Oğuz'dan Gülistan Aile Sağlığı Merkezine Ziyare - Son Dakika
Son Dakika Logo

Oğuz'dan Gülistan Aile Sağlığı Merkezine Ziyare

Oğuz\'dan Gülistan Aile Sağlığı Merkezine Ziyare
27.12.2011 16:27

Vali Memduh Oğuz Gülistan Aile Sağlığı Merkezini ziyaret ederek merkezde yürütülen çalışmalar hakkında ilgililerden bilgiler aldı.

Sağlık İl Müdür Vekili Dr. Mehmet Karakaya, Gülistan Aile Sağlığı Merkezi doktorları Meral Uysalgenç ve Fatma Özçankaya tarafından karşılanan Vali Memduh Oğuz ilk olarak 112 acil hizmetlerinin yakında hizmet vereceği merkezde incelemelerde bulundu ve merkezde yapılan tadilat çalışmalarıyla ilgili olarak yetkililerden bilgiler aldı.

Sağlık merkezinde bulunan bütün birimleri gezen Vali Memduh Oğuz, vatandaşa sunulan kaliteli hizmet nedeniyle ilgililere teşekkür etti.

Merkezde yürütülen hizmetler hakkında bilgiler veren Dr. Fatma Özçankaya, yaklaşık olarak 6 bin nüfusa sağlık hizmeti sunduklarını ifade etti.

Dr. Özçankaya konuşmasında; "Merkez olarak hasta profilimiz daha çok 55 yaş üzeri ve bebeklerden oluşmakta. Hastalarımızın genelde yaşlı olması poliklinik sayısını arttırmakta ve buna bağlı olarak da ilaç tüketimini fazlalaştırmaktadır. Günde ortalama en az 65 hastaya bakarak ilk basamağa uygun olan tedavileri yapıyoruz, ama daha ileri tetkik gerektiren durumları hastanelere göndermekteyiz.

Poliklinik hizmetleri ile birlikte bebek ve gebe takibi hizmetlerini de yürütmekteyiz. Şu an itibariyle merkez olarak 95 bebek takibimiz altında ve bu bebeklere koruyucu sağlık hizmetleri verilmekle birlikte bütün periyodik aşıları da takip edilmekte" dedi.

Isparta genelinde 52 aile sağlığı merkezinde 126 aile hekimiyle 423 bin nüfusa hizmet verdiklerini belirten Sağlık İl Müdür Vekili Dr. Mehmet Karakaya; "Aile hekimliğinde % 98'lik doluluk oranıyla çalışmaktayız. Kesme, Kasımlar ve Çandır dışında tüm aile hekimi birimlerimiz dolu, bu konuda her hangi bir sıkıntımız yok.

Kamuoyunda yılbaşından sonra sevk zincirinde yeni bir düzenleme yapıldığına ilişkin duyumlar var. Bakanlığımızın bize göndermiş olduğu böyle bir yeni düzenleme yok. Hastalarımız yine eskiden olduğu gibi istediği hekime, istediği hastaneye sevksiz gidebileceklerdir, ama bizim istediğimiz normal gelişmiş toplumlarda olduğu gibi kişilerin ilk önce aile hekimine başvurmalarıdır. Aile hekiminin yönlendirmesi sonucu branşlara gitmeleri daha uygun olacaktır" dedi.

Halk arasında sağlıkla ilgili olarak çok güzel bir sözün bulunduğunu belirten Vali Memduh Oğuz; "Evet halk arasında güzel bir söz var; 'Her işin başı sağlık' diye. o bakımdan insan hayatında sağlık çok önemli, çünkü sağlık olmadan insan hayatında diğer unsurların önemi yok" dedi.

VALİ OĞUZ; "SAĞLIK BİZİM BİRİNCİ MESELEMİZ"

Isparta'da sağlık hizmetlerinin başarılı bir şeklide yürütüldüğünü ifade eden Vali Oğuz; "Sağlık bizim birinci meselemiz, il sağlık müdürümüz bütün teşkilatıyla beraber fedakar ve özverili bir şeklide sağlık hizmetlerini yürütmektedir.

Burada şunu gördük ki pırıl pılrıl bir mekanda konularına hakim bir şeklide sağlık hizmeti veriyorlar. O bakımdan burayı görmekten dolayı memnun oldum, vatandaşlar adına memnun oldum. Sabahın bu saatinde personeli ile birlikte kendilerini bekleyen iki doktorumuz var ve her türlü araç gereç imkanı var.

Ben meslek hayatımda bu konulardaki mahrumiyeti çok yaşadım, 60-70 bin nüfuslu yerlerde hiç doktor olmadığı dönemleri geçmişte yaşadık. Ama bugün çok şükür her mahallede doktor var. Tabi hizmette en iyisini, daha iyisini istemek vatandaşın hakkı, zaten bizimde bütün çalışmalarımız daha iyisini verme amacıyla yürütülmektedir" dedi.

Bir şehrin yaşanılabilir olmasının sağlık hizmetleriyle doğrudan ilgili olduğunu belirten Vali Oğuz; "Bir şehrin yaşanılabilir olması asayiş, eğitim ve sağlık hizmetleriyle doğrudan ilgilidir. Vatandaş başvurabilecek bir doktor, başvurabilecek bir sağlık ünitesi bulamıyorsa orada yaşanılabilir şehirden söz etmek mümkün değil. Isparta'nın yaşanılabilir şehirler sıralamasında en önlerde olmasında sağlık hizmetlerinin payı çok büyüktür. Böyle olunca da hem sağlık bakanlığımız hem de onu destekleyecek diğer üniteler Isparta'nın sağlık hizmetlerine değer veriyorlar. Bu bakımdan Isparta'da hem kamu tarafından hem de özel sektör tarafından gerçekleştirilen sağlık hizmetleri gelişmişlik itibariyle öne çıkmaktadır ve Isparta bu yönüyle Türkiye'ye örnek olmaktadır.

Tabi burada Süleyman Demirel Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesini unutmamak gerekiyor. Buranın bölgeye hitap eden çok yüksek kalitede bir kadrosu var. Bütün bunlar bir birini tamamlayan unsurlar, orada ilmi bir müracaat yerinin olması Isparta'nın verisini çok yukarılara taşıyor " dedi.

Vali Memduh Oğuz incelemelerinden sonra ilgililere teşekkür ederek sağlık merkezinden ayrıldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Oğuz'dan Gülistan Aile Sağlığı Merkezine Ziyare - Son Dakika


Advertisement