Osmangazi’den Uludağ’a Plan Milli Parka Osmangazi Eli Planlı Uludağ İçin En Ciddi Adım - Son Dakika
Güncel

Osmangazi’den Uludağ’a Plan Milli Parka Osmangazi Eli Planlı Uludağ İçin En Ciddi Adım

Osmangazi’den Uludağ’a Plan Milli Parka Osmangazi Eli Planlı Uludağ İçin En Ciddi Adım

Osmangazi Belediyesi, Uludağ Milli Parkı bünyesindeki 5 noktada Koruma Amaçlı İmar Planı ve Peyzaj tasarımı için detaylı analiz çalışmalarına başladı.

12.07.2011 13:22

Başkan Dündar çalışmaların yapıldığı bölgeyi inceledi.

Uludağ hak ettiği değere kavuşacak, Uludağımıza yakışmayan ve görsel kirliliğe neden olan her şey belli bir plan çerçevesinde düzenlenecek diyen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Anadolu Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi'nde görevli öğretim görevlileriyle birlikte bölgede incelemelerde bulundu.

Osmangazi Belediyesi, Çevre ve Orman Bakanlığı'nca onaylanan 1/25000 ölçekli Uzun Devreli Gelişme Revizyon Planı'nda "Günübirlik Alan" ve "Kamp Alanı" fonksiyonunda olan Uludağ Milli Parkı sınırları içindeki beş bölgede çalışmalara başladı. Sarıalan, Çobankaya, Karabelen Kirazlıyayla ve Yılanlıkaya'yı kapsayan planlama-koruma amaçlı imar planı ve peyzaj çalışmaları uygulamaya geçirildi. Bir yıldır alt yapısı hazırlanan proje kapsamında "Günübirlik Alan" ve "Kamp Alanı" olarak kullanılan bölgelerin modern standartlara uygun ve turizme yönelik olarak yeniden düzenlemesi hedefleniyor.

BAŞKAN DÜNDAR DA İNCELEDİ

Anadolu ve Ankara Üniversitesi'nden gelen öğretim görevlilerinin bölgede yaptığı peyzaj karakter analizi incelemelerine eşlik eden Başkan Mustafa Dündar, uzmanlara Uludağ'ın yerleşkesi ve doğal yapısı hakkında bilgi verdi. İlk aşamada bölgenin bitki örtüsü ve hayvan çeşitliliğinin belirleneceğini söyleyen Başkan Dündar, "Uludağ'da mevcut durumu gözlemliyoruz ve ileriye dönük yıllarca adından söz ettirecek çok önemli bir çalışmayı hayata geçiriyoruz. Somut olarak Haziran ayı itibariyle başlattığımız bu çalışma Türkiye'de yapılmış birkaç detaylı araştırma arasındaki yerini alacak" diye konuştu. Uludağ'ın Türkiye ve Bursa için vazgeçilmez bir zenginlik olduğunu sözlerine ekleyen Dündar "Bu çalışmayla birlikte bölgede bugüne kadar yapılmış en kapsamlı ve ayrıntılı analizi yapmış olacağız. Bu çalışma Türkiye için imaj Bursa ili için odak noktası niteliğindeki Uludağ için atılacak dev adımlara zemin oluşturacak. Önümüzdeki süreçte hazırlayacağımız koruma ve planlama çalışmalarıyla doğal zenginliğimizi ileriye dönük dev adımlarla taçlandıracağız" dedi.

ÇADIRLARA ZİYARET

Öğretim görevlileriyle kamp alanlarını da gezen Başkan Dündar, çadırda kalan vatandaşlarında misafiri oldu. Çadırı dikkatlice inceleyen Dündar, proje çalışmasının ardından bölgelerde kaliteli ve güvenli bir yerleşke sağlanacağını vurguladı. Dündar "Modern bir kent kurma hedefiyle ovada sürdürdüğümüz çalışmaları, dağda da uygulayarak Osmangazi'yi dünyaya örnek olacak önemli bir merkez yapmak istiyoruz" dedi.

HEDEF PLANLI YAPILAŞMA

Planlı yapılaşmayla ilgili atılan adımların bir bütün olduğunu vurgulayan Başkan Dündar, "Belediye olarak attığımız adımlar, geleceği şekillendirecek büyük çalışmalar. Bu tür uygulamalar Osmangazi'yi besleyecek, hedeflediğimiz modern ve planlı şehri kurmada birer tamamlayıcı unsur olacak. Osmangazi bu projelerle geleceğe umutla bakacak" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Osmangazi’den Uludağ’a Plan Milli Parka Osmangazi Eli Planlı Uludağ İçin En Ciddi Adım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement