Öğrenciler Yörsan'ı Ziyaret Etti - Son Dakika
Güncel

Öğrenciler Yörsan'ı Ziyaret Etti

Öğrenciler Yörsan\'ı Ziyaret Etti

Madagaskar, Mozambik, Bangladeş, Arnavutluk ve Pakistan'dan gelen öğrenciler Yörsan İstanbul ofisini ziyaret etti.

18.06.2013 16:02

Yörsan çalışanlarıyla Madagaskar, Mozambik, Bangladeş, Arnavutluk ve Pakistan'dan gelen öğrencilerle keyifli bir sohbet yaptılar.

Yörsan Yönetim Kurulu Üyesi Fahri Yörük Türkçe Olimpiyatlarına katılan öğrencilerle ilgili şunları söyledi: "Hepsi kendi dallarında bronz, gümüş ve altın madalya almış başarılı öğrencilerdi. Bize başarılı oldukları dallarda şiirler okuyup şarkılar söylediler. Özellikle Bangladeşli kız öğrencinin Sakarya şiirinden çok etkilendim çünkü yabancı birisinin o şiiri bir Türkün yasayacağı duygu ve hisle okuması gerçekten çok hoşuma gitti. Televizyonda gördüğümde de şarkıları türküleri ezberden okuyorlardır diye düşünüyordum ama sohbet ettiğimde anladım ki bir Türk kadar olmasa da çok ileri derecede Türkçe biliyorlar ve Türkçeyi çok güzel konuştuklarına şahit oldum. Onlara bu eğitimi veren öğretmen de gelmişti kendilerini yürekten kutladım. Çünkü asil mimar onlar.

Fahri Yörük: "Ben olsam gidemezdim"

Yurtdışındaki Türk Okullarında çalışan öğretmenlerin çok ama çok zor görev üstlendiğini söyleyen Yörsan Yönetim Kurulu Üyesi Fahri Yörük şu samimi duygularını paylaştı: "Kendimi onların yerine koyuyorum da bana böyle bir şey sorsalar hiç bilmediğin yabancı bir ülkeye hiç bir menfaat olmadan gider misin diye herhalde 3-4 kez düşünüp sonrasında olumsuz yanıtlayabilirdim. Düşünsenize varını yoğunu bırakıp envay türlü hastalıkların kol gezdiği, fakirliğin tavan yaptığı, ülkenin yarısının değil internetten; televizyondan radyodan elektriğin varlığından bile haberi olmadığı bir yere gitmeyi? Ve karşılığında size herhangi bir maddi bir şey verilmeyecek! Gerçekten canı gönülden tebrik ediyorum. Allah, hocalarımızın hepsinden razı olsun. Allah'ın sayesinde onların vesilesiyle belki de 15-20 yıl sonra 180 ülkede Türkçe kendi dillerinden sonra ikinci bir dil olacak. Bu hızla, bu inançla ve bu aşkla devam edilirse demiş olduğum şey hiçte yapılamayacak bir şey değil."

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Öğrenciler Yörsan'ı Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement