Okluk'ta Yeni Dönem - Son Dakika
Güncel

Okluk'ta Yeni Dönem

Okluk\'ta Yeni Dönem

Cumhurbaşkanlığı Yazlığının Jandarmaları Artık Köylüleri de Koruyacak.

10.12.2010 12:45

MUĞLA'nın Marmaris İlçesi Karacasöğüt köyü Okluk koyunda, 21 yıl önce dönemin Cumhurbaşkanı Turgut Özal tarafından Cumhurbaşkanlığı yazlık konutu olarak inşa ettirilen köşkü koruyan jandarmalar artık köylülerin de güvenliğini sağlayacak.

GÖkova Körfezi'nin muhteşem manzaralı Okluk Koyu'nda ''Cumhurbaşkanlığı yazlık konutu' olarak inşa edilen köşk, merhum Özal'dan sonra hiçbir Cumhurbaşkanı tarafından kullanılmadı. Yılda bir kez bile misafir ağırlamayan, cirit atan farelerden kurtulmak için kilolarca ilacın kullanıldığı konutu, 17 er ve üç de rütbeli askerin oluşturduğu Okluk Muhafız Takım Komutanlığı, 24 saat koruma altında tuttu. Koyda araçlı ve yaya jandarma ekipleri devriye gezdi. Bölgede duraklama yapan araçlar ile denize girenler uyarıldı. Fotoğraf ve video çekimleri askerler tarafından engellendi. Teknelerin konut tarafına geçişleri yasaklandı. Bütün bu görevleri üstlenen jandarma, artık asli görevini de yerine getirerek köylülerin güvenliğini de sağlayacak. Aralık ayı itibariyle başlayan yeni görev için Jandarma binası ve çevresinde iyileştirme çalışması yapıldı. Jandarma Başçavuş Oral Aydın komutasında görev yapacak Karacasöğüt Jandarma Asayiş Karakolu'na er ve rütbeli asker takviyesi yapılacak.

EN GÜZEL KOYLAR DA BAĞLANDI

Böylece Jandarma Asayiş Karakolu, Karacasöğüt köyüne bağlı Bayır, Söğüt, Karaca, Ovacık ve Buzağıotu mahalleleri ile Yeşilbelde köyüne bağlı Mezargediği mahallesinde yaşayan toplam 847 vatandaşın güvenliğini sağlayacak. Bunun yanısıra Gökova Körfezi'nin en güzel koyları arasında sayılan Ayın, Hırsız, Küfre, Çiçekli, İngiliz Limanı, Löngöz ve Kargılı koyları da karakola bağlandı.

KULLANILMAYAN KÖŞK

Köşk, Marmaris'e bağlı Karacasöğüt köyü yakınlarındaki Okluk koyunda 21 yıl önce dönemin Cumhurbaşkanı Turgut Özal tarafından 32 dönümlük arazi üzerine inşaa ettirildi. 230 metrekarelik tek katlı köşkün önüne bir iskele yaptırıldı. 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ve 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer yazlık konutu hiç kullanılmadı. Sezer, 2005 yılında Denizcilik Festivali için Marmaris'e geldiğinde Okluk koyunu 10 dakikalığına ziyaret etti. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de, göreve geldiğinden bu yana yaz tatilleri için Okluk'taki konut yerine Güney Ege'de mavi turu tercih etti.

GETOB'UN GİRİŞİMİ

Güney Ege Turistik Otelciler Birliği (GETOB) Başkanı İlhan Açıkgöz, kullanıyan konutun turizme kazandırılması amacıyla Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Cumhurbaşkanlığı'na başvuru yaptı. Açıkgöz, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın konuk evinin iyileştirilip, turizme kazandırılması ve yabancı devlet başkanlarına da açılması yönündeki isteklere olumlu yaklaştığını söyledi. Ancak bu konuda henüz kesin karar alınmadı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Okluk'ta Yeni Dönem - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement