İzmirli Öğrencilerden 12 Milyon Avroluk Fikir - Son Dakika
Güncel

İzmirli Öğrencilerden 12 Milyon Avroluk Fikir

İzmirli Öğrencilerden 12 Milyon Avroluk Fikir

Yaratıcı fikirlerini projeye dönüştüren İzmirli öğrenciler, AB fonlarından 10 yılda 12 milyon avrodan fazla hibe aldı.

26.12.2013 11:19  Güncelleme: 11:27

HALİL ŞAHİN - Yaratıcı fikirlerini projeye dönüştüren İzmirli öğrenciler, AB fonlarından 10 yılda 12 milyon avrodan fazla hibe aldı.

İzmir Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gelişmiş ülkelerin bilginin ezberlenerek öğrenilmesine dayalı eğitim sisteminden vazgeçtiğine, bu sistemde bilginin hayatın içinde uygulamaya dönüşmesi üzerinde durulmadığına dikkati çekerek, Türkiye'nin de öğrencilere bilgiye ulaşma yolunun öğretilmesi yönündeki sistemi benimsediğini ifade etti.

Araştıran, çözüm üreten, bilgiyi kullanabilen öğrenciler yetiştirmeyi amaçladıklarını vurgulayan Bardakcı, buna yönelik çalışmalardan birinin de proje geliştirme olduğunu kaydetti. Bardakcı, öğrenci fikirlerinin somutlaştırılmasının hayatın kolaylaştırılması, yeni ürün ve icatlara yol açması açısından önem taşıdığını belirterek, şöyle konuştu:

"Bu yıl 61 öğrenci projesi Ulusal Ajans tarafından onaylanarak hibe almaya hak kazandı. Bunlar için 1 milyon 808 bin avro hibe alındı. Müdürlük bünyesindeki AB Projeler Ofisi öğrenci ve öğretmenlere proje hazırlamada destek oluyor. Ofisin kurulduğu 2004 yılından bu yana onaylanan toplam 508 proje için verilen hibe miktarı 12 milyon 131 bin avroyu geçti. Kabul edilen proje sayısı yıllara göre artış gösteriyor. 2004 yılında 29, geçen yıl ise 52 proje kabul edilmişti. Eskiden ezberleyen öğrenci, artık çözüm üretmeye dönük düşünce tarzını benimsedi. Öğrencilerin başarma duygusu ve özgüveni açısından da projeler kıymet taşıyor."

İzmir'deki öğrenci ve öğretmenlerin "iştahla" proje yaptığını kaydeden Bardakcı, İzmir'in diğer illerle kıyaslandığında çok iyi durumda olduğunu, içerik ve sayı bakımından ilk üç şehir arasında yer aldığına inandığını ifade etti.

Bardakcı, "İzmir'de ilgi çok iyi, Avrupa'ya gitme, kendi çalışmalarıyla ilgili orada inceleme, araştırma yapma ve kendisini geliştirme güdüsü yüksek" dedi.

-"Her okulda Avrupa görmüş öğretmen var"

AB üyesi ülkelerle ortak yürütülen projeler kapsamında çok sayıda öğrenci ve öğretmenin yurt dışına çıkma, farklı kültürleri görme fırsatı bulduğunu belirten Bardakcı, "Şimdi hangi okula gitseniz mutlaka Avrupa ülkesi görmüş, kendi okul türünü karşılaştırma fırsatını yakalamış öğretmen var. Oradaki güzel örnekleri burada uygulamak gibi güzel tarafı da var. 10 yılda 10 bine yakın öğretmen, öğrenci, yönetici yurt dışına çıkmış. Sadece yurt dışına çıkmak bile onlara çok şey katar, ufuk açar" diye konuştu. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İzmirli Öğrencilerden 12 Milyon Avroluk Fikir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement