Onarımı Bizden Okuması Sizden Projesi Kapsamında Anaokulu Açıldı - Son Dakika
Güncel

Onarımı Bizden Okuması Sizden Projesi Kapsamında Anaokulu Açıldı

Onarımı Bizden Okuması Sizden Projesi Kapsamında Anaokulu Açıldı

Mersin'de "Onarımı Bizden Okuması Sizden Projesi" kapsamında yapılan anaokulunun açılışı gerçekleştirildi

28.09.2013 17:14

Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği AŞ ve Türkiye İnsan Kaynakları Eğitim ve Sağlık Vakfı ortaklığı gerçekleştirilen "Onarımı Bizden Okuması Sizden Projesi" kapsamında yapılan anaokulunun açılışı gerçekleştirildi.

Vali Yardımcısı Nihat Karabiber, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül, TİKAV Yönetim Kurulu Başkanı Sultan Yılmaz'ın katılımcılar arasında yer aldığı anaokulu binası Akdeniz Dikilitaş İlkokulu'nun bahçesine inşa edildi.

Vali Yardımcısı Karabiber, bugün burada çok önemli bir görevi ifa etmenin huzuru içerisinde olduklarını belirterek, "Bilgi çağı, teknoloji çağı olarak adlandırılmakta bu çağda uluslar birbirleriyle kıyasıya bir rekabet, yarış ve mücadele içerisindeler. Bu yarıştan kopan milletler ne yazık ki dünyada söz sahibi olamamakta ve dünyada hak ettiği yeri alamamaktadır."

Muasır medeniyeti yakalamak isteyen bir ulus olarak son 100 yıldır büyük çabaların sarf edildiğini ifade eden Karabiber," Bunun yolunun eğitimden geçtiği hepimizin ortak düşüncesi… Eğitimin en önemli aşamasının okul öncesi eğitim olduğu ve bu yaşlarda insanın bilgi dağarcığının temelini oluşturduğu kabul edilmektedir. Bu nedenle ilimiz bir okul öncesi eğitim seferberliği başlatarak bu alanda çok büyük bir gelişme kaydetti. Bu atılımın bir ayağında kamu bir diğer ayağında TİKAV gibi sivil toplum örgütleri yer aldı. Bu kutlu seferberlikte şimdiye kadar yaptıkları destek için TİKAV, MIP, Akfen Holdinge şükranlarımızı sunuyoruz" şeklinde konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Gül, "İnsanların, içinde bulundukları coğrafi koşullar maddi ve manevi, sosyal imkânsızlıklar nedeniyle hayata hazırlanırken kişisel gelişim fırsatlarından yoksun kalmaktadır. Hayata atıldıklarında da ilk kapılarını çalan, yoksun kaldıkları yaşam becerileridir. Bu değerleri kendine hedef alan Türkiye İnsan Kaynakları Vakfının toplumsal görev ve hizmet anlayışıyla sağladığı ilke ve amaçlar, toplumumuzun ihtiyacı olan ve özlediği güzelliklerdir. TİKAV'ın hedeflediği, geleceğin lideri olmaya hazırlanan gençlerimizin yaşam becerilerini artırma çalışmalarını, okul öncesi eğitime kadar yelpazeyi genişletmeleri mutluluk verici…"diye konuştu.

Kendine güvenen, donanımlı, hoşgörülü, sosyal sorumluluk bilinci gelişmiş, sürekli öğrenmeye ve gelişime açık, yeteneklerinin farkında olan ve onları kullanabilen bireyler yetiştirmeyi amaç edindikleri belirten Gül, "Öğrencilerimizin hayata atılmalarına katkıda bulunmak amacıyla yapılan çalışmaların hepsi çok kutsal ve değerli çalışmalardır. Bu çalışmalarıyla toplumsal görevlerini icra eden TİKAV, MIP ve Akfen Holdinge yetkililerini tebrik ediyorum."

Okul Öncesi Eğitimin Türkiye'nin ve Mersin'in öncelikleri arasında yer almakta olduğunu ifade eden Gül, "Evrensel düşünce ve değerleriyle kişilik kazanan bireylerin insanlığa faydası ülke sınırlarını ve çağları aşan bir amaçtır. Topyekûn bir kalkınma için bütün toplum aynı formatta eğitimin bir parçası olmalıdır. Yaptığımız birçok proje ve çalışmayla bu amaca hizmet ediyoruz. Sayın Valimiz Hasan Basri Güzeloğlu göreve gelmesiyle bizlere vermiş olduğu destek, okul öncesi eğitimi 49'uncu sıradan 10'uncu sıraya yükseltmiştir. Bu yükseliş, Mersin'e 2012'de 5 yaş grubunda birincilik 2013 yılında da üçüncülük getirmiştir. Diğer yaş gruplarında da sürekli ilk üçte yer alan Mersin, 2011-2013 yılları arasında Büyükşehir sıralamasında Türkiye birinciliğini üstlenmiştir. Gelecek inşa eden toplumlar okul öncesi eğitime çok değer vermektedir. Güçlü bir Türkiye imajı, güçlü bir eğitimle sağlanır" dedi.

Gül, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu proje ve çalışmalarla hem kaynak hem de ortam hazırlamaya çalışıyoruz. Geçen eğitim-öğretim yılında 10 bin öğrencimize kahvaltı yardımı verdik. Mersin'de okul öncesi eğitimin hak ettiği yerde olmasını arzu ediyoruz. 2013-2014 yılında daha güçlü bir imajla, okul öncesi eğitimde Türkiye birinciliğine adayız. Yenilenen okul öncesi eğitim programı ve ders planları ülkemizin bu konuya verdiği değer ve iddiayı ortaya koymaktadır. Okul öncesi eğitim, eğitime yapılan yatırımın güvencesidir. İyi bir temel, binanın sağlamlığını gösterir. Kişiliğin temeli ise okul öncesi eğitime dayanır. Kendini okul öncesi eğitimde gerçekleştiremeyen bireyler, sıkıntılarını üst eğitim kademelerine taşır. Okul Öncesi Eğitim, aile destekleriyle pekişir. Aile eğitimiyle desteklenmeyen bir eğitim yalnız bir eğitimdir. Bu eğitim geleceğe taşınamaz. Değerler eğitimi, günümüzün en anlamlı çalışması olarak karşımıza çıkmaktadır. Daha bilinçli ve insanlık kokan bir dünyanın temelini ancak toplumsal ve evrensel değerlerin, öğrenciye kazanılmasıyla olacaktır. Bizler, bunu bütün eğitim kademelerine yaymaya çalışıyoruz. Eğitim uzun soluklu bir yolculuktur. Bu yolculukta bizimle birlikte olan herkese teşekkür ediyoruz."

TİKAV Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz ise Vakıflarının temel çalışma alanının Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde bulunan üniversite öğrencilerine burs programı ve kişisel gelişim eğitimlerine katkıda bulunarak liderlik eğitimi vermek olduğunu söyledi.

Yılmaz, bunların yanı sıra değişik projeler yürüten vakfın diğer faaliyet alanlarından bir diğerinin ise TİKAV'ın MIP ile işbirliğinde Mersin'de yaptığı projeler olduğunu ifade ederek, 2010 yılında "Eski Köye Yeni Adet", 2011 ve 2012 yıllarında uygulanan "Anneler Okulu Projesi", 2013 yılında ise Mersin'de Muhtarlarla Elele" ve "Onarımı Bizden Okuması Sizden" projelerini hayata geçirdiklerini kaydetti.

"Onarımı Bizden Okuması Sizden" projesi kapsamında halihazırda açılışının yapacakları binanın baştan aşağı yenilenerek inşa edildiğini hatırlatan Yılmaz, anasınıfı dersliklerinden elektrik ve su tesisatlarına varıncaya kadar binanın yenilendiğini belirtti.

Yılmaz, Akfen Holdig Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, MIP Genel Müdürü İsmail Hakkı Taş, Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü olmak üzere emeği geçenlere teşekkürlerini sundu.

Konuşmaların ardından Vali Yardımcısı Nihat Karabiber, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül ve TİKAV Yönetim Kurulu Başkanı Sultan Yılmaz kurdeleyi keserek okulun açılışını gerçekleştirdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Onarımı Bizden Okuması Sizden Projesi Kapsamında Anaokulu Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement