İHS

27.03.2013 09: 28: 08

TSI

NNNN - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Öğrenciler, Yeşil Bursa'nın Yeşiline Katkı İçin Fidan Dikti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement