Örümcek Adam Hakim Karşısına Çıktı - Son Dakika
Güncel

Örümcek Adam Hakim Karşısına Çıktı

Örümcek Adam Hakim Karşısına Çıktı

Fransız "örümcek Adam", Sidney'de Hakim Karşısına Çıkartıldı.

03.09.2010 11:19

Fransız "Örümcek Adam", Sidney'de hakim karşısına çıkartıldı.

İklim değişikliğinin tehlikelerine dikkat çekmek için yüksek binalara tırmanmasıyla tanınan 58 yaşındaki Alain Philippe Robert, Avustralya'daki son tırmanışı sonrasında güvenliği riske atmak ve kapalı olan mekana zorla girme suçlaması ile hakim karşısına çıktı.

Tecrübeli dağcı, Sidney şehir merkezindeki 150 metre uzunluğundaki 56 katlı Lumiere gökdelenine tırmanmış ve daha sonra polis tarafından gözaltına alınmıştı.

Mahkeme çıkışında gazetecilere konuşan Alain Philippe Robert, özellikle Liberal Parti lideri Tony Abbott'ın geçtiğimiz yıl iklim değişikliğini "saçmalık" olarak değerlendirmesini hayal kırıklığı olarak değerlendirdi.Mahkemenin kendisi hakkındaki suçlamalarını kabul etmeyen Alain Philippe Robert ?Neden suçumu itiraf etmem gerekir ki? Hiçbirşey kırmadım, kapıyı kırmadım, bir asansör kullandımö dedi.Mahekeme 15 Ekim tarihine ertelendi.

Robert, geçtiğimiz sene de dünyanın en yüksek gökdelenlerinden biri olan Sidney'de bulunan 41 katlı İskoçya Bankası binasına tırmanmış ve mahkeme tarafından 750 Avustralya Doları para cezasına çarptırılmıştı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Örümcek Adam Hakim Karşısına Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement