Önce Sağı Solu Öğretecek - Son Dakika
Güncel

Önce Sağı Solu Öğretecek

Önce Sağı Solu Öğretecek

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanlığı'na aday olan örgütlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olan Önder Aksakal, topluma öncelikle 'sağ' ve 'sol' kavramlarını anlatacaklarını söyledi.

07.12.2015 11:40

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanlığı'na aday olan örgütlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olan Önder Aksakal, topluma öncelikle 'sağ' ve 'sol' kavramlarını anlatacaklarını söyledi. Aksakal, " Türkiye'de sol oyların potansiyeli yüzde 35" dayatması olduğunu, bunu umut aşılayarak kıracaklarını öne sürdü.

DSP yeni genel başkanını, 13 Aralık Pazar günü Ankara TES-İŞ Genel Merkezi'nde yapılacak kurultayda seçecek. DSP Genel Başkanı Masum Türker'in aday olmayacağı kongrenin tek adayı 6.5 yıldır örgütlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olan Önder Aksakal. İnşaat Mühendisi Aksakal, öncelikle Türkiye'de 'solculuk' ve 'sağcılık' kavramlarını topluma anlatacaklarını belirterek, şöyle konuştu:

"Bu kavramlar o kadar karıştı ki sağcı olması gerekenler solda, solcu olması gerkenler sağda yer alıyor. Bunlar tezat. Bize dayatılan 'Türkiye'de solun potansiyeli yüzde 35' kavramını yıkacağız. Toplumda açlık ve yoksulluk sınırında milyonlar varken sol oyların en az yüzde 80 olması gerekir. Biz bu oyun yüzde 51'ine talibiz. Bu umudu halka aşılayacağız. Çalışarak, halkın ayağına giderek, sorunları yerinde konuşarak umut olacak, motivasyonu yükseltecek, güven kazanacak ve iktidara geleceğiz."

İZMİR'DEN FİRESİZ DESTEK

Memleketi Aydın olan Aksakal'a İzmir'den firesiz destek geldi. DSP İzmir İl Başkanı Selçuk Karakülçe, İzmirli 52 delegenin Aksakal'a destek vereceğini belirterek, "DSP kabuğunu içeriden kıracak. Örgütlerde emeği olan her kademesinde görev yapmış Önder Aksakal'ı partimizin genel başkanı seçeceğiz. Emek bizim için çok önemli" dedi. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Önce Sağı Solu Öğretecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement