Ordu'da Yason Burnu, Bayram Tatili İçin Tercih Edilen Bir Rota - Son Dakika
Güncel

Ordu'da Yason Burnu, Bayram Tatili İçin Tercih Edilen Bir Rota

Ordu\'da Yason Burnu, Bayram Tatili İçin Tercih Edilen Bir Rota

Ordu'da bulunan Yason Burnu, 9 günlük Ramazan Bayramı tatilinde Karadeniz'i tercih eden ziyaretçilerin rotasında yer alıyor. Perşembe ilçesinde bulunan Yason Burnu, birinci derece arkeolojik, ikinci derece doğal sit alanı olup, Yunan mitolojisindeki Altın Post Efsanesi'nin geçtiği yer olarak bilinmektedir. Yason Burnu, su sporları ve dalış için de tercih edilen bir bölgedir. Ayrıca, bölgede bulunan kilise ve deniz feneriyle birlikte piknik alanları, yeşil doğası ve temiz havasıyla ziyaretçileri çekmektedir. Yarımada aynı zamanda Karadeniz yemekleriyle de ünlüdür ve yöresel mutfak kültürünün tanıtıldığı ender yerlerden biridir.

10.04.2024 13:23

Ordu'da doğal güzelliğiyle öne çıkan Yason Burnu, 9 günlük Ramazan Bayramı tatilinde Karadeniz'i tercih eden ziyaretçilerin rotasında yer alıyor.

"Sakin şehir" ünvanlı Perşembe ilçesinde birinci derece arkeolojik, ikinci derece doğal sit alanı olan Yason Burnu, tabii güzelliğiyle adından söz ettiriyor.

Yunan mitolojisindeki Altın Post Efsanesi'nin geçtiği yer olması dolayısıyla tarih ve doğayı Karadeniz'in mavi sularında bir arada tutan Yason Burnu, su sporları ve dalış için de tercih ediliyor.

Yörede 1868 yılında yaşayan Rumlar tarafından yaptırılan kilise ve deniz feneriyle gelenleri karşılayan yarımada, piknik alanları, yeşil doğası ve temiz havasıyla Ramazan Bayramı tatilinde de ziyaretçi çekiyor.

Çevresindeki restoranlarda sunulan Karadeniz yemekleriyle yöresel mutfak kültürünün de tanıtıldığı yarımada, doğal güzelliği bozulmamış ender yerlerden biri olarak kabul ediliyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ordu'da Yason Burnu, Bayram Tatili İçin Tercih Edilen Bir Rota - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement