Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Edirne'de Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Edirne'de Açıklaması

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Edirne\'de Açıklaması

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Bu sene bakanlığımızın gözü Edirne'de, Trakya'da olacak" dedi.

20.01.2013 18:11

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Bu sene bakanlığımızın gözü Edirne'de, Trakya'da olacak" dedi.

Eroğlu, DSİ 11. Bölge Müdürlüğü konferans salonunda düzenlenen "İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı"nda yaptığı konuşmada, Ergene Şafak Harekatı'nın en önemli adımı olan atık su arıtma tesisinin ilkinin temelini verdikleri söz üzerine Uzunköprü'de attıklarını söyledi.

Tesisin açılış tarihini unutulmaması için özel olarak seçtiklerini ifade eden Eroğlu, "İnşallah 11.12.2013 tarihinde, saat 14'ü 15 geçeye kadar bu tesis bitecek. Akabinde bu sene bakanlığımızın gözü Edirne'de, Trakya'da olacak. Bir daha ki gelişe de Keşan'da...Çevre ve Orman Bakanı iken büyük destek vermiştik, Keşan Katı Atık Birliği'nin katı atık projesi bitti. Milletvekillerimiz ve belediye başkanımızla onun açılışını yapacağız" diye konuştu.

Eroğlu, yakında diğer atık su arıtma tesislerinin de temellerinin atılacağını, dere ıslahlarının başladığını, yatırımlarda hızlı bir şekilde temel atma ve açılış merasimlerinin gerçekleştirileceğini kaydetti.

Toplantıda yapılacak sunumlarla ilgili görüş belirtenlerin önerilerinin değerlendirileceğini dile getiren Eroğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

"Zaten biz tenkite, tavsiyeye açığız. 3T prensibimiz var, tenkit, tavsiye, teklif... 3T prensibine her zaman sadığız. Maksadımız Edirne'ye bir şeyler yapmaktır. Edirne'de en azından tarihe geçecek birtakım hizmetleri sunmaktır. Edirne, hakikaten bizim için çok önemli, Türkiye için çok önemli. O bakımdan inşallah bu yatırımlar Edirnemize hayırlı olur, faydalı olur diyorum."

Toplantıya Edirne Valisi Hasan Duruer, Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, AK Parti Edirne Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu, CHP Edirne Milletvekili Kemal Değirmendereli, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Lütfi Akca, DSİ Genel Müdürü Akif Özkaldı, Su Yönetimi Genel Müdürü Prof. Dr. Cumali Kınacı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü Ahmet Özyanık, Orman Genel Müdürü İbrahim Çiftçi, Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürü Hanifi Avcı, DSİ 11. Bölge Müdürü Yunus Algın, kurum müdürleri ve çalışanları katıldı.

Bakan Eroğlu, toplantının ardından Edirne'den ayrıldı.

Muhabir: Gökhan Balcı/ Salih Baran

Yayıncı: Kemal Kaymak - EDİRNE

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Edirne'de Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement