Orman ve Su İşleri Bakanı Akçakoca'da Açılışlara Katıldı - Son Dakika
Güncel

Orman ve Su İşleri Bakanı Akçakoca'da Açılışlara Katıldı

Orman ve Su İşleri Bakanı Akçakoca\'da Açılışlara Katıldı

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Sayın Veysel Eroğlu, bir dizi temel atma ve açılış törenine katılmak üzere Düzce'yi ziyaret etti.

09.09.2013 09:35  Güncelleme: 15:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Sayın Veysel Eroğlu'nu Düzce Valisi Ali İhsan Su, Düzce Milletvekilleri, Bakanlığın üst düzey yöneticileri, Kaymakamlar, İl ve İlçe Belediye Başkanları, Bolu Orman Bölge Müdürü Yusuf Şahin, daire amirleri ve sivil toplum örgüt temsilcileri karşıladı.

Beraberinde Orman Genel Müdürü İbrahim Çiftçi'nin de yer aldığı törenlerde Bakan Düzce Valiliğini ziyaret etti. Ziyaretinde Valilik Şeref Defterini imzalayarak Düzce Valisi Ali İhsan Su'ya plaket verdi. Düzce Valisi Ali İhsan Su ise Bakanımıza Düzce'de yapılan ebru tablosu takdim etti.

Bakan ziyarette yaptığı konuşmada, Bakanlık olarak Düzce'de çok güzel hizmetlere imza atacaklarını belirterek "Bizim anlayışımızda 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' mantığı var" diyen Prof. Dr. Sayın Veysel Eroğlu, her şeyin halk için yapıldığını belirterek, "Artık bizim orman köylümüz bizim hasmımız değil, hısmımızdır. Onlara gelir artırıcı birtakım çalışmalara başladık" ifadesini kullandı.

Türkiye'de ilk defa Bal Ormanı Projesi'ni Düzce'de hayata geçirdiklerini hatırlatan Bakan "Bundan sonra da bal ormanları kuracağız. Şu ana kadar 135 tane bal ormanı kurduk. İnşallah sertifikalı ballarla bütün dünyaya organik bal üretip ihraç etmenin yolunu açıyoruz. Bu konuda her türlü alt yapıyı hazırlıyoruz. Yine bozuk orman alanları, hazineye ait araziler ve köylere yakın olan kısımlarda masrafı Orman Teşkilatına ait olmak üzere vatandaşlarımıza ceviz ve badem fidanları dağıtılacak. Parselleme ve 3 yıl bakımı ona ait olacak şekilde hane başına kura çekip herkese kaç tane fidan düşüyorsa teslim edilecek. Artık vatandaşlarımızın ormanlardan istifade etmesi lazım" diye konuştu.

Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu Düzce ziyareti kapsamında Valilik ziyaretinin ardından, Düzce Belediye Başkanlığını, Düzce Ticaret ve Sanayi Odasını, AK Parti İl Başkanlığını ziyaret edip buradan toplu açılış ve temel atma törenine katılmak üzere Akçakoca'ya hareket etti.

Akçakoca'da yaptığı konuşmada 2013 yılının Düzce'de yatırımlarda hamle yılı olduğunu ifade etti. Düzce İli genelinde 13 adet yatırım müjdesini vererek bu yatırımların toplam tutarının 37.917.354 TL olduğunu ifade etti. Konuşmaların ardından Akçakoca Barajı inşaatında hazır bulunan Vali Yardımcısı Erdoğan Ülker ile canlı yayın bağlantısı kurularak, Bakanımız ve katılımcılar temel atma törenini gerçekleştirdi.

Bakan ile birlikte Düzce ve Akçakoca'da gerçekleştirilen bir dizi temel atma ve açılış törenine katılan Orman Genel Müdürümüz İbrahim Çiftçi tören sonrası Bolu Orman Bölge Müdürlüğü Akçakoca Orman İşletme Müdürlüğünü ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Ziyarette Bölge Müdürlüğü çalışmaları hakkında bilgi alan Genel Müdürümüz İbrahim Çiftçi, Bölge Müdürü Yusuf Şahin, Akçakoca Orman İşletme Müdürü, İşletme Şefleri ve İşletme Avukatının katılımında bir toplantı gerçekleştirdi.

Toplantıda İşletme Müdürlüğünün ve görevli teknik elemanların sorunlarını dinleyen Genel Müdürümüz yeni atanan personellere nasihatlerde bulundu. Ayrıca İşletme Müdürlüğünde çalışan tüm Orman Muhafaza Memurlarını da toplantıya dahil ederek sorunlarını dinleyen Genel Müdürümüz, Orman Muhafaza Memurları rotasyonu hakkında bilgi vererek bu uygulamanın tüm Muhafaza Memurlarına adaletli bir şekilde yapıldığının altını çizerek, daha sonra İşletme Müdürlüğü binasında inceleme ve değerlendirmelerde bulundu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Orman ve Su İşleri Bakanı Akçakoca'da Açılışlara Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement