Oruç Onlar İçin Daha Zorlu - Son Dakika
Güncel

Oruç Onlar İçin Daha Zorlu

Oruç Onlar İçin Daha Zorlu

Bu Yıl Oruç Zamanının Ortalama 15 Saat Olması Ve Sıcaklara Denk Gelmesi, Geçtiğimiz Yıllara Nazaran Oruç Tutanların Biraz Daha Zorlanmasına Neden Oluyor.

03.09.2010 10:37  Güncelleme: 11:44

Ancak büyük bir inanç ve sabır bu durumun üstesinden geliyor. Kimi orucunu evinde tutuyor, kimi de bankacılık gibi fazla efor gerektirmeyen işyerinde. Fakat öyle meslekler var ki, bazısı tamamen kas gücüne dayalı olurken bazısı da tamamen ayakta durulmasını gerektiriyor. Bazısı ise insanın nefis mücadelesini zirveye çıkarıyor. İşte o mesleklerden bazılarına sahip Pendiklilerle görüştük…

Osman Koçak (İnşaat İşçisi):

Bu sene Ramazan ayının yaza denk gelmesi ile biraz sıkıntı çekiyoruz. Vücudumuzdan terleme yolu ile su kaybı yaşadığımız için ara ara dinlenerek dengemizi sağlıyoruz. Ancak bir müddet sonra alışıyoruz.

Sabahattin Bektaş (Minibüs Şoförü):

Bizim için fazla zorluk olmuyor. Gerçekten inanarak oruç tutarsanız fazla sıkıntı yaşamazsınız. Ama ne olursa olsun yaz döneminde daha da zor oluyor. Havanın sıcaklığı ve arabanın sıcaklığı ile bazen bunaltıyor.

Osman Erdoğan (Pendik Kurtköy Minibüsleri Sevk Amiri):

Gün boyu güneşin altında çalışıyorum. Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üstünde olması ve Ramazan ayının başlaması ile birlikte sıcaklar bizi zaman zaman zorluyor. Ama sonunda ibadetimizi gerçekleştirmenin mutluğunu yaşıyoruz.

Eşref Şimşek (Dönerci):

Ocağın sıcaklığı yüzüme vuruyor. Havalarında sıcak geçmesi ile birlikte zor anlar yaşadığımız oluyor. Yarım saatte bir dinlenerek ve diğer usta ile yer değiştirerek bu zorluğu aşıyoruz. Ama esas mücadelem sıcakla değil nefsimle oluyor.

Memnan Göral (PTT çalışanı): 18 senedir PTT'de çalışıyorum. Fiziksel olarak yürümeye alışmış biriyim. Oruç bizi çok fazla etkilemez ama; bu yıl sürenin uzun oluşu beni zorlamıyor değil.

Ali Yılmaz (Temizlik işçisi): Dokuz senedir bu işi yapıyorum. Bu yıl süreden ziyade sıcaklar bizi zorluyor. Ancak zamanla alışıyoruz. Dışarıda olduğumuz ve hareket halinde olduğumuz için zaman çabuk geçiyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Oruç Onlar İçin Daha Zorlu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement